Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

The Moment

του Σπύρου Δερβενιώτη


Ούτε με σφουγγαρίστρα δε μαζεύονται τα μέλια που στάζουν οι συνήθεις για την Αδέκαστη Αμερικάνικη Δικαιοσύνη που “δε χαρίζεται στους ισχυρούς”. Εκτός αν ξεκινάνε “πολέμους επιλογής” φυσικά, βασισμένους σε ψέμματα και πιτσιλισμένους με αίματα. Γενικά για επεμβάσεις και εκατόμβες το δίκαιο γίνεται ολίγον λάστιχο,  αλλά όταν μπεί σέξ στην εξίσωση, you are dead man walking.

Ανεξάρτητα ωστόσο από τις συνθήκες που περιβάλλουν τη σύλληψη του Στρος-Καν, ανεξάρτητα από θεωρίες συνωμοσίας ή ακόμα και από δικαιϊκές προτιμήσεις, σε κάθε τέτοια υπόθεση αποδίδεται Πραγματική Δικαιοσύνη με έναν ανεξίτηλο και αναμφισβήτητο τρόπο:

“the moment”.

Τη στιγμή δηλαδή που κάποιος που έχει συνηθίσει να έχει τον κόσμο στα πόδια του και έχει πιστέψει ότι γι Αυτόν ειδικά υπάρχει total ασυλία για τα πάντα, καταγράφεται on camera η έκπληκτη Πτώση του απ’ την Βασιλεία των Ουρανών.

Είχαμε τη χαρά να τη ζήσουμε αρκετές φορές αυτή τη Στιγμή, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Τον Αχόρταγο, κάθιδρο να ψελίζει μισόλογα με τον τσαμπουκά σπασμένο και τη σούφρα σφιχτή.
Την έζησε αυτή τη Στιγμή ο Θέμος. Την έζησε ο Άκης. Ίσως την έζησε για κάποια δευτερόλεπτα ο Βουλγαράκης. Την πλήρωσε σχεδόν με τη  ζωή του ο Ζαχόπουλος. Τώρα κλήρωσε στον Στρος-Καν.
Ό,τι κι αν ακολουθήσει, όποια κι αν είναι η δικαστική εξέλιξη, Εκεί και Τότε, η Δικαιοσύνη αποδόθηκε.

Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου