Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΧΙ στην κατασκευή του φράχτη του Έβρου



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία σε συνεργασία με τα αστικά κόμματα ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΔΗΣΥ, έχει εξαπολύσει την αγριότερη επίθεση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, αποφάσισε να υλοποιήσει το σχεδιασμό για την ανέγερση του φράχτη του Έβρου. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη δεν μας εκπλήσσει, αφού αποτελεί μέρος της συνολικής επίθεσης που έχει κηρύξει στον κόσμο της εργασίας. Επιπλέον ακολουθεί το δόγμα της ΕΕ για την Ευρώπη φρούριο και την προσπάθεια απόκρουσης των μεταναστευτικών ρευμάτων των κολασμένων μεταναστών.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, ο υπουργός βίας και τρομοκρατίας Παπουτσής, φέρεται να δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, πως είναι υπό δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη του Έβρου. Μεταξύ άλλων έδωσε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τείχους: «το συνολικό μήκος θα είναι 10,3 χιλιόμετρα, θα κατασκευαστεί στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας κατά μήκος των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία και θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος σε στύλους και ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα συρματοπλέγματα». Επίσης στο πλαίσιο της θωράκισης των συνόρων, ο υπουργός εξήγγειλε και άλλες προμήθειες για την «προστασία των συνόρων»: «Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης των συνόρων, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, θα γίνει εγκατάσταση στην Ορεστιάδα συστήματος αυτοματοποιημένης επιτήρησης με χρήση θερμικών καμερών πάνω σε ιστούς που βρίσκονται σε σταθερά σημεία και η προμήθεια:



- Δύο ελικοπτέρων με θερμικές κάμερες

- Πέντε αυτοκινούμενων επιχειρησιακών κέντρων τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και κάμερα θερμικής απεικόνισης

- Τεσσάρων αυτοκινούμενων μονάδων με ακτίνες Χ για τη «σάρωση» του εσωτερικού οχημάτων και τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες

- 40 φορητών θερμικών καμερών

- 210 οχημάτων τύπου τζιπ 4Χ4

- Λογισμικού ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών i2

- 44 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων περιπολίας μαζί με ισάριθμα ειδικά οχήματα μεταφοράς τους

Επίσης, θα εγκατασταθεί Σύστημα Πληροφοριών Σέγκεν δεύτερης γενιάς.

Προμήθειες λιμενικού

Για το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προβλέπεται η προμήθεια:

- 6 σκαφών παράκτιας περιπολίας μήκους 20 μέτρων, παντός καιρού με ταχύτητα 30 - 40 κόμβων/ώρα

- Ενός σκάφους ανοικτής θαλάσσης μήκους 50 μέτρων με επιχειρησιακή ταχύτητα 25 κόμβων

- Δυο ταχύπλοων περιπολικών σκαφών (φουσκωτά)

- 15 διοπτρών νυχτερινής παρατήρησης

- 30 οχημάτων τύπου τζιπ 4Χ4».

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ- Κεφάλαιο, με τη συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, διεξάγουν έναν πρωτοφανή κοινωνικό πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, την ώρα που η ανεργία των νέων πλησιάζει το 50%, την ώρα που οι μισθοί πετσοκόβονται και οι έμμεσοι φόροι ξεζουμίζουν το εργατικό εισόδημα, φαίνεται πως λεφτά για καταστολή υπάρχουν.



Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως σημειώσαμε παραπάνω, η εξέλιξη αυτή δεν μας εκπλήσσει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα το αστικό σύστημα, για να εκτονώσουν την κοινωνική οργή και τους ταξικούς αγώνες, προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους. Έτσι λοιπόν υλοποιούν ένα σχέδιο εξόντωσης και κοινωνικής απομόνωσης των μεταναστών. Από την ιστορία άλλωστε έχουμε διδαχτεί πως σε περιόδους κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος, οι «από τα πάνω» προσπαθούν να διαιρέσουν τον κόσμο της εργασίας και να στρέψουν τους προλετάριους ενάντια στους προλετάριους. Επομένως για την υποβάθμιση της ζωής του κέντρου της Αθήνας δεν φταίει η κυβέρνηση, που έχει οδηγήσει τον λαό στη φτώχεια και στην ανεργία, ούτε οι μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι κάνουν real estate στις «υποβαθμισμένες γειτονιές», αλλά αντίθετα οι μετανάστες οι οποίοι αποτελούν το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι του προλεταριάτου. Αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής ρατσιστικής εκστρατείας, αποτελούν οι φασιστικές συμμορίες και οι διάφοροι άθλιοι ακροδεξιοί «απόστρατοι», οι οποίοι δρουν μέσα από τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος Λέσχες και είναι κάτοικοι πασπαρτού σε όλα τα μήκη και πλάτη του κέντρου της Αθήνας.

Στα πλαίσια λοιπόν της αντιμετώπισης του «εθνικού κινδύνου», η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει το μοντέλο Ισπανίας, δηλαδή να υψώσει τον φράχτη της ντροπής στα σύνορα ώστε να ανακόψει το κύμα της μετανάστευσης. Βέβαια, οι κύριοι του συστήματος γνωρίζουν καλά πως ο φράχτης δεν πρόκειται να ανακόψει κανένα μεταναστευτικό ρεύμα. Οι μετανάστες αφήνουν την πατρίδα τους γιατί αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης που παράγονται είτε από τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επιθέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, είτε επειδή οι πολυεθνικές της πολιτισμένης δύσης εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας τους. Έτσι λοιπόν όσο υπάρχει φτώχεια και εκμετάλλευση, μεγάλα κομμάτια πληθυσμών των πιο υποβαθμισμένων χωρών, θα μεταναστεύουν στη Δύση για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Επομένως ο φράκτης του Έβρου, οι περιπολίες της Frontex μαζί με τον ελληνικό στρατό και οι προμήθειες που εξήγγειλε ο υπουργός, αποτελούν κομμάτι του προβλήματος και όχι λύση. Πρόκειται για ένα σχέδιο επίθεσης στο πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της εργατικής τάξης και το μόνο που θα καταφέρει θα είναι εκατόμβες νεκρών στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε την υποκρισία του αστικού πολιτικού κόσμου και των δημοσιογραφικών παπαγάλων του. Πριν από δύο χρόνια, με την ευκαιρία της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, μιλούσαν για το τείχος της ντροπής, που διαιρούσε τους λαούς και χώριζε οικογένειες. Είναι οι ίδιοι που τώρα οργανώνουν την αντιμεταναστευτική εκστρατεία και μιλούν για τη σημασία της κατασκευής του φράχτη της ντροπής. Φαίνεται λοιπόν πως ο καπιταλισμός στην προσπάθεια του να επιβιώσει της δομικής κρίσης του, χρησιμοποιεί τα εργαλεία τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους. Αλλά οι κυβερνώντες και οι έμμισθοι κονδυλοφόροι τους οφείλουν να λογοδοτήσουν και να απαντήσουν ευθέως:

Τι δουλειά έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε 15 χώρες του εξωτερικού; Ποιος ο ρόλος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Σομαλία και Αφγανιστάν, δηλαδή στις χώρες που αποτελούν πηγές μετανάστευσης προς τη δύσης;

Φυσικά οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Την απάντηση την έδωσε ο ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης. Μα φυσικά προστατεύον τα «εθνικά μας συμφέροντα», δηλαδή τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, το οποίο αναζητά ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση και οι μιλιταριστές επιδιώκουν να «αναβαθμίσουν» το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων και να χρησιμοποιήσουν τους νεολαίους ως αναλώσιμους πρώτης γραμμής.

Εμείς θεωρούμε ότι περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων ανεξάρτητα την εθνικότητα, τη θρησκεία και τη φυλή τους, ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου