Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ! ΤΕΛΟΣ!


Έκλεισε ήδη μήνας από την ημέρα που οι 400 πολύπαθοι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία Α.Ε., απεργούν για το αυτονόητο.
Για την τιμή και την αξιοπρέπεια, το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους. Η εργοδοσία, που το παντελόνι της έχει ξεχειλίσει από τις υπεραξίες των εργατών, κρυμμένη πίσω από το αδιανόητο και ληστρικό νομικό πλαίσιο των Α.Ε. (όπου ο επιχειρηματίας είναι ζάπλουτος και η εταιρεία «πτωχεύει»), απολύει 34 εργάτες.

Τους εργάτες, που με το αίμα τους τροφοδότησαν το χλιδάτο τραπέζι του Μάνεση και των ομόσταυλών του. Και απειλεί αυτό το τερατόμορφο ανθρωποειδές, ότι θα απολύσει και άλλους 180 εργάτες αν δεν αποδεχτούν το «σχέδιο σωτηρίας» του.



Να δουλεύουν οι εργαζόμενοι, μέσα στη φωτιά και το σίδερο, 5άωρο με μείωση αποδοχών 40%, εν ολίγοις, για 500€. Όλα αυτά μάλιστα, την ώρα που η παραγωγή της υψικαμίνου έχει ανέβει από τους 196.000 τόνους, στους 266.000 τόνους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Το να αναφέρουμε και την αύξηση της τιμής που πουλάει το χάλυβα ο Μάνεσης, θα ήταν πλεονασμός για να αποδειχτεί το μέγεθος της αφαίμαξης.

Ίσως τα αμύθητα κέρδη του να μην του φτάνουν για να συντηρήσει την πολυτελέστατη ζωή του. Ίσως να είναι ακόμα ένας σε διατεταγμένη υπηρεσία εκπρόσωπος της διαβολικής αυτής τάξης, που στόχο έβαλε την κονιορτοποίηση της κοινωνίας.

Ε, λοιπόν ΟΧΙ κ. Μάνεση! Δε θα σου περάσει! Οι εργαζόμενοι θα σε πατήσουν κάτω, με την αμέριστη συμπαράσταση των σωματείων, των συλλογικοτήτων, των εργατών, των συνελεύσεων γειτονιάς και όλων των αγωνιζομένων για μια νέα, ελεύθερη, δίκαιη και ευτυχισμένη κοινωνία. Εσύ και η τάξη σου, είστε πλέον ο στόχος των απανταχού ρημαγμένων και ληστευθέντων ανθρώπων. Θα είμαστε στο απέναντι στρατόπεδο, με κάθε τρόπο, για πάντα! 




Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου