Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι εργαζόμενοι στην ΕΤ 3 για την 48 ωρη απεργία

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ…

Η κυβέρνηση του «μνημόνιου» θέλει να ολοκληρώσει την ισοπεδωτική της επιδρομή στα εισοδήματα, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και αυτήν ακόμα την φυσική ύπαρξη του κόσμου της εργασίας μεταλασσόμενη σε κυβέρνηση του «μεσοπρόθεσμου» και εκβιάζοντας την ελληνική κοινωνία με το ψευτοδίλημμα: «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία».

Ως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, έχουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δεχτεί τη στοργή και τη φροντίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που μας αρνείται από το 2008 νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, περιέκοψε 25% έως 30% το εισόδημα, έσπρωξε στην ανεργία συμβασιούχους συναδέλφους και απεργάζεται κλιμάκωση της σφαγής των εργαζόμενων και συνταξιούχων με νέες απολύσεις και τις περικοπές και φορολογίες του μεσοπρόθεσμου.


Κερασάκι στην τούρτα η απειλή που συνεχώς επανέρχεται, παρά τις διαψεύσεις, για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών, ραδιοφωνικών σταθμών ΕΡΤ3 και ΕΡΑ, της ΕΤ 3 και της ΕΤ1. Η δήλωση του τέως υπουργού για τη μη ανανέωση των μισών ετήσιων συμβάσεων εργασίας τον επόμενο Μάρτη και η συρρίκνωση του συνολικού αριθμού των εργαζόμενων στην ΕΡΤ Α.Ε. από 3100 σε 2000 ως το 2015 μόνο ως ανέκδοτο δεν πρέπει να ακούγεται.

Μπροστά στην εξοργιστική αφασία του αυτοευνουχισμένου συνδικαλιστικού κινήματος οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δεν στεκόμαστε άβουλοι και παραιτημένοι. Συντασσόμαστε με τους αγανακτισμένους, ξεβολεμένους και τους ακάλυπτους της κοινωνίας, με τους απεργούς και τους άνεργους, με τους παρίες που αποφασίζουν να πρωταγωνιστήσουν. Όσο για τις παρεμβάσεις της διοίκησης στην ΠΟΣΠΕΡΤ για έλεγχο των «αυτόνομων συνδικαλιστών» στην ΕΤ3 μια λέξη μόνο ταιριάζει: ντροπή!

Ως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 προτείνουμε στις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις να προκηρύξουν 48ωρη απεργία στις 28 & 29 Ιουνίου ημέρες της πανεργατικής απεργίας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας:

να μην μεταδίδεται πρόγραμμα παρά μόνο η κάρτα με τις διεκδικήσεις μας στην τηλεόραση και αντίστοιχη ανακοίνωση στο ραδιόφωνο το προσωπικό ασφάλειας να εργαστεί για να καλύψει αποκλειστικά τις κινητοποιήσεις μέσα από ολιγόλεπτα απεργιακά δελτία ειδήσεων παράλληλα να μεταδοθούν απευθείας συζητήσεις από το στούντιο μεταξύ των εργαζόμενων, των άνεργων, των βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων, των συνήθως απόντων και αποκλεισμένων από την «τηλεοπτική δημοκρατία»

Συμμετέχουμε στην πορεία της 28ης και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην ΕΤ3 και αναρτούμε το πανό στην πρόσοψη του κτιρίου. Νέα συνέλευση μέσα στο διήμερο της απεργίας.

ΕΡΤ3 για την κοινωνία – όχι για την εξουσία -  ΟΧΙ στο Μνημόνιο ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου