Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΟΕ: Ξεπερνούν τις 4000 οι ελλείψεις σε δασκάλους


Πηγή : alterthess



Σε κλοιό κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφού τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι ελλείψεις βιβλίων και οι μειώσεις μισθών έρχονται να προστεθούν στη "συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης".
Τα κενά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση δημοσιοποίησε η ΔΟΕ
Πίνακα με αναλυτικά στοιχεία για τα κενά σε εκπαιδευτικούς ανα ειδικότητα και ανά διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίευσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Στο σύνολο οι ελλείψεις φτάνουν τους 4703 εκπαιδευτικούς μόνο στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα οι ελλείψεις στη περιφέρεια Αττικής αγγίζουν τον αριθμό των 1516 εκπαιδευτικών από όλες τις ειδικότητες ενώ για τη Θεσσαλονίκη ο αριθμός ανέρχεται σε 563. Τις 200 ξεπερνούν οι ελλείψεις στο Νομό Χανίων , τις 100 στο Ν. Πιερίας ενώ αγγίζουν τον αριθμό των 150 στα Δωδεκάνησα και την Εύβοια.
Συμπόρευση δασκάλων και καθηγητών το επόμενο διάστημα
Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ αναφέρουν πως "Οι συνεχείς περικοπές στην εκπαίδευση, η έλλειψη εκπαιδευτικών, η ανυπαρξία βιβλίων, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η συνεχής επίθεση στο πενιχρό εισόδημα των εκπαιδευτικών - των χειρότερα αμειβόμενων εργαζόμενων στο δημόσιο - είναι κοινά προβλήματα και των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, η διαρκής υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, η ανεργία, το ξεθεμελίωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων, επιβάλλουν ευρύτατες συμπορεύσεις του κόσμου της εργασίας. Σε αυτά τα πλαίσια τα δυο Δ.Σ., Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισαν αγωνιστική συμπόρευση μέσα από πλαίσιο δράσης που θα αποφασιστεί από κοινού και μετά από διαδικασίες βάσης. Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας της Δ.Ο.Ε. και τρίωρης στάσης εργασίας της Ο.Λ.Μ.Ε. στις 22 Σεπτέμβρη 2011."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου