Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η διοχέτευση της αγανάκτησης

 Αντιμέτωπος με.....γιαούρτια βρέθηκε χθες ο....κύριος "μαζί τα φάγαμε", ενώ δειπνούσε σε ταβέρνα στα Καλύβια. Μόλις έγινε γνωστή η παρουσία του, ομάδες κατοίκων από την Κερατέα θέλησαν να του δηλώσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.


 Οι κάτοικοι της Κερατέας βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους εδώ και 3 μήνες, αντιστεκόμενοι στα σχέδια υποβάθμισης της ζωής τους. Μάλιστα, παρόλο που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση την κρατική καταστολή, συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους, έχοντας δημιουργήσει μια πραγματική εστία αντίστασης.


 Οι "επιθέσεις" εναντίον βουλευτών, δεν αποτελούν πλέον κάτι πρωτόγνωρο. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, έχουν ενταθεί και χαρακτηριστικό είναι πως οι περισσότεροι από τους βουλευτές των ΠΑΟΚ,ΝΔ, δεν τολμούν να "ξεμυτίσουν" χωρίς τη συνοδεία της προσωπικής τους φρουράς.


 Αν και διαφωνούμε πολιτικά με μεμονωμένες "επιθέσεις" εις βάρος πολιτικών προσώπων, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι αποτελούν κι αυτές μια έκφραση της αγανάκτησης που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Η αγανάκτηση αυτή είναι βέβαιο πως θα διογκωθεί μετά τις 26 Μάρτη, με αφορμή τα νέα μέτρα τα οποία θα προκύψουν, απότοκα της συνόδου κορυφής.

 Η αγανάκτηση θα συνεχίσει να υπάρχει, άσχετα με την (επίμονη και παράλληλα μάταιη) προσπάθεια του ΓΑΠ να στήσει σκηνικό συναίνεσης για την προάσπιση του "εθνικού συμφέροντος". Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες εκ μέρους του αστικού συνασπισμού εξουσίας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι επείκεινται κοινωνικά ξεσπάσματα. Τα ξεσπάσματα αυτά τα έχει αντιληφθεί η Αριστερά ( ή μήπως όχι; ) αλλά δείχνει να έχει χαράξει μη αντιστρέψιμη πορεία, στην κατεύθυνση του "καλύτερου" διαχειριστή της εξουσίας (μέσα στον καπιταλισμό πάντα).

 Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), διεκδικούν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του αστικού πολιτικού συστήματος, ενώ η "αντικαπιταλιστική" αριστερά δορυφοριοποιείται ολοένα και περισσότερο γύρω από τον χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Για να διοχετευτεί όμως προς την σωστή κατεύθυνση η αγανάκτηση που υπάρχει διάχυτη στην ελληνική κοινωνία, για να πάρει επαναστατικό - κομμουνιστικό προσανατολισμό, χρειάζεται μια άλλη αριστερά, μια αριστερά ανεξάρτητη από την αστική πολιτική και τους θεσμούς της, μια αριστερά αντάξια των αναγκών που η ίδια η εποχή έχει δημιουργήσει..



kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου