Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ταξική Πρωτομαγιά στην Πάτρα: Σύσκεψη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ
Για έναν ΤΑΞΙΚΟ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και χειραφετημένο από την συνδικαλιστική γραφειοκρατεία ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
 

Ο συνασπισμός εξουσίας του κεφαλαίου Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ , αστικά κόμματα ,Τράπεζες , ΜΜΕ με την ανοχή και την συναίνεση του αστικοποιημένου συνδικαλισμού συνεχίζει και κλιμακώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του, προωθώντας στρατηγικού χαρακτήρα αναδιαρθρώσεις προς όφελος της αστικής τάξης.

Λεηλατεί εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και διαμορφώνει ένα μαύρο παρόν και μέλλον για τους εργαζόμενους και τη νεολαία με μείωση μισθών συντάξεων αύξηση χρόνων εργασίας απελευθερώνει τις απολύσεις καταργεί τα βαρέα και ανθυγιεινά κλείνει - συγχωνεύει σχολεία και νοσοκομεία. Με το 4ο επικαιροποιημένο μνημόνιο επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ξεπουλώντας στο μεγάλο κεφάλαιο την ενέργεια , τις συγκοινωνίες τα αεροδρόμια τα λιμάνια τον ΟΣΕ .

Προωθεί τη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας ενώ δίνει νέο δώρο 30 δις στις τράπεζες .

Την ίδια στιγμή, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το Σύμφωνο για το Ευρώ που μόλις υιοθέτησε η Ε.Ε προβλέπει ένα εφιαλτικό μέλλον μετατρέποντας την πολιτική λιτότητας σε συνταγματική υποχρέωση κάθε χώρας.

Είναι πια φανερό ότι ο αστικοποιημένος και γραφειοκρατικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Δε διαπραγματεύονται απλά το βαθμό καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας, αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για την αποδοχή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, ενώ σκορπούν την απογοήτευση και συμβάλλουν στην απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών της εργατικής βάσης με (απεργίες αποκλιμάκωσης, ξεπούλημα απεργιακών κινητοποιήσεων, προσπάθεια αποσυντονισμού).

Η υπογραφή της «Γ.Σ.Σ.Ε του μνημονίου» και οι δηλώσεις Παναγόπουλου ότι «δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις στις σκληρές πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο ΕΕ - ΔΝΤ και οι οποίες έχουν εφαρμοστεί!» είναι χαρακτηριστική έκφραση της ταύτισης της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και το μνημόνιο.

Από την άλλη το ΠΑ.ΜΕ. επιδιώκει μια ενότητα στο πολιτικό επίπεδο που καθορίζουν αυστηρά τα όρια του ΚΚΕ προβάλλοντας μια διαταξική και αδιέξοδη πρόταση για λαϊκή εξουσία-οικονομία και ένα εργατικό κίνημα που θα το ελέγχει πλήρως και θα το υποτάσσει στην δική του προβληματική λογική .  

Διασπά το εργατικό κίνημα σε λάθος πολιτική βάση γιαυτό και αδυνατεί να το ενώσει σε ανώτερο επίπεδο να εμπνεύσει μαζικά την τάξη να τη ριζοσπαστικοποιήσει και να δώσει στρατηγική διέξοδο και απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου. 
 
Κόντρα στη συναίνεση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος και ξεπερνώντας τα όρια της λογικής του ΠΑΜΕ αναδύονται ολοένα και περισσότερο νέες μορφές ανεξάρτητης συγκρότησης του εργατικού κινήματος, που αμφισβητούν το ρόλο αυτού του δίπολου και προτάσσουν μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζόμενων. 
 
Μια ενότητα στη βάση των ταξικών συμφερόντων χωρίς περιχαρακώσεις και στεγανά μεταξύ των εργαζομένων με συντονισμό των σωματείων και οργάνωση των αγώνων από τις συνελεύσεις και τις πραγματικές διαδικασίες των ίδιων των εργατών. 
 
Σε μια τέτοια ενότητα τα πολιτικά υποκείμενα της τάξης θα πρέπει να συνεισφέρουν με την επαναθεμελίωση της κομμουνιστικής στρατηγικής απάντησης με θεωρία και πράξη μπολιάζοντας το κίνημα και όχι να το καπελώνουν και να το αποπροσανατολίζουν με δοκιμασμένες αποτυχημένες διαταξικές συνταγές.

Σε αυτή λοιπόν την συγκυρία είναι αναγκαίο παρά ποτέ ειδικά η ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς να είναι μια μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και ΑΓΩΝΑ όπου οι εργαζόμενοι θα συνευρεθούμε και θα συζητήσουμε την στρατηγική και την τακτική της απάντηση μας στην επίθεση του κεφαλαίου. 

Για την συγκρότηση ενός αναγεννημένου ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Από αυτή την σκοπιά θα πορευθούμε σε ενότητα με όλο τον εργαζόμενο κόσμο που πλήττεται και παλεύει για να σηκωθεί στα πόδια του και σε πλήρη διαχωρισμό με τις ξεπουλημένες και κυβερνοθρεμένες ηγεσίες της ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ταυτόχρονα καλούμε το ΠΑΜΕ να αλλάξει αυτή την αδιέξοδη πολιτική πριν να είναι αργά και να γκρεμίσει τους τοίχους που υψώνει στην τάξη και την άλλη αριστερά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ 7:00 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου