Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Τα ψέυτικα δάκρυα της Ρωμιοσύνης....

Πηγή: ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ PRAXIS

Αυτές τις μέρες μια φωτογραφία με έναν φρουρό τσολιά στο Σύνταγμα να δακρύζει (με αναφορά προφανώς στα επεισόδια, στην πλατεία Συντάγματος και τα δακρυγόνα)  έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του Ιντερνετ, εμφανίστηκε σε πρωτοσέλιδα και σαν συμβολισμός της "εθνικής οδύνης" απασχόλησε κείμενα και άρθρα. Υπήρχε μάλιστα και πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας με τίτλο "τη ρωμιοσύνη μην την κλαίς".
Σήμερα όμως αποκαλύφθηκε ότι αυτή η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το............2007 στις αρχές Ιουλίου (βλέπε εδώ) σε διαδήλωση ενάντια στους εμπρησμούς!!! Την τράβηξε ο φωτογράφος Γ.Δανόπουλος που έγραψε στο διαδίκτυο: " Η περιβόητη φωτογραφία που χρησιμοποιείται αυτές τις μέρες γιατί εξυπηρετεί την επικαιρότητα.Την τράβηξα το 2007 στις διαδηλώσεις για τις πυρκαγιές."

Αντί σχολίων παραθέτουμε ένα  απόσπασμα απο την Ουσία του Χριστιανισμού του Φόυερμπαχ που το παραθέτει και ο  Γκί Ντεμπόρ στην Κοινωνία του Θεάματος:

"Xωρίς αμφιβολία, η εποχή μας προτιμά την εικόνα απο το αντικείμενο, το αντίγραφο απο το πρωτότυπο, την αναπαράσταση απο την πραγματικότητα, το φαινόμενο απο το είναι..το ιερό για αυτήν δεν είναι παρά η ψευδαίσθηση και το ανίερο είναι η αλήθεια. Η μάλλον, το ιερό μεγαλώνει στα μάτια της στο μέτρο που μικραίνει η αλήθεια και αυξάνεται η ψευδαίσθηση, έτσι ώστε, για αυτήν, το αποκορύφωμα της ψευδαίσθησης να αποτελεί επίσης το αποκορύφωμα του ιερού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου