Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η τεράστια δύναμη του εργατικού κινήματος.

Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές αρχές και τους ασφαλίτες χωρίς να πτοηθούν. Με σθένος και αίσθημα αισιοδοξίας εναντιώθηκαν στην Τουρκική Κατοχή, απαίτησαν Ειρήνη-Αυτοδιοίκηση και Ενότητα του Κυπριακού λαού. Είναι ενδεικτικό ότι στις κινητοποιήσεις ακούστηκαν συνθήματα κατά των αντεργατικών οικονομικών μέτρων και του στυγνού κατοχικού καθεστώτος, αποκαλύφθηκε ο ρόλος του αστικού πολιτικού τουρκοκυπριακού προσωπικού που ως μαριονέτα κινείται από τους Τούρκους κατακτητές. Δεν έλειψαν εξάλλου και οι φωνές εναντίον της Ε.Ε. που φαντάζει ανίκανη να υπερασπιστεί τους πολίτες της, την ίδια στιγμή που βομβαρδίζει ασύστολα στη Λιβύη δολοφονώντας αμάχους με πρόσχημα «την σωτηρία των αμάχων». Οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν σιγά σιγά ότι η φαντασίωση της ευρωπαϊκής αριστεράς περί «Ευρώπης των λαών» δεν είναι δυνατή, αφού η Ε.Ε. είναι μια καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση, επικίνδυνη για τον κόσμο της εργασίας και ικανή να επιβάλλει τα εργοδοτικά συμφέροντα και τη Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς, με τη βία των κατασταλτικών και πολεμικών μέσων, εντός και εκτός της επικράτειας της.

Η τελευταία εργατική κινητοποίηση είναι ενδεικτική του κλίματος ενάντια στην Τουρκική Κατοχή που επικρατεί στην κατεχόμενη Κύπρο, έχει ως παρανομαστή την οικονομική κρίση και τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που πηγάζουν από τις παραπάνω παραμέτρους, ενώ επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις προσδοκίες που γεννά η Ε.Ε. και κυρίως από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ.

Όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και ότι δύσκολα οι αστοί πολιτικοί Κύπρου-Τουρκίας-Ε.Ε.-ΗΠΑ θα μπορέσουν να παραβλέψουν τον πολιτικό αγώνα του κόσμου της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου