Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ληστεία Ψυχάρη κατά 20% στους μισθούς στο ΔΟΛ


Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com/

Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΑ


Συνάδελφοι,
Οφείλω να ενημερώσω ότι, σήμερα, τελευταία εργάσιμη μέρα του Δεκεμβρίου, ο ΔΟΛ μας κατέβαλε μειωμένους τους μισθούς μας του Δεκέμβρη. Η μονομερής και αδικαιολόγητη αυτή περικοπή είναι της τάξης του 20% και αφορά όλο το προσωπικό. Τα ακριβή ποσά που η εργοδοσία μας έκλεψε θα διευκρινιστούν με τα χαρτιά της μισθοδοσίας που θα μας δοθούν από τη νέα χρονιά.

Σημειώνω ότι η κλοπή αυτή από το μισθό μας συνοδεύεται προφανώς και από κλοπή των αντίστοιχων εισφορών στα ταμεία μας καθώς και από το σχετικό φόρο. Η εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή αυτή αφορά, έτσι, και την πολιτεία, ενώ επιπλέον καθώς γίνεται πρωτοπόρα από τον πρόεδρο των εργοδοτών αποκτάει μια προγραμματική σημασία. Γιατί οι οπλαρχηγοί του ώς τώρα προσπάθησαν να επιβάλουν μειώσεις και περικοπές με εκβιασμούς και απειλές, αλλά με υποτιθέμενα νομότυπο τρόπο.

Αντίθετα και πρωτοπόρα, ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ χαράζει έναν πιο ουσιαστικό και απειλητικό δρόμο. Γιατί δεν είναι μόνο το ύψος του μισθού που παίζεται: είναι κυρίως η επιβολή μιας διαχείρισης της εργασίας που είχαμε να δούμε από την Αγγλία του Ντίκενς, δηλαδή ο εργοδότης να αμείβει όσο του κατέβει την εργασία. Μονομερώς και χωρίς καμία διαβούλευση, συζήτηση ή νομικό περιορισμό. Ή, για να το πούμε με σύγχρονους όρους, ένα εργοδοτικό κίνημα "Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω" κατά της εργασίας και της κοινωνίας.

* Και δεν είναι μόνο ο Ψυχάρης στο ΔΟΛ. Η εργοδοσία στην  εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", μετά το περσινό μείον 10%, προχώρησε χθές σε περαιτέρω ετσιθελική μείωση στους μισθούς των εργαζομένων κατά 15%. Αντιδρώντας σε αυτές τις μονομερείς και παράνομες πράξεις της εργοδοσίας, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου