Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Υπονόμευση της 48ωρης απεργίας από την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ/Συριζα)

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η πανελλήνια ομοσπονδία ναυτών εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κήρυξε 24ωρη απεργία και όχι 48ωρη όπως τα ναυτεργατικά σωματεία των μηχανικών ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ). Η απόφαση του ναυτεργατικού σωματείου (ΠΕΝΕΝ) που η πλειοψηφία της διοίκησής του ελέγχεται από δυνάμεις του ΣΥΝ/Συριζα (Νταλακογιώργος), κρύβεται πίσω από την άρνηση της ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για να δικαιολογήσει την απόφασή της για 24ωρη και όχι 48ωρη απεργία. Το ίδιο επιχειρήμα δεν θα μπορούσε να ισχύσει και τις αποφάσεις των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΩΝ που όμως πήραν αγωνιστικές αποφάσεις για 48ωρη απεργία; Βοηθά η στάση της ΠΕΝΕΝ στην πάλη της εργατικής τάξης σε αυτήν την κρίσιμη καμπή; Μήπως στηρίζει (έστω και άθελα) την απεργοσπαστική κινδυνολογία των αστικών ΜΜΕ για "καταστροφή του τουρισμού" από της απεργίες των ναυτεργατών;

Ξεκαθαρίζουμε ότι θεωρούμε αναποτελεσματικό το πλαίσιο πάλης τόσο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όσο και του ΠΑΜΕ. Αλλά όταν σε αυτές τις συνθήκες (έστω και) οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες εξωθούνται από την εργατική δυσαρέσκεια σε 48ωρη απεργία, το να αποφασίζει σωματείο - που εκπροσωπείται από υποτιθέμενες "αριστερές δυνάμεις" - 24ωρη απεργία κάνει ΜΠΑΜ.

Είμαστε με το σωματείο, είμαστε με τους ναύτες, είμαστε με τους ναυτεργάτες συναδέλφους. Αλλά με την (ροζ) γραφειοκρατία ΟΧΙ!!!

kokkinostupos 

Οι ανακοινώσεις των ΠΕΝΕΝ και ΠΕΜΕΝ

http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/06/24-29-2011-0001-2400_27.html

http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/06/48-28-0001-29-2400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου