Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απειλεί εργαζόμενους και νεολαία η ΠΑΣΚΕ: το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης

Εντυπωσιακή, προκλητική και χυδαία ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ που στην τελευταία απεργία στην Πάτρα εξωθήθηκε (οι 15 γραφειοκράτες της δηλαδή) να εγκαταλείψει την πορεία υπό την κατακραυγή των εργαζομένων - μελών των συνδικάτων. Απειλούν - στο τέλος της ανακοίνωσης - ότι μπορούν αλλά "δεν θέλουν" να φέρουν ΜΑΤ (;;;;) ή τραμπούκους (;;;;) (τακτική που άλλωστε πάρα πολλές φορές έχει εφαρμόσει η κυβερνητική παράταξη στα ΑΕΙ & ΤΕΙ) για να "βάλουν στη θέση τους" όσους τους απωθούν από τις πορείες. Εξετάζουν μάλιστα το ενδεχόμενο να μην έρθουν στην επερχόμενη συγκέντρωση ή να έρθουν και να μην ακολουθήσουν την πορεία.

Αμήν και πότε...

kokkinostupos

ακολουθεί άρθρο και η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ από το αχαϊκό ειδησεογραφικό site THE BEST
  

Αχαΐα: Με "Αγανακτισμένους" και "Αντιεξουσιαστές" τα βάζει η ΠΑΣΚΕ
Επειδή στρέφονται εναντίον των "συνδικάτων" και "εκλεγμένων προσώπων"
5 Οκτωβρίου: Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αποχωρούν από την πορεία
Σκληρή ανακοίνωση με την οποία τα βάζει με τους "Αγανακτισμένους" και τους "Αντιεξουσιαστές, με αφορμή τις πρωτοβουλίες τους κατά τις τελευταίες απεργιακές κινητοποίησεις με τις οποίες έθεσαν εκτός της κεφαλής της πορείας τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, εξέδωσε η Ν.Ε ΠΑΣΚΕ- Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. ΑΧΑΪΑΣ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Όπως πάντα έτσι κι αυτήν την περίοδο το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχοντας ΣΑΦΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προσανατολισμό, βρίσκεται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας αλλαγή αυτής της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ και ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ πολιτικής, της  πολιτικής πού πλήττει πρώτα και πάνω απ΄ όλους τους μισθωτούς και τους Συνταξιούχους.

Δυστυχώς όμως στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις κάποιοι στην περιοχή μας, για δικούς τους λόγους, όπως οι  αυτοαποκαλούμενοι ¨αγανακτισμένοι¨ , άντιεξουσιαστές¨ κλπ, απέδειξαν ότι δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν αυτούς τους προαναφερόμενους στόχους και διεκδικήσεις, των Εργαζόμενων και των Συνδικάτων πού είναι διαχρονικά πρωτοπόρα και πάντα στις επάλξεις, στόχους  πού μόνον με την ενότητα και την συμμετοχή  όλων μπορούμε να πετύχουμε.

Αντί λοιπόν αυτοί οι προαναφερόμενοι να εναντιώνονται, μαζί με όλους τους Εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, στην όποια πολιτική πού ασκείται στον τόπο μας ενάντια στα συμφέροντα των Εργαζόμενων, στρέφονται δυστυχώς κατά  των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, κατά των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ τους  και κατά μερίδας Εργαζόμενων, σε Εργαζόμενους πού δεν στηρίζουν ή δεν συμβαδίζουν με  τις επιλογές των προαναφερόμενων.

Tην στιγμή πού οι Εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των Συνδικάτων τους, βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για τα προβλήματά τους, δεν μπορούν κάποιοι, όπως οι προαναφερόμενοι αυτοπροσδιοριζόμενοι, να επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό και την καπηλεία των  αγώνων μας, να επιδιώκουν και να απαιτούν να  μας υποτάξουν και να μας κατευθύνουν στις επιδιώξεις τους και ζώντας στον κόσμο τους, με τον γνωστό τους  ¨τσαμπουκά¨ να ασχολούνται με το ποιος θα ηγηθεί στις πορείες πού οργανώνουν τα συνδικάτα και άλλα πολλά, στρεφόμενοι κατά των διοργανωτών, κατά των Συνδικάτων και των Συνδικαλιστών, λες και ότι το πρόβλημά μας σήμερα είναι αυτό.

Η παράταξή μας πού δεν προσδιορίζεται από το ποιος κυβερνά αλλά από το πώς κυβερνά, που ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ σε όλες αυτές τις Κινητοποιήσεις, δεν δέχεται και  δεν μπορεί να  ανεχθεί αυτούς τους τσαμπουκάδες, κι΄ αυτό το πατρονάρισμα, αυτές τις πρακτικές και τακτικές.

Συμμετέχει και πρωτοστατεί σ αυτές τις κινητοποιήσεις, όπως πάντα, προκειμένου με ενωτικούς , κοινούς και στοχευμένους αγώνες να αναδείξει τα προβλήματα των Εργαζόμενων και να διεκδικήσει λύσεις  γι΄ αυτά.

Γι΄ αυτόν τον σκοπό τηρεί ΗΠΙΑ ΣΤΑΣΗ, μια στάση πού κάποιοι την εκλαμβάνουν ως  αδυναμία και γι΄ αυτό τον λόγο οι προαναφερόμενοι  ολοένα και πιο πολύ εκτραχύνονται, ενάντια σε όλους εμάς τους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Γι΄ αυτή την κατάσταση, πού  σαφώς δεν  μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, η ΠΑΣΚΕ έχει πάρα πολλές επιλογές, σκέφτεται πάρα πολλές  άλλες παρεμβάσεις και κινήσεις, που δεν θα οδηγούν τα Συνδικάτα και τους Εργαζόμενους  δέσμιους  και ουραγούς των παράλογων ορέξεων όλων αυτών των προαναφερόμενων, όπως:

- Θα μπορούσε να κινητοποιήσει συγκεκριμένες δυνάμεις και όλους αυτούς τους ελάχιστους πού παίζουν αυτούς τους προαναφερόμενους ρόλους και τσαμπουκάδες να τους βάλλει στην θέση τους. Λύση πού πιθανά κάποιοι απ΄ αυτούς  να την επιδιώκουν, να θέλουν δηλ επεισόδια πού μας αποπροσανατολίζουν από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις μας, πού σ αυτήν την φάση δεν είναι άλλοι από την αντιμετώπιση των μεγάλων  προβλημάτων  πού αντιμετωπίζουμε  όλοι εμείς  οι Εργαζόμενοι και βεβαίως ή πλειοψηφία της  Ελληνικής Κοινωνίας.

- Θα μπορούσε να συμμετάσχει σ όλες τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, όπως εξάλλου το κάνει. Να συμμετάσχει στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ και να μην πηγαίνει στις Συγκεντρώσεις, ή να πηγαίνει στις Συγκεντρώσεις και να μην ακολουθεί αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές πορείες, λύση πολύ πιθανή εάν ξαναεπαναληφθούν όλα εκείνα τα συμβαίνοντα  των  τελευταίων κινητοποιήσεων μας.

Αυτές τις προαναφερόμενες λύσεις θα τις έξετάσoυμε με αφορμή την επικείμενη νέα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και με αίσθημα ευθύνης θα πράξουμε   αυτό πού θέλουν και επιδιώκουν οι Εργαζόμενοι, έτσι ώστε να μην ξεφεύγουμε από τους σκοπούς -τούς στόχους και τις επιδιώξεις μας, αλλά και να μην σέρνουμε στις επιδιώξεις των προαναφερόμενων, τα όργανα και τους εργαζόμενους πού μέσα από  δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες εκπροσωπούμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου