Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αστυνομική Βία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ή ο Γκέμπελς και η ΕΣΑ)

Δεν είναι νέο το φαινόμενο της αστυνομικής βίας και της συγκάλυψής της από τα ΜΜΕ. Όσο βαθαίνει η αντεργατική επίθεση και η επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας αυτός ο ρόλος αναβαθμίζεται σε παράγοντα πρώτης σημασίας για την λειτουργία και την αναπαραγωγή του συστήματος. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της τελευταίας απεργίας, όπου τα ΜΜΕ όχι μόνο αποσιώπησαν την αγωνιστική διάθεση και την αγανάκτηση των εργαζομένων αλλά στο σύνολο τους υπερπρόβαλλαν την σκηνή στην οποία αστυνομικός της ομάδας Δ δέχεται μολότοφ στο κεφάλι και φλέγεται. Έχουν όμως αποκρύψει (με τη βοήθεια της τέχνης του μοντάζ!!!) ότι πριν να συμβεί αυτό, ο ίδιος αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό του έχουν επιδοθεί στην προσφιλή τακτική τους να πέφτουν πάνω στους διαδηλωτές. Μάλιστα αυτή η τακτική πρόσφατα παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή μιας διαδηλώτριας.

Η τακτική των ΜΜΕ - που θα ζήλευε ακόμα και ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ Γκέμπελς – και οι πρακτικές της αστυνομίας – που θα ζήλευε και η ΕΣΑ της χούντας – έχουν υιοθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε διάφορες εκδοχές και παραλαγές. Θυμίζουμε μόνο τις περιπτώσεις του Θοδωρή Ηλιόπουλου (http://apofylakisithodoriiliopoulou.blogspot.com/ ) αλλά και αυτή του Μάριου Ζέρβα (http://freemariosz.wordpress.com/ ), θύματα της αστυνομικής βίας αλλά κυρίως θύματα της κυβερνητικής πολιτικής – πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, την οποία και υπηρετούν με τις πρακτικές τους ΜΜΕ και δυνάμεις καταστολής.

Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα οικονομικά συμφέρονται που ευνοούν, οι αλλαγές που υπαγορεύονται από τα μνημόνια, απαιτούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος των εργαζομένων. Απαιτούν αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές να περάσουν χωρίς αντιδράσεις. Απαιτούν να κοπεί στη ρίζα της η αγανάκτηση εργαζομένων και νεολαίας που μπορεί να μετατρέψει από στιγμή σε στιγμή την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ, και την Αθήνα σε Βεγγάζη. Μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν μονάρχες και «αυταρχικά καθεστώτα» (το δικό μας αλήθεια τι είναι;) αλλά η απάνθρωπη και σε αποσύνθεση δημοκρατία των αγορών, του κέρδους και της εκμετάλλευσης της πολιτισμένης δύσης, στην οποία εντάσσεται και η περίπτωση της Ελλάδας.


Μερικά μικρά δείγματα της αστυνομικής βίας και της συγκάλυψης από τα ΜΜΕ. Δείτε και αναδημοσιευμένο άρθρο εδώ






kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου