Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το πολλαπλό έγκλημα του ΚΚΕ την μέρα που καταργήθηκαν τα εργασιακά δικαιώματα

Ολοκληρώθηκε χθες η 48ωρη πανεργατική απεργία, η οποία "στιγματίστηκε"  αφενός από την συγκλονιστική και πρωτόγνωρη συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 19/10,αφ' ετέρου τόσο από την συμμετοχή πάνω από μισού εκατομμυρίου διαδηλωτών έξω από την βουλή στις 20/10, όσο και από τον θάνατο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που προήλθε από ανακοπή καρδιάς, έπειτα από την αλόγιστη χρήση χημικών από ένστολα γουρούνια που μετέτρεψαν το Σύνταγμα σε θάλαμο αερίων.
Το πολυνομοσχέδιο που κατεφαδίζει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τον εργασιακό μεσαίωνα που το κεφάλαιο ετοιμάζει καιρό τώρα,ψηφίστηκε από τους "εκπροσώπους του λαού" στο κοινοβούλιο. Το μήνυμα που έστειλαν ωστόσο οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της χώρας αυτές τις 2 μέρες ήταν σαφές και εγκαινίασε την είσοδο σε μια περίοδο μεγάλων ταξικών αγώνων και συγκρούσεων, για την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας.
Παραθέτουμε άρθρο-μαρτυρία από τους Σχολιαστές χωρίς σύνορα σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες έξω από τη βουλή, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό,αφήνοντας τα συμπεράσματα στην κρίση του κάθε αναγνώστη.

Υ.Γ: Ο kokkinostupos διαχωρίζεται πλήρως από ιδιοκτησιακές λογικές στο κίνημα με όποιο τρόπο και αν εμφανίζονται αυτές, ωστόσο ανακύπτει ένα ερώτημα: Όταν κάνεις περιφρούρηση, την πλάτη την έχεις σε αυτό που προστατεύεις και το πρόσωπο σε αυτό που αντιπαλεύεις. Με βάση αυτό, το ΠΑΜΕ προστάτευε τους αστικούς θεσμούς (κοινοβούλιο) από την υπόλοιπη πορεία;;;

kokkinostupos

--------------------------------------------------------------------

Ειναι αδύνατο να μιλήσεις για την σημερινή μέρα χωρίς να αναφερθείς στον πρόστυχο, εξοργιστικό, προδοτικό και φρικαλέο ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ σε αυτήν.
Όταν είχαμε ακουσει οτι το ΚΚΕ θα κάνει περικύκλωση της βουλής πολλοί είχαμε γελάσει και ορθά εκτιμούσαμε ότι αυτό ήταν ένας ευφημισμός για την περιφρούρηση της βουλής.
Κανείς όμως ακόμη και αυτοί/ες που γνωρίζουμε τι είναι το ΚΚΕ και πόσο διχαστικά λειτουργεί δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν σήμερα.
Το πράγμα είχε φανεί από την αρχή με την προκλητική face control περιφρούρηση που εφάρμοζε το ΚΚΕ μπροστά από την βουλή  που ξεκιναγε από το τέλος της Πανεπιστημίου αλλά πάλι η συνέχεια ξεπέρασε τον χειρότερο εφιάλτη.
Αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το ΚΚΕ εργολαβικά είχε αναλάβει την προστασία του καθεστώτος την μέρα που αυτό θα κατεδάφιζε και με τον νόμο όλα τα εργασικά δικαιώματα.
Αυτό όμως που δεν ήξεραν (κι εκεί την πάτησαν) τα κόκκινα τσιράκια τους καθεστώτος  ήταν πόσο πολλοί άνθρωποι θα αντιλαμβάνονταν τον ρόλο προστασίας του στο καθεστώς.
Πίστευαν ότι θα είχαν να κάνουν με κάποιους “κουκουλοφόρους” και τελικά αποδείχτηκε ότι θα τα έβαζαν με όλη την κοινωνία που δεν είναι στο μαντρί τους.


 
Έτσι όταν άρχισαν να χτυπούν ξέμπαρκο κόσμο που δεν ταίριαζε στις αισθητικές και ενεργειακές νόρμες τους η αντίδραση του κόσμου ήταν καθολική.
Ο κόσμος ανέβηκε στον δρόμο και αρχικά χωρίς παλούκια ή άλλα όπλα τους πήρε στο κυνήγι. Κι εκεί έδειξαν πόσο φανατικά και παθιασμένα θα υπεράσπιζαν το καθεστώς στις κρίσιμες στιγμές του.
Συγκρότησαν ομάδες εφόδου με κράνη παλούκια και άλλα όπλα (ναι και πυροσβεστήρες!) και όρμηξαν με μανία χτυπώντας όποιον/α έβρισκαν.
Χτυπησαν ακόμη και 13χρονα κορίτσια και δρούσαν σαν να είχαν μπροστά τους τον χειρότερο εχθρό τους.Επαναλαμβάνω ότι η σύνθεση του κόσμου που χτυπήθηκε και στοχοποιηθηκε ήταν όσο μικτή μπορούσε να είναι.Υπήρχαν νέοι και γέροι, αναρχικοί και κεντρώοι, πλατειακοί και συνδικαλιστές, άνεργοι και μαγαζάτορες. 
Ο κόσμος αρχικά ένιωσε σοκ και δέος.Ήταν μια επίθεση που δεν περίμενε και για την οποία  ήταν απροετοίμαστος. Κι έτσι κυριολεκτικά χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώθούν.Αλλά το σοκ δεν κράτησε πολύ και άρχισε πάλι η αντεπίθεση αυτη τη φορά πιο εξοπλισμένα και οργανωμένα.
Παλι τους πήγαμε πισω για να ξαναδεχτούμε νέα επίθεση τους ακόμη πιο λυσσασμένη και φονική.
Έφτασαν να πετάνε αδιάκριτα πέτρες μεσα στην πλατεία συντάγματος εκεί που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου και όποιον πάρει ο χάρος.Λίγο πριν μου είχαν πέταξει πυροσβεστήρα στο κεφάλι που ευτυχώς πέρασε ξόφαλτσα.
Δρούσαν σαν παρακράτος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό της χρυσής αυγής.
Έφτασαν στην κατρακύλα να “συλλάβουν” κόσμο και να τον δώσουν στους μπάτσους αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει άσχημα.
Τότε ήταν που η οργή όλου του κόσμου ξεχείλισε και όλο το σύνταγμα δονούταν από το σύνθημα “ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ”
Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε και ζούσε. Αγριεμένος τράβηξε κάποιους από τους τραμπούκους του ΚΚΕ μέσα στην πλατεία και τους φέρθηκε όπως τους’αξιζε αλλα και πάλι με δόση φιλευσπλαχνίας. (και λίγα έφαγαν αλλά εμείς έχουμε πάντα μια αίσθηση πολιτισμού που μας βάζει όρια και απουσιάζει παντελώς από τους κόκκινους φασίστες)
Όταν είδαν ότι ολόκληρος ο μηχανισμός τους δεν είχε τύχη απέναντι στην οργή του κόσμου εμφανίστηκαν στο κάτω μέρος τα ΜΑΤ και έπνιξαν την πλατεία στην χημεία εφορμώντας (Τα ΜΑΤ όχι τα ΚΝΑΤ) παράλληλα στην πλατεία απωθώντας τον κόσμο έξω από αυτήν.
Η συνεργασία αστυνομίας ΚΚΕ σε πλήρη δράση για να σωθεί το “κόμμα του λαού” από την λαϊκή οργή…
Αργότερα το ΚΚΕ θα κυκλοφορούσε με γκαιμπελίστικο θράσος το ψεύδος ότι υπάρχει νεκρός δικός του από την σύγκρουση με σκοπό να παρουσιαστεί σαν θύμα.
Στην πραγματικότητα ήταν αυτό που θα σκότωνε κόσμο και με φασιστικό φανατισμό που ξεπερνά ακόμη και τον ασυνείδητο χουλιγκανισμό έκανε ό,τι μπορούσε για να το καταφέρει.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΑΝ
Όχι τυχαία τα φασιστοκάναλα εκθειάζουν την δολοφονική περιφρούριση του ΚΚΕ (δείχνοντας κρανοφόρους του να χτυπούν ακουκούλΩτους με τίτλο επίθεση κουκουλοφόρων στο ΠΑΜΕ!)
Όχι τυχαία ο φασίστας Άδωνις έδινε έυσημα στο ΚΚΕ μέσα στη βουλή χωρίς καμιά ειρωνική διάθεση.
Όχι τυχαία τα απολειφάδια του καθεστώτος όπως ο Κουβέλης δίναν και αυτά συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας την συμβολή του ΚΚΕ στην διασωση του καθεστώτος.
Όχι τυχαία η ελληνική αστυνομία παραδέχτηκε πώς πέταξε δακρυγόνα για να σώσει τους τραμπούκους του ΚΚΕ από τη μήνη του κόσμου.
Όχι τυχαία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει που βρήκε έναν τέτοιο λυσσασμένο και φανατικό  σύμμαχο του στην δύσκολη μέρα του.
Το ΚΚΕ διάλεξε αμετάκλητα πλευρά ως το σημείο να γίνει το νέο παρακράτος του καθεστώτος. Το μέγεθος της προδοσίας του ξεπέρασε κι αυτή της Βάρκιζας.
Για να σώσει το καθεστώς κήρυξε πόλεμο σε όλη την κοινωνία.Όλες οι γέφυρες πια με αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό κόπηκαν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Ο λόγος που το ΚΚΕ σιχαινεται το σύνθημα “η χούντα δεν τελείωσε το 73″ είναι γιατί τώρα αποτελεί το ενεργό και ακτιβίστικο κομμάτι αυτής της χουντας.
Το κείμενο το γράφω με μπαταρισμένο χέρι μετά από μια τυφλή πέτρα  των κόκκινων φασιστών μέσα στην πλατεία.Ευτυχώς πρόλαβα να προτάξω το χέρι μου πριν η πέτρα με βρει στο δόξα πατρί.
Ας σκεφτούμε ότι αυτά τα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα έγιναν σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες της Ελληνικής Ιστορίας. Μια μέρα που κρινόταν η πτώση ενός απάνθρωπου καθεστώτος.
Το ΚΚΕ φρόντισε με ωμή βία και φασιστικό θράσος το καθεστώς να διασωθεί.
Μοιραία θα αναμετρηθεί με την επιλογή του και τις συνέπειες της αλλά ήδη για τον πολύ κόσμο που είναι ενεργός κινηματικά αυτή η επιλογή του ισοδυναμεί με το τέλος του…
ΥΓ: Το κείμενο γράφεται εν θερμώ και είναι άμεση μαρτυρία και ντοκουμέντο για τα σημερινά.  Η αλήθεια πρέπει να βγει ολόκληρη και ακέραιη. Η χούντα θα πέσει και μαζί της όλα τα εξαπτέρυγα της ό,τι όνομα κι αν έχουν.