Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ελεγχόμενη πληροφόρηση



Κομμάτι της ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων αποτελεί το πογκρόμ απολύσεων στο οποίο έχουν επιδοθεί με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα, μεγαλοεκδότες και μεγάλα δημοσιογραφικά κέντρα.
Μετά το Βήμα, τα κλεισίματα εφημερίδων, τις Αττικές Εκδόσεις και τον Όμιλο ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου χθες, απόλυση είχαμε σήμερα και στον Σκάι 100,3 .

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου που παρουσίαζε και επιμελούνταν την εκπομπή Infowar, κάθε Κυριακή. Μια εκπομπή που χωρίς δόση υπερβολής, αποτελούσε πραγματικό φάρο μέσα στο απόλυτο σκοτάδι  της σαπίλας  που μας πλασάρουν καθημερινά. 
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος  αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας για περικοπές μισθών, στις οποίες είχε προχωρήσει προ καιρού ο όμιλος Αλαφούζου. 
Σύμφωνα με διαδικτυακά μέσα η αιτιολογία που του δόθηκε ήταν “οι περικοπές του προγράμματος”, παρά το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους αποδέχθηκαν την περικοπή των αποδοχών τους κατά 10% από τις αρχές του έτους, για να μην υπάρξουν απολύσεις. 
Προφανώς, πέρα από το καθαυτό γεγονός των απολύσεων, ιδιαίτερη σημασία έχει να τονιστεί ότι η απόλυση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου έγινε με κριτήρια "πολιτικής ποιότητας" και αποσκοπεί στην υλοποίηση του συνολικότερου σχεδιασμού για ολοκληρωτική χειραγώγηση της πληροφόρησης της κοινής γνώμης.

kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου