Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι τελευταίες, μέχρι νεοτέρας, απολύσεις, στον όμιλο Σκάι του Άρη Χατζηστεφάνου παραγωγού του ραδιοφωνικού Infowar μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, της παραγωγού Όλγας Λασκαράτου από το Μελωδία Fm, οι 9 απολύσεις που προχώρησε ο όμιλος ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου μεταξύ των οποίων και της συνδικαλιστικής εκπροσώπου, αποκαλύπτουν όλη την ουσία της αντεργατικής επίθεσης.
Η συμμαχία κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-εργοδοτών με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης προχωρά σε στρατηγικού χαρακτήρα αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις εναντίον του κόσμου της εργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει συστατικό στοιχείο τον εργασιακό Μεσαίωνα, τον απόλυτο έλεγχο και την χειραγώγηση των κοινωνιών, στόχοι που επιτυγχάνονται με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, με αστυνομική και δικαστική βία, την κατευθυνόμενη πληροφόρηση και το μονόλογο των ενσωματωμένων δημοσιογράφων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Προσθέτοντας την αποβλάκωση των ταμπλόιντ, την play list και την τηλεοπτική σαβούρα, έχουμε την εικόνα της κοινωνικής πραγματικότητας που οικοδομούν.

Για όλους αυτούς τους λόγους στο στόχαστρο έχουν μπει επιλεγμένοι στόχοι. Ανεξάρτητα την αναγνωρισμένη επιστημονική και καλλιτεχνική αξία, αδιαφορώντας για το ενδιαφέρον αναγνωστών, ακροατών και θεατών, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί, ακολουθούν μια χυδαία φασιστική πολιτική διώξεων αιρετικών απόψεων. Θυμίζουμε την εξαφάνιση του ΙΟΥ από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, την στήλη ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ επίσης από το ίδιο έντυπο, ενώ τώρα στοχοποιείται και διώκεται εργασιακά και πολιτικά ο Άρης Χατζηστεφάνου από τον ΣΚΑΙ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους παραπάνω δημοσιογράφους, των οποίων μας τιμά η φιλία και η συντροφική σχέση, όλοι αναγνωρίζουν ηθικές αρχές και επιστημονική αρτιότητα, την κοινωνική πολιτική παρέμβαση, την ανάδειξη των συμφερόντων της κοινωνίας έναντι της εργοδοσίας και του κράτους. Άνθρωποι που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, μέσα στις φλόγες των κοινωνικών και πολεμικών συγκρούσεων, αμφισβητώντας συχνά τις κυρίαρχες κυβερνητικές και ιμπεριαλιστικές επιλογές.

Ανεξάρτητα επομένως αν ένα μέσο παρουσιάζεται φιλοΜνημονιακό όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΣΚΑΙ ή δήθεν αντιΜνημονιακό όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, υπάρχουν βαθύτερες στοχεύσεις του αστικού συστήματος εξουσίας που το σύνολο του τύπου και των ΜΜΕ εξυπηρετεί εναντίον του κόσμου της εργασίας.

Για αυτό μάλιστα, ξανά αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. παρουσιάζεται απειλητική έναντι των μπλογκ, καθώς αποτελούν τον επόμενο στόχο. Την στιγμή που αναπτύσσεται η οριζόντια ενημέρωση, που το ίντερνετ φαντάζει ως μόνη πηγή ενημέρωσης για τη νέα γενιά και τους εργαζόμενους, παρέχοντας τη δυνατότητα αντιπληροφόρησης και συντονισμού κινημάτων και εξεγέρσεων, αυξάνονται οι καθεστωτικές φωνές που απαιτούν τη φίμωσή του.

Αποτελεί επομένως ζήτημα τεράστιας σημασίας η ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, του δικαιώματος στην πληροφόρηση και ενημέρωση, που πρέπει να περάσει και περνά στα χέρια των ίδιων των δημιουργών της ιστορίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου