Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πύραυλοι ΝΙΚΗ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα φέρουν την καταστροφή;

Πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.com

Τι τελικά συνδέει τον ελληνικό και κυπριακό λαό;

Σίγουρα η εγκληματική αμέλεια των κυβερνήσεων είναι ένα από αυτό. Η αντιμετώπιση των πολιτών, ένστολων ή όχι, ως Aναλώσιμων των πολεμικών εκστρατειών, των δανείων και της αστικής κερδοφορίας είναι σίγουρα μερικά κοινά χαρακτηριστικά.

Την ίδια μέρα που ο Κυπριακός λαός μετρά τους κομματιασμένους νεκρούς του και επιχειρεί να αντιμετωπίσει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο τις απίστευτες καταστροφικές συνέπειες, μάχιμοι και έντιμοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι παρόμοιες βόμβες δολοφονικής κυβερνητικής αδιαφορίας βρίσκονται και στην Ελλάδα.

Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ εντοπίζει απόρρητο έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας που κάνει λόγο για τους 140 απαρχαιωμένους αντιαεροπορικούς πύραυλους που έχουν αποσυρθεί εδώ και επτά χρόνια, βρίσκονται αποθηκευμένοι σε αποθήκες που δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπάρξει έκρηξη!!!

Πρόκειται για τους πυραύλους ΝΙΚΗ, οι οποίοι στις 31 Ιανουαρίου 2004 αποσύρθηκαν μετά από 40 χρόνια συμβολής στην αντιαεροπορική άμυνα.
Οι πύραυλοι αυτοί αποθηκεύτηκαν πρόχειρα σε τέσσερις απλές αποθήκες μονάδων της ΠΑ, με την προοπτική ότι θα καταστρέφονταν άμεσα. Η πολεμική κεφαλή κάθε τέτοιου πυραύλου περιέχει καθαρό βάρος εκρηκτικής ύλης 5.800 λιβρών!

Επτά χρόνια μετά οι πύραυλοι παραμένουν αποθηκευμένοι σε:
•Κατσιμίδι
•Κορωπί
•Σκύρο
•Κρήτη

Σ΄ ότι αφορά στο Κατσιμίδι και στο Κορωπί, οι αποθήκες στις οποίες έχουν στοιβαχτεί οι πύραυλοι, βρίσκονται σχετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα συμβεί αν προκληθεί έκρηξη!

Το σχετικό έγγραφο του ΓΕΑ προκαλεί ανησυχία και απαιτεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να πάρει μέτρα: “Τα συγκεκριμένα βλήματα είναι κατασκευασμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 60, δηλαδή ηλικίας άνω των 45 ετών. Λόγω της ιδιόμορφης σύστασης της γόμωσής τους -ειδικότερα της νιτρογλυκερίνης- δημιουργούνται προϋποθέσεις,σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, για την πιθανή ύπαρξη αστάθειας της συμπεριφοράς τους”!

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΠΑ“ακόμη και οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες ένας πιθανός καύσωνας για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες, αφού οι θερμοκρασίες μέσα σ΄ αυτές τις αποθήκες ξεπερνούν τους 50 βαθμούς”! Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “όλα τα βλήματα έχουν ήδη αφοπλιστεί δια της αφαίρεσης των εκρηκτικών μηχανισμών έναυσης”, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τίποτα!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν έχουν καταστραφεί τόσα χρόνια. Το κόστος αυτής της απόπειρας εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό αστείο, αν συγκριθεί με τις μίζες των πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από τους εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ένα ποσό που ισούται με το πρόστιμο του ΣΔΟΕ στη γερμανική εταιρεία πρώην ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έσβησε ο πρώην ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος και που δεν συγκρίνεται με το 1,5 δις ευρώ για νέες παραγγελίες άχρηστων υποβρυχίων.

Βεβαίως, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η συμπολίτευση του ΛΑΟΣ γρήγορα κινήθηκαν λασπολογώντας, αποπροσανατολίζοντας και χειραγωγώντας. Το μεν ΛΑΟΣ ψάχνει τους πράκτορες που τίναξαν την Κύπρο στον αέρα, «αδυνατώντας» να παραδεχτεί ότι οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο Κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο και στο Διοικητήριο της Εθνικής Φρουράς.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ανακάλυψαν τα οικονομικά συμφέροντα που ανακινούν το ζήτημα των ληγμένων πυραύλων ΝΙΚΗ και τα οποία επιδιώκουν να πάρουν τη δουλεία.Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει να κρίνει όλους με το δικό του τρόπο Διαπλοκής και Διαφθοράς!

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν τα γεγονότα και οι εκθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας:

•Η ηγεσία της ΠΑ έχει απευθυνθεί εδώ και δύο χρόνια στη Νατοϊκή υπηρεσίαNAMSA που παίζει το ρόλο του προμηθευτικού και υποστηρικτικού οργανισμού σε θέματα συντήρησης οπλικών συστημάτων για τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

•Η NAMSA ,κοστολόγησε την καταστροφή των 140 πυραύλων ΝΙΚΗ στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

•Έγινε προσπάθεια να αναλάβουν την καταστροφή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Καθώς οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΘΑ κινούνται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε τα πράγματα η κυπριακή ηγεσία - θα πρέπει να θυμηθούμε τι δήλωνε στους Κύπριους πολίτες ο μέχρι χθες ΥΕΘΑ Κ.Παπακώστας, για τα πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα στη Ναυτική Βάση. “Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος”, έλεγε και τα τραγικά αποτελέσματα τα είδαμε-αξίζει να ακούσουμε προσεκτικά τα λόγια έμπειρου αξιωματικού.

•”Σχετικά με τα χρόνια λειτουργίας του συστήματος όσο αυτό ήταν σε λειτουργία είχαμε τις προβλεπόμενες επιθεωρήσεις από το προσωπικό της ΠΑ και την NAMSA, καθώς και εκτέλεση βολών για πιστοποίηση στο πεδίο.

Πλέον δεν γίνεται καμμία και υπάρχει ορατός κίνδυνος λόγω του ότι τα εκρηκτικά αδρανοποιούνται με το χρόνο. Σημειώνεται ότι και το καύσιμο είναι σε στερεά κατάσταση και ελλοχεύει και για αυτό ο ίδιος κίνδυνος”.

Τελικά κυβέρνηση και ΥΠΕΘΑ τι περιμένουν; Να γίνει η έκρηξη;

Και μετά τι θα κάνουν; ΕΔΕ; Για να χυθεί άπλετο φως και να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου