Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό είναι το "νέο" σχολείο

 

Σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2011-12. Το παράδοξο είναι πως μετά τον καθερωμένο αγιασμό δεν μοιράστηκαν βιβλία στους μαθητές.Το "νέο" σχολείο που οραματίζεται η Διαμαντοπούλου επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις. Το "νέο" σχολείο δεν χρειάζεται εκπαιδευτικούς όπως πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες. Σήμερα όμως είχαμε άλλη μία "καινοτομία": Στο "νέο" σχολείο δεν χρειάζονται τα βιβλία και γι' αυτό αντικαθίστανται από cd και φωτοτυπίες.Αν παρόλα αυτά αδυνατεί κάποιος να εναρμονιστεί με τις συνθήκες του "νέου" σχολείου, του δίνεται η δυνατότητα(;;;) να χώσει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτεί το παιδί του τα σχολικά βιβλία.
Ξεχνά η υπουργός από ότι φαίνεται ότι θα τα βρει όλα μπροστά της! Μετά τις εκατοντάδες των καταλήψεων που σαρώνουν τα πανεπιστήμια της χώρας, να εύχεται να μην πάρουν σειρά τα σχολεία.Γιατί μπορεί τώρα να γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο επίτευγμα της πολιτικής της καριέρας (όπως η ίδια αποκαλεί την ψήφιση του νόμου-πλαίσιο),αλλά είναι κοντά η στιγμή που δεν θα τολμά να εμφανίζεται πουθενά.
Στο βίντεο που παραθέτουμε, βλέπουμε την επίσκεψη της Διαμαντοπούλου σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής και τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα που εξέλαβε: 





kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου