Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΕ - ΟΤΕ: ξαναχτύπησε ο εργοδοτικός / κυβερνητικός συνδικαλισμός

Ακολυθεί το δημοσίευμα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" σχετικά με την σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ. Αντί σχολίου του Κόκκινου Τύπου, μετά το τέλος του δημοσιεύματος, παραθέτουμε το σχόλιο αναγώστη από την ιστοσελίδα της εφημερίδας. 

Τα «βρήκαν» με μειώσεις μισθών 11% στον ΟΤΕ

 Σε συμφωνία κατέληξαν η διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης του Οργανισμού, στο πλαίσιο σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Βάσει συμφωνίας, οι ώρες εργασίας μειώνονται σε 35 (από 40) με αντίστοιχη μείωση μισθών 11% μεσοσταθμικά την 3ετία.


Αναλυτικά:
  • Μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% δηλαδή από 40 ώρες στις 35, με μείωση αντίστοιχα των μισθών στο 11% μεσοσταθμικά την 3ετία, χωρίς πάγωμα ή κατάργηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα) και επαναφορά του ισχύοντος σήμερα μισθολογίου και των ωρών εργασίας την 1/1/2015.
  • Δέσμευση της εταιρείας για μη προσφυγή σε εκ περιτροπής εργασία και για μη καταγγελία συμβάσεων εργασίας του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους για όσο διάστημα θα ισχύει η ως άνω μείωση.
  • Όσο διάστημα διαρκεί η ως άνω συμφωνία καμία μείωση μισθών από εξωγενή αίτια δεν θα υπάρξει.
Το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει για την έγκριση ή μη της συμφωνίας.
Εκτός των παραπάνω σημείων σημειώθηκαν και άλλα θέματα, τα οποία θα εξειδικευθούν σε νομικά κείμενα και θα υπογραφούν με ΕΣΣΕ.

Σχόλιο αναγνώστη:

Στο μποξ όταν ο αντιπαλος σε φερει στο καναβατσο, σου δινει αλλεπαλληλα χτυπηματα πρωτα στην κοιλια και μετα στο σαγωνι και στο κεφαλι για να σε ριξει νοκ αουτ. Γιατι εφαρμοζει αυτη την μεθοδο; γιατι θελει να σε φοβησει και να χασεις το ηθικο σου, ωστε και δυνατωτερος να εισαι να υποκυψεις στο τελος. Το κεφαλαιο στην Ελλαδα, λοιπον εφαρμοζει ΤΩΡΑ αυτη την μεθοδο με τους εργαζομενους. Οι προθυμοι γραφειοκρατες συνδικαλιστες ( εργατικη αριστοκρατια) προθυμα δεχοντε τα κτυπηματα , ωστε να πεσουν νοκ αουτ οι εργαζομενοι. Αντι να ενωθουν με ολους τους εργαζομενους σε ενα μετωπο ανατροπης του υπαρχωντος καθεστωτος, διασπουν και σπερνουν την ηττοπαθεια σε ολους τους εργαζομενους. Οι εργαζομενοι τωρα πρεπει να ξεμπερδρψουν και με αυτους που τοσα χρονια "τρωνε και πινουν σε βαρος τους" και το παιζουν συνδικαλιστες. αν δεν το πραξουν θα μας φτασουν στο 1950. Πως τα λεω αυτα; Εκ πειρας. Στα 1990-1991 τα ιδια εκαναν αυτοι ( κυβερνησεις, εργοδοτες, και οσοι συνδικαλιστες ήταν ο δουρειος ιππος τους ) στη εταιρεια Πειραϊκη Πατραικη με 8500 εργαζομενους, ωστε μετα μας απολυσαν ολους μας. ευχαριστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου