Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ

Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσ/νικης καταγγέλλει την προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του ΟΑΣΘ και των υπαλλήλων ελεγκτών του. Συγκεκριμένα την Τρίτη 10/5 μια μέρα πριν την γενική απεργία απολυμένος συνάδελφος μας ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα στο λεωφορείο της γραμμής 11 για περισσότερες από 3 στάσεις, αφού πρώτα είχε πει ότι είναι άνεργος, επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας του στους 2 ελεγκτές. Ο υπερβάλλων ζήλος των ελεγκτών ήταν τέτοιος που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους υπόλοιπους επιβάτες, με αποτέλεσμα ένας συνεπιβάτης να έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει την μαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου στο οποίο οδηγήθηκαν ο συνάδελφος μαζί με τους 2 ελεγκτές, οι οποίοι είναι γνωστοί για την συμπεριφορά τους (έχουν κλωτσήσει μετανάστρια σε ανάλογο περιστατικό).

Εκεί κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις των δυο πλευρών, ενώ το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και σε συνδικαλιστή μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου επισιτισμού, επειδή κατέθεσε υπέρ του συναδέλφου μας. Έπειτα από δεκατέσσερις ώρες στο Α.Τ. Χαριλάου ο συνάδελφος μας, ο συνδικαλιστής του σωματείου επισιτισμού και οι δύο ελεγκτές οδηγήθηκαν στο μέγαρο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης στα γραφεία της σήμανσης, για να αφεθούν ελεύθεροι στις 5.30 π.μ. τα ξημερώματα.

Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ζούνε είτε με μηδενικό εισόδημα γιατί έχει λήξει το επίδομα ανεργίας τους είτε με το πενιχρό επίδομα των 454 ευρώ ο ΟΑΣΘ έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών με σκοπό την πλήρη οικονομική εξόντωση των ανέργων, των απασχολούμενων και της νεολαίας καθώς και την απαγόρευση του δικαιώματος μας στην μετακίνηση με τα λεωφορεία.

Η εκδικητική και προκλητική στάση του ΟΑΣΘ μόνο τυχαία δεν είναι. Η επιτροπή αγώνα ανέργων Θεσσαλονίκης αποτελεί κομμάτι του κινήματος επιβατών Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι κυβέρνησης-ΟΑΣΘ και για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Ο αγώνας αυτός πρέπει σήμερα να ενταθεί και να κλιμακωθεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε την προκλητική αυτή συμπεριφορά. Δεν θα αφήσουμε κανένα άνεργο συνάδελφο μας ανυπεράσπιστο.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου