Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας

ΕΛΔΥΚ: ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΕΞΑΓΟΡΑ ΦΤΩΧΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!

 



Μεγάλος είναι και  σε αυτή την Σειρά Κατάταξης ο αριθμός των νεοσύλλεκτων φαντάρων που αρνούνται να μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ.
Η Τετάρτη ήταν για τα περισσότερα ΚΕΝ η μέρα που τα επισκέφτηκαν τα κλιμάκια του ΓΕΣ για να πείσουν τους συναδέλφους φαντάρους να δηλώσουν Εθελοντικά τη μετακίνηση τους στην Κύπρο. Δύο όμως γεγονότα, κοινά στην πλειοψηφία των μονάδων, αξίζουν της προσοχής μας: οι καταγγελίες των φαντάρων που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό στρατιωτών που είχαν Προεπιλεγεί. Ενδεικτικά, στο ΚΕΝ Μεσολογγίου κάνουν λόγο για 160 προεπιλεγμένους φαντάρους.


Άλλο ένα στοιχείο που μας καταγγέλθηκε από το 239 Στρατόπεδο στο Μεσολόγγι, αλλά και από επιπλέον ΚΕΝ είναι το εξής: στις περισσότερες περιπτώσεις η Συνέντευξη είναι Προσχηματική. Παρουσία του Υπολοχαγού ψυχολόγου, που δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, ο επικεφαλής  Αντισυνταγματάρχης του κλιμακίου του ΓΕΣ συμπλήρωσε τις σχετικές λίστες όσων δήλωσαν εθελοντικά και όσων αρνήθηκαν, δίνοντας βεβιασμένα τέλος στη διαδικασία.

Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία να αναδείξουμε είναι το εξής: η ΕΛΔΥΚ είναι επί της ουσίας ένας Μισθοφορικός Στρατός. Τα κλιμάκια του ΓΕΣ στην πραγματικότητα προεπιλέγουν και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά που κατάγονται από φτωχές οικογένειες. Γνωρίζοντας την οικογενειακή τους κατάσταση και τι επιπλέον  οικονομικά βάρη φορτώνει στις αδύναμες πλάτες τους η Υποχρεωτική Στράτευση, επιχειρούν να τα Εξαγοράσουν με δέλεαρ τα 270 ευρώ!

Τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κύπρο είναι Φούμαρα. Η ΕΛΔΥΚ συγκροτείται με ταξικούς όρους, από τους πιο φτωχούς φαντάρους και τους πιο αδύναμους κοινωνικά. Πάντα όμως θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, εθελοντών φαντάρων από μικροαστικά και αστικά στρώματα, για να συγκαλύπτουν την οδυνηρή και ακραία ταξική τακτική του ΓΕΣ και του ΥΕΘΑ!
Πλέον υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ΓΕΣ και τους αξιωματικούς, που παραπληροφορούν και παραπλανούν. Δεν έλειψαν οι καταγγελίες για τα κλιμάκια του ΓΕΣ που επισκέφτηκαν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων για να ενημερώσουν όσους έχουν προεπιλεγεί για τα «προνόμια» της ΕΛΔΥΚ, πιέζοντας τους να υπογράψουν ότι αποδέχονται τη μετακίνηση στην Κύπρο, λέγοντας ψέματα  ότι «η μετάθεση στην Κύπρο είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός η Μετάθεση γίνεται Υποχρεωτικά».

Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να προβλέπει κάτι τέτοιο. Οι συνάδελφοι το ξέρουν και το επικαλούνται για να ακούσουν νέα ψέματα ότι «ψηφίστηκε νόμος πρόσφατα που προβλέπει υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο».

Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του πρώην  υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.

Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.                                                                                                                                              
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια. Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή, με αλλεπάλληλες ασκήσεις και πολλές πειθαρχικές ποινές.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.

Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης  πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις).

Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους. 

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.

Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών. 

Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται.

Ας μην ψάχνουν:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437    diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου