Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Βλάβη του blogger;;;

Άξια απορίας είναι η βλάβη της google που έθεσε εκτός λειτουργίας τον blogger καθιστώντας αδρανή όλα τα blogs. Χθες (Πέμπτη) κατά τις πρωϊνές ώρες (πριν τις απογευματινές διαδηλώσεις) εμφανίζονταν συνεχώς βλάβες. Και από το βράδυ και μετά ήταν αδύνατη η πρόσβαση στους διαχειριστές των blogs. Αναρτήσεις ανεβοκατέβαιναν «μόνες τους». Σημειώνουμε ότι έπεσε και το athens.indymedia.   

Αν αναλογιστεί κανείς όμως την διεισδυτικότητα των blogs ως μέσα αντι – πληροφόρησης (βλέπε σχετικό άρθρο του κόκκινου τύπου εδώ, βλέπε επίσης τον πρόλογο ανάρτησης του blog antigeitonies εδώ), αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να εξαφανίζεται ο βασικός όγκος των αναρτήσεων που αφορούσαν στην δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ και στις διαδηλώσεις καταδίκης της κρατικής καταστολής.

Εδώ σημειώνουμε πως από την Τετάρτη (11/5) που σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση του κράτους και των ΜΑΤ, εκτοξεύτηκε η αναγνωσιμότητα όλων των αριστερών και κινηματικών blogs. Οι αναγνώσεις μόνο του Κόκκινου Τύπου (που είναι σχετικά νέο και λιγότερο γνωστό blog) πενταπλασιάστηκαν. 

Από τις 19 αναρτήσεις των 20 ωρών που μεσολάβησαν από τη δολοφονική επίθεση μέχρι τις πρώτες βλάβες (και πριν την διεξαγωγή των συλλαλητηρίων της Πέμπτης), έχουν απομείνει μέχρι αυτή την ώρα (και αποκαθίστανται σταδιακά) 3. Οι αναρτήσεις που είχαν ανέβει (μπορείτε να δείτε τα links στο facebook του κόκκινου τύπου εδώ) είχαν με τη σειρά τους εξής τίτλους:


Χωρίς να θεωρούμε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πάντα ικανοποιητικές για να εξηγήσουν την πραγματικότητα, απλά αναρωτιόμαστε! Είναι όντως βλάβη της google;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου