Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Προς κ. ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ: Άξιος ο μισθός σας (Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη)



Ο γνωστός υπάλληλος του κ. Αλαφούζου δημοσίευσε το πόνημα με τον περισπούδαστο τίτλο « Δεν πληρώνεις, πληρώνω, ε, όχι, δεν πληρώνεις…» στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την αντίστοιχη ιστοσελίδα.



(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_29/03/2011_437243)

Ξεκινάει το «ρεπορτάζ» με την προσωπική του εμπειρία: «…φτάνω στην ίδια μπάρα – είναι σηκωμένη. Οι καταληψίες μού κάνουν σήμα, δίκην τροχονόμων, να περάσω. Εγώ σταματάω και βγάζω ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Μια κυρία καμία 45αριά χρόνων και ένας κύριος με σκούφο σαν και εκείνους που φορούσαν παλιά στα τρίκυκλα, φωνάζουν χειρονομώντας μόλις κατεβάζω το παράθυρο: «Σήμερα δεν πληρώνουμε». Βγάζω το χέρι μου από το παράθυρο και με πείσμα λέω: «Μα, εγώ θέλω να πληρώσω…». Μαζί «ανακαλύπτει» και άλλους «αγανακτισμένους» πολίτες που θέλουν κι αυτοί να πληρώσουν, καθόσον αναγνωρίζουν την ανάγκη να συνεισφέρουν στην μεγάλη ανοικοδόμηση της χώρας και την ανάπτυξη που έχουν αναλάβει οι εθνικοί εργολάβοι. Δεν δυσκολεύεται να ανακαλύψει ότι πίσω από το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» βρίσκεται το ΠΑΜΕ. (το ένστικτο του λαγωνικού …) Του προξενεί εντύπωση, βλ. εξοργίζεται, ότι οι «καταληψίες», βλ. όπως ταραξίες, του «κάνουν σήμα δίκην τροχονόμου» να περάσει. Είναι κι ένας κύριος που φοράει σκούφο, βλ. δηλ. κουκουλοφόρος. Ο κ. Τέλλογλου όμως έχει μάθει να τηρεί τους «νόμους». Επιμένει, θέλει να πληρώσει αυτός ο σκληρά εργαζόμενος στον κ. Αλαφούζο. Αναγκάζεται να περάσει, γιατί αυτοί που τους καθυστερεί τον υποχρεώνουν με κορναρίσματα, βλ. κοσμητικά επίθετα (σκέφτεται και ανάλογα χειρότερα παθήματα συναδέλφων του, βλ. φτυσίματα), και συνεχίζει να χτίζει το ρεπορτάζ οδηγώντας με ολίγη από παραδρόμους, που είναι σε άριστη κατάσταση, κάτι ακατάληπτα περί στελεχών των εθνικών εργολάβων που του εμπιστεύονται «τον πόνο τους» και περιμένουν από τους χρήστες να υπερασπιστούν το κοινωνικό αγαθό των διοδίων (!) και καταλήγει με την διαπίστωση (!) «ότι η αστυνομία δεν υπερασπίζεται το νόμο (ντροπολογία Ρέππα), κάτι που αυτός, ο ενημερωμένος δημοσιογράφος, δεν θεωρεί τυχαίο… Στο επόμενο μπορεί να ανακαλύψει κάποια συνωμοσία. Μπορεί να ανακαλύψει τρομοκράτες (είναι γνωστός ερευνητής). Μπορεί να ανακαλύψει ότι ίσως δεν θα περιμέναμε να ακούσουμε, ούτε και από τον κ.Τέλλογλου. Ούτε αυτός δεν ξέρει ακόμα. Εξαρτάται από την παραγγελία, βλ. ανάθεση.

Επί της ουσίας: Οι δημόσιοι αυτοκινητόδρομοι χρηματοδοτήθηκαν κύρια από τους Έλληνες φορολογούμενους, το Ελληνικό δημόσιο. Γιατί; Γιατί όπως αναφέρεται και σε επίσημες πηγές στην Ε.Ε., στην οποία αρέσκεται να αναφέρεται ο κ. Τέλλογλου, τα έργα έχουν υπερκοστολογηθεί τρείς έως και έξι φορές περισσότερο στην Ελλάδα. Πάγια τακτική σε όλα τα «μεγάλα έργα», (Ολυμπιακοί αγώνες, Οπλικά συστήματα, κ.λ.π.) που δεν αμφισβητεί κανένας στη χώρα μας. Παραχωρήθηκαν με σκανδαλώδεις συμβάσεις, αντίστοιχες αυτών που κατασκευάστηκαν και αποτελούν τη χρυσοφόρο όρνιθα του ελληνικού και διεθνούς και παρασιτικού εν προκειμένω κεφαλαίου, με τις αντίστοιχες πολυεθνικές. Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, βλ.κυβέρνηση κ.λ.π., πιστοί στους εργολαβο-καναλαρχο-εφημεριδάδες και εργοδότες των αστέρων της εγχώριας δημοσιογραφίας έχουν την εκτίμηση ότι θα συνεχίσουν για πολύ ακόμη την απάτη σε βάρος του λαού; Εμείς δεν το νομίζουμε. Η πραγματικότητα είναι η πεντακάθαρη διάψευση των χρυσοκάνθαρων και του υπηρετικού τους προσωπικού. Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κάθε μέρα γιγαντώνεται. Δεν υποχωρεί, δεν διαπραγματεύεται, δεν τρομοκρατείται. Δεν πρόκειται να πληρώσει την κρίση τους. Αυτοί που έχουν ταχθεί απέναντι στην εργαζόμενη πλειοψηφία βιώνουν καθημερινά την απαξίωση και εισπράττουν τη χλεύη μας. Για να το πούμε καθαρά και να τελειώνουμε: Μπορεί ακόμα να υποκρίνονται όταν τους φτύνει ο κόσμος ότι άρχισε να ψιλοβρέχει, αλλά ας το καταλάβουν, το φτύσιμο είναι μόνο η αρχή. Τα χειρότερα γι’ αυτούς, και τα καλύτερα για εμάς όλους που είμαστε καθημερινά στους δρόμους, δεν θα αργήσουν.

Σημ.: Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ είναι μια μεγάλη πολιτική συλλογικότητα που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Έχει καθημερινή παρουσία και δράσεις. Δράσεις στα διόδια, δράσεις στα νοσοκομεία, τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, αναπτύσσει κινήματα, χτίζει κοινωνικές συμμαχίες και απλώνεται με απίστευτη ταχύτητα. Λυπούμαστε εάν προκαλεί ανησυχία και στις αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Εμάς καθόλου δεν μας ενοχλεί η περιστασιακή ενασχόληση πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων ή φορέων στα πλαίσια της στρατηγικής τους, να αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις. Δεν μας προκαλεί καμία ζημία ο κ. Τέλλογλου χρεώνοντάς μας στο ΠΑΜΕ. Το ίδιο δεν μας ανησυχεί καθόλου η εσκεμμένη αναφορά της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ περί «εκδρομής του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στις Βρυξέλλες… Συνομιλητές στο κίνημα μας δεν θα βρει ούτε η εγχώρια πολιτική νομενκλατούρα, ούτε η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή. Συνομιλητές μας είναι οι εργαζόμενοι και οι συμπολίτες μας. Μαζί αποφασίζουμε, ενεργούμε και αυτενεργούμε. Κόμμα δεν είμαστε. Δεν οργανωνόμαστε αναπαράγοντας τα αστικά και χρεοκοπημένα μοντέλα εκπροσώπησης, αντιπροσώπευσης και λειτουργίας. Η οργάνωσή μας στηρίζεται στην αμεσοδημοκρατική λειτουργία, τον διάλογο όλων από τα κάτω, την αυτενέργεια. Τους φοβίζουμε έτσι; Αυτό επιδιώκουμε. Γιατί έτσι θα τους ανατρέψουμε γρηγορότερα. 

Πηγή: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου