Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι μετανάστες - Δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία

  Αναδημοσίευση από antigeitonies.blogspot.com



Κατά δεκάδες εισάγονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι μετανάστες απεργοί πείνας, που διανύουν πλέον την 36η ημέρα απεργίας πείνας. Τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι από τους απεργούς έχουν κόψει και το νερό, με αποτέλεσμα να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον.
Τις τελευταίες δύο ημέρες 41 μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία από το μέγαρο Υπατία, ενώ μόνο χθες 20 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) τονίζει ότι η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει πάνω από 10% του σωματικού τους βάρους, ενώ εμφανίζουν πτώση της αρτηριακής πίεσης, ορθοστατική υπόταση και λιποθυμικά επεισόδια, υποθερμία, βραδυκαρδία και ηλεκτρολυτικές διαταραχές.
"Οι μετανάστες απεργοί πείνας, έχοντας εργασθεί επί χρόνια στη χώρα μας, αγωνίζονται με το τελευταίο πράγμα που διαθέτουν, δηλαδή το ίδιο τους το σώμα, προκειμένου να αποκτήσουν νομιμοποίηση και μέσω αυτής αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως εκείνο της ελεύθερης μετακίνησης, της ελεύθερης πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.", σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και καλεί την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα δικαιώνοντας τα αιτήματά τους.
"Ο ορατός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών, γεγονός που θα αποτελούσε μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα για τη χώρα μας, επιβάλλει εγρήγορση και λήψη άμεσων μέτρων.", τονίζει η Ομοσπονδία.
Εν τω μεταξύ ξαναχτύπησε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας και με μια κατάπτυστη ανακοίνωσή του έβγαλε για άλλη μια φορά το ρατσιστικό - φασιστικό του μένος κατά των μεταναστών αναπαράγοντας λίγο ως πολύ την "άποψη" περί υγειονομικής βόμβας. Επικαλέστηκε και την ιατρική του ιδιότητα ο κύριος " Χάιμ" παριστάνοντας τον ευαίσθητο για τους δημότες του που λίγο πριν αφήσει το δημαρχιακό θώκο άφησε τους δρόμους της Αθήνας γεμάτους σκουπίδια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου