Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ. ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ -ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Το καλύετρο ΟΧΙ είπε σήμερα ο εργαζόμενος λαός μας.
Ένα ΟΧΙ ΤΑΞΙΚΟ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΑΚΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ.
 
Παντού, σε όλη την Ελλάδα, μαυρά περιβραχιόνια εκπαιδευτικών, οι μαθητές να στρέφουν απέναντι από τις επέισημες πολιτικές-στρατιωτικές-θρησκευτικές αρχές, το πρόσωπο τους, παντού άνεργοι-εργαζέομνοι-φοιτητές-μαθητές κατέκλυσαν τους δρόμους των φασιστικής έμπευσης παρελάσεων με την κοινωνική Οργή!  

Στην Αθήνα η κυβέρνηση έκανε επίδειξη αστυνομοκρατίας και καταστολής: ΜΑΤ-ΑΣΦΑΛΙΤΕς, ΚΆΓΚΕΛΑ!
Όμως το αποκορύφωμα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη.
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Διαδηλωτές ,πολίτες της Θεσσαλονίκης, εμπόδισαν τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλαση!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,ο ΥΕΘΑ, η στρατιωτική ηγεσία αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων, με τον κ.Παπούλια να εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός..
Από το πρωί πλήθος κόσμου είχε αποκλείσει και τις δύο πλευρές της λεωφόρου όπου θα γινόταν η παρέλαση και όσο η ώρα περνούσε όλο και περισσότερο πλήθος κατέβαινε στο δρόμο!
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είχαν πια καμιά δυνατότητα επέμβασης, αφού θα γινόταν παρέλαση με δακρυγόνα!


Πριν από λίγο οι επίσημοι αποχώρησαν με δυσκολία από τη πίσω πλευρά της εξέδρας, αφού ούτε καν με τα αυτοκίνητά τους δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν!
Την ατμόσφαιρα εξάλλου είχαν πυροδοτήσει οι εμπρηστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, μετά από την "κατανόηση" που έδειχνε χθες για τις "διαμαρτυρίες των συμπολιτών" του, αλλάζει τακτική και επιτίθεται με σφοδρότητα σ΄ όσους τόλμησαν χθες να τον γιουχάρουν! 
 
Κατατάσσει κάποιους απ΄ αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν σε "παρακρατικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις" και κάνει λόγο για "λαϊκισμό και χυδαιότητα"!
Λέει στην "επιθετική" του δήλωση ο ΥΕΘΑ:Υπάρχει, όμως, όπως είδατε χθες και ένας εσμός παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίες δυστυχώς γίνονται ανεκτές από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες μέρες μας υβρίζουν συνεχώς.

Αυτοί είναι η Ελλάδα της ντροπής. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τις γιορτές στην Θεσσαλονίκη και  υβρίζουν τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Είπα και χθες ότι δεν μας φοβίζουν οι διαμαρτυρίες. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό σύστημα και θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των πολιτών, να διαμαρτύρονται, γιατί σε πολλές από αυτές τις διαμαρτυρίες τους έχουν δίκιο. Γιατί η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς και ο ελληνικός λαός βιώνει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Τους κατανοούμε απόλυτα. Αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτή η εικόνα της ντροπής που έδειξαν ορισμένοι καθοδηγούμενοι, που βγαίνουν από ορισμένες συμπεριφορές που γίνονται ανεκτές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έξω από τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο.  Αισθάνομαι πραγματικά θλίψη, για να μην πω κατάθλιψη, για αυτήν την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χτες. Όσοι ήταν εκεί μπόρεσαν να καταλάβουν. Αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν μας φοβίζουν αυτά. 
 
Και εμένα προσωπικά δεν με φοβίζουν. Θα είμαι παρών, με τις διαμαρτυρίες τις κοινωνίας, να υπερασπιστούμε μια μεγάλη προσπάθεια, μια εθνική προσπάθεια, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, να ανασχέσουμε την κατάρρευση. Γινόμαστε δυσάρεστοι και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε επώδυνα μέτρα. Αλλά μόνο μέσα από αυτή την πολιτική, την δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε όσους αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά και χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό για να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».

Σήμερα όμως ο Πάνος Μπεγλίτης έφυγε από την πίσω ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑς..
Όπως από την πίσω πόρτα πρόκειται να φύγει σύντομα όλη η Συμμορία του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-της τρόικας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε. Όλοι στους δρόμους.
Έτσι τιμάμε Εμείς τους Νεκρούς του Αγώνα ενάντια στο Ναζισμό και τον Εθνικισμό.
Το ΟΧΙ του 40' βρίσκει την συνέχεια του στο ΟΧΙ στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στον καπιταλισμό που αποκαλύπτει την κανιβαλική του φύση για αν υπερασπίσει και αυξήσει τα πλούτη των ολίγων.
Αυτή είναι η δική μας παρακαταθήκη στην Ιστορία:
Τιμούμε την Λαϊκή Αντίσταση του 41-44, Τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου,
με την Εξέγερση μας Ενάντια στον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣH
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου