Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πρώτη εκτίμηση της νΚΑ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2011


Η αναμέτρηση των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μάη συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ιστορικών διαστάσεων επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει πως το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και πέτυχε δεν βρήκαν έδαφος στη φοιτητική και σπουδαστική νεολαία. Η αδυναμία της κυβερνητικής παράταξης να πείσει για το πρόγραμμά του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται στη σημαντική πτώση της ΠΑΣΠ. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, αποτυπώνουν πως ο δικομματισμός δεν ηττάται στο σύνολό του, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη μετώπου ενάντια στο σύνολο των δυνάμεων του αστικού συνασπισμού εξουσίας και την παρουσία της ΝΔ ως υποψήφιας κυβερνητικής δύναμης το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Οι δυνάμεις της καθεστωτικής αριστεράς ΠΚΣ – ΑΡΕΝ παρουσιάζουν πτώση για μια χρονιά ακόμα, γεγονός που αποδεικνύει την αδυναμία τους να συνδράμουν σε ένα ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα που μαζί με τους εργαζόμενους θα συγκρουστεί με τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές. 

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η ΕΑΑΚ – φορέας και δύναμη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς – παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή και τάσεις ανόδου, ιδιαίτερα δε εκεί που πρωτοστατεί στη διαμόρφωση του τοπίου εντείνει τις τάσεις αποτοίχισης από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα καλείται να ξαναβάλει σε τροχιά τη δυνατότητα ανατροπής της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ χωρίς να υποτιμά τη στηριγμένη από τα ΜΜΕ και τον κυρίαρχο κόσμο άνοδο της ΔΑΠ. Η εμφάνιση της ΕΑΑΚ σε μια σειρά νέες σχολές συνηγορεί στην ελπίδα ενός νεύρου αντίστασης και ανατροπής απέναντι στην αντι-εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ. 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 19 Μάη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου