Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μαζικό ξέσπασμα των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας





Σήμερα το πρωί, μετά από ένα αυθόρμητο κάλεσμα διαφόρων υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων μόνιμων Διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο προαύλιο του υπουργείου. Η χθεσινή ανακοίνωση στα ΜΜΕ του προσχεδίου του Νέου Μισθολογίου – Βαθμολογίου και των κριτηρίων της εφεδρείας, έκαναν όλο το πρωί την κατάσταση εκρηκτική. Κόψιμο όλων των επιδομάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προωθούσαν προκειμένου να μην δώσουν πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς με εναπομείναντες βασικούς μισθούς πείνας!!! Καλείται ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός να επιβιώσει με 660 ευρώ!!! Μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, μόνο εάν και εφόσον είσαι «τυπικός υπάλληλος», επιτεύξεις τους στόχους κατά 100% που θα σου θέσει η υπηρεσία και δείξεις «καλή συμπεριφορά» απέναντι στους ανώτερους σου και το κοινό. «Φάκελος κοινωνικών φρονημάτων» δηλαδή!


Ταυτόχρονα, εκείνη τη στιγμή διεξάγονταν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, διαφόρων φοιτητικών συλλόγων και μαθητών από κατειλημμένα σχολεία. Χαιρετήσαμε την συγκέντρωση τους, καθώς και αυτοί τη δική μας, τονίζοντας ότι η επίθεση του συστήματος αυτή τη στιγμή είναι ολόπλευρή, μας αφορά όλους και όλοι μαζί, συντονισμένα πρέπει ν’ απαντήσουμε.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πάρα πολύς. Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι ήταν ανάγκη να κλιμακώσουμε και με κάποιο τρόπο να συγκεκριμενοποιήσουμε τις διαθέσεις του κόσμου. Πήραμε την πρωτοβουλία, λοιπόν, να συγκαλέσουμε επί τόπου έκτακτη Γενική Συνέλευση να συζητήσουμε πως θα προχωρήσουμε.

Η απουσία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας ήταν παντελής και σκόπιμη, παρόλο που από το μεγάφωνο τους ζητήσαμε να έρθουν για να πάρουν θέση.

Τέθηκαν αρκετές προτάσεις από τους παρευρισκόμενους. Τονίστηκε ως πολύ σημαντικό να γίνει προσπάθεια συντονισμού με όλους τους άλλους Δημόσιους Υπαλλήλους από όλα τα Υπουργεία ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ. , καθώς και ότι δεν μπορούμε πια να περιμένουμε πότε η ΑΔΕΔΥ θα προκηρύξει γενική απεργία για να εκφράσει την αγανάκτηση του ο κόσμος.

Ψηφίστηκε, λοιπόν:

- κατάληψη του υπουργείου και κλιμάκωση του αγώνα

- νέα Γενική Συνέλευση από Δευτέρα για ν’ αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε

- κάλεσμα για συντονισμό, μ’ οποιονδήποτε τρόπο, προς όλους του Δ. Υπαλλήλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου