Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Εκτός νόμου" η επίσχεση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Πειραιά

Ανακοίνωση

του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

πληροφορηθήκαμε πως συνάδελφοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Πειραιά οι οποίοι είχαν προσφύγει σε επίσχεση εργασίας λόγω καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους, δεν πληρώθηκαν για το χρονικό διάστημα που διήρκησε η επίσχεση με απόφαση της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κατάφορη παραβίαση του εργατικού δικαίου και συγκεκριμένα του άρθρου 325 του Αστικού Κώδικα, που προβλέπει ως μέσο υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας. Επί της ουσίας η απόφαση αυτή ακυρώνει τον ήδη υποβαθμισμένο ρόλο και της επιθεώρησης εργασίας.

Στην πραγματικότητα όμως, η εν λόγω απόφαση στρέφεται ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων προκειμένου να
υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, την ύπαρξη αξιοπρεπών όρων διαβίωσής τους, προϋπόθεση άλλωστε απαραίτητη και για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει! 

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων σε οποιαδήποτε ενέργειά τους, νομική ή άλλου είδους.

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε μόνο δια μέσω της «νομικής οδού», πόσο μάλλον όταν τα τελευταία δύο χρόνια έχει παραβιαστεί το σύνταγμα από την κυβέρνηση της τρόικα δεκάδες φορές. Δεν θα τους χαρίσουμε όμως τίποτε, γι' αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στις νομικές ενέργειές τους και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους. Κυρίως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να δώσουμε ξανά νόημα στην έννοια της αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα. Να δυναμώσουμε το σωματείο, το μόνο αντίβαρο στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - τρόικα - υπουργείου, στις αυθαιρεσίες των διοικήσεων των ΤΕΙ, στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Πλαισίωσε το Σωματείο. Η συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές διαδικασίες, στις γενικές συνελεύσεις, είναι ο μοναδικός τρόπος να αναδειχθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν. Είναι ο μοναδικός τρόπος να δώσουμε συλλογικά λύσεις και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και την δημόσια και δωρεάν παιδεία. Κανένας συνάδελφος μόνος του!

http://seep.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου