Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μπόμπολας εξοντώνει όσους αντιστέκονται προετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων




Αφού επέβαλε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και υποχρέωσε τους εργαζόμενους στον «ΠΗΓΑΣΟ» να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών, απειλώντας ωμά ότι όποιος αρνηθεί θα απολυθεί, ο Μπόμπολας ξεκίνησε τις εκτελέσεις των συναδέλφων που δεν έσκυψαν το κεφάλι.

Έτσι, προχθές απέλυσε τις συναδέλφους Αργυρώ Λύτρα και Ελένη Δουρούκη που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, 6 συναδέλφους από τα περιοδικά του συγκροτήματος και χθες τον αρχισυντάκτη του Έθνους της Κυριακής και μέχρι πρόσφατα γραμματέα στην ΠΟΕΣΥ, Γιώργο Γιουκάκη. Είχαν προηγηθεί, στις αρχές του μήνα, οι απολύσεις της Γ. Μπαλή και του Τ. Τερζή, μετά από 30 χρόνια δουλειάς, που παρουσιάστηκαν ως κοινή συναινέσει.

Όμως, το πογκρόμ κατά των εργαζομένων θα συνεχιστεί, αφού έχει συνταχτεί μαύρη λίστα για όλο το συγκρότημα, που περιλαμβάνει 120 ονόματα δημοσιογράφων που θα πεταχτούν στο δρόμο, γεγονός που ο Φώτης Μπόμπολας το δήλωσε ανοιχτά και στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη.

Μπροστά σε αυτές τις τραγικές εξελίξεις, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» σε συνέλευση το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου. Δεν απομένει παρά να δούμε κατά πόσο το νεοεκλεγέν προεδρείο θα δείξει αγωνιστική διάθεση με την κήρυξη κινητοποιήσεων, τόσο για να καλύψει την τετράμηνη απουσία του σωματείου εξαιτίας της μη συγκρότησης προεδρείου μα, κυρίως για να ανακόψει την ασταμάτητη εργοδοτική επίθεση.

Σε επιστολή τους προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οι απολυμένες Αργυρώ Λύτρα και Ελένη Δουρούκη αναφέρουν:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,
σας ενημερώνουμε ότι προ λίγης ώρας μας κοινοποιήθηκε από τη διευθύντρια του τμήματος προσωπικού η απόλυσή μας από το ΕΘΝΟΣ, την οποία δεν έχουμε υπογράψει. Το επίσημο αιτιολογικό της απόλυσης μας είναι οι περικοπές προσωπικού. Ωστόσο, εμείς θεωρούμε ότι η επιχείρηση μας απολύει επειδή αρνηθήκαμε να καταγγείλουμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας υπογράφοντας ατομική.

Με δεδομένο ότι στο ΕΘΝΟΣ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκπρόσωπος εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σας ενημερώσουμε προσωπικά και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες σας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» προχώρησε στην απόλυση των συναδέλφων Αργυρώς Λύτρα και Ελένης Δουρούκη. Με τον τρόπο αυτό η εργοδοσία εκδικείται όσους θέλησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην εκβιαστική επιβολή μείωσης των αποδοχών και την υπονόμευση των ΣΣΕ. Συγχρόνως, όμως, προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις και νέες απολύσεις καλλιεργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας .



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα εξαντλήσει κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή του, δικαστικό ή εξώδικο, επιδιώκοντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, αλλά και την ακύρωση της αντεργατικής πολιτικής της αυθαίρετης και εξοντωτικής μείωσης των αποδοχών.



Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» σε συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 17.00 στο χώρο δουλειάς τους, για την ανάκληση των απολύσεων και τη διεκδίκηση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου