Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το κίνημα " ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ " οργανώνεται εν όψει των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες να συμμετάσχουν στη συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 31/8/11 στις 7.00μμ, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ (Ιωλκού 33, Βόλος) για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την φθινοπωρινή μας δράση με πρώτο μεγάλο σταθμό την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 10 Σεπτέμβρη.

Το κίνημα μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, από τη πρώτη στιγμή θεώρησε τον εαυτό του μέρος του αγώνα των εργαζομένων και συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου, όπως συμμετείχε και στην περυσινή διαδήλωση της ΔΕΘ.

Εξαιτίας του αδιάλλακτου χαρακτήρα του κινήματός μας, τη στοχοποίηση των κομμάτων εξουσίας, του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου και των τραπεζιτών, αναπτύχθηκε απέναντι σε όλους ήθελαν να συνδιαλλαγούν με το κράτος, τις εταιρείες και το πολιτικό τους προσωπικό.

Στεκόμαστε απέναντι σε όλους τους γραφειοκράτες που είναι το συμπλήρωμα της σημερινής καταστροφικής πορείας των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Το κίνημά μας αν και ξεκίνησε από το φαινομενικά μεμονωμένο συμβάν των διοδίων, συνδέεται άρρηκτα με τις ιστορικά διαμορφωμένες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης. Αναγνωρίσαμε έγκαιρα και επαναβεβαιώσαμε στη τελευταία μας πανελλαδική συνάντηση (Μάης 2011) ότι το ζήτημα και των διοδίων ανάγεται στο ποια κοινωνική τάξη θα πληρώσει το χρέος του κεφαλαίου κι έτσι στο ζήτημα ποια κοινωνική τάξη θα έχει τη δύναμη για να επιβάλλει τη θέλησή της.


Γι αυτό τόσο πέρυσι, όπως και φέτος, συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη συγκέντρωση και διαδήλωση από θα ξεκινήσει από τη Καμάρα της Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τη φωνή μας και τη δράση μας με τα πιο μαχητικά και ασυμβίβαστα τμήματα των εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας, βάζοντας προμετωπίδα της ανόδου μας τα συνθήματα που υιοθέτησε η τελευταία μας πανελλαδική συνάντηση: 



· ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

· ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

· ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ

· ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

· ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ




30/8/2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου