Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σε αδιέξοδο η συκρότηση νέου κόμματος

Πηγή: http://topontiki.gr/

thumb
Φινάλε ασυνεννοησίας;

Άδοξα φαίνεται να τελείωσαν οι προσπάθειες για έναν νέο φορέα στον χώρο των σοσιαλιστικών και πασοκογενών δυνάμεων, τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών, αφού παρά τους διαύλους επικοινωνίας που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους, η αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας από πολλά ΜΜΕ, κυρίως διαδικτυακές πύλες και μπλογκ, οδήγησε σε διευκρινίσεις. Φαίνεται ότι οι όποιες πρωτοβουλίες είτε ήταν πρόωρες είτε έγιναν… δεύτερες σκέψεις.


Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες περί δημιουργίας νέου κόμματος, χωρίς να αποκλείει όμως τίποτε, αφού - όπως επισημαίνεται στο κείμενο - σε μια τέτοια περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από τα μέλη και τη βάση του Κινήματος.



Παρόμοιου κλίματος επιστολή επίσης έστειλε στο «Π» και ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, στην οποία τονίζει ότι σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του η πληροφορία δεν ισχύει και διευκρινίζει ότι «με τον αγώνα εναντίον των δανειακών συμφωνιών (του λεγόμενου ‘‘Μνημονίου’’) θέλησα, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, να θέσω στη διάθεση του Ελληνικού Λαού τις γνώσεις μου για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα του επονείδιστου δανεισμού της Ελλάδας». Υποστηρίζει μάλιστα επί της ουσίας ότι «η προσπάθεια δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, ούτε στη συμμετοχή σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα».

Διευκρινίσεις έδωσε ακόμη ο Αλέξης Μητρόπουλος, που δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε πρωτοβουλία για ίδρυση νέου κόμματος, καθώς και ότι η Αριστερά σήμερα δεν έχει ανάγκη από νέα κόμματα, αλλά ενότητα και κοινή δράση για να αποτραπεί η ολοσχερής καταστροφή του λαού. Επίσης δήλωση ότι δεν συμμετέχει στην «πρωτοβουλία των 8» για τη δημιουργία νέου κόμματος έκανε σε επικοινωνία με την εφημερίδα η Σοφία Σακοράφα. Αυτά στο επίπεδο των στελεχών, που συχνά κινδυνεύουν από τον ενθουσιασμό συνεργατών τους, γιατί σε επίπεδο βάσης τα πράγματα ακολουθούν άλλο δρόμο, αφού σε συνάντηση σοσιαλιστικών συνιστωσών που έγινε την περασμένη Τετάρτη συμφωνήθηκε από τον Σεπτέμβρη να υπάρξουν ενωτικές αντιμνημονιακές και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου