Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το εργασιακό ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ στο νοσκομείο Γ.Γεννηματάς!

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β   ( 320 γραφείο - 3ος όροφος )  ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083

Σελίδα: pekop.wordpress.com  Email.pekop1999@gmail.com

Κινητά: 6978865730 - 6978844725.


ΑΘΗΝΑ 22-12-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ   ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ   ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ!

Με εκβιαστικές απολύσεις, τρομοκρατία, διαπιστωμένες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας η εταιρεία καθαρισμού ΦΑΣΜΑ Α.Ε. συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτα στο νοσοκομείο.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι σήμερα
να καταγγείλουν την σύμβασηενώ έχουν ενημερωθεί από τις 27/6/2011 για τις παρανομίες της εταιρείας ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος  ο υπουργός εργασίας κ. Κουτρουμάνης και ο διοικητής του νοσοκομείου υπό τον κ. Ανωμερίτη.


Και ενώ οι υπεύθυνοι
παρακολουθούν σαν θεατές το θεάρεστο
έργο του εργολάβου, στη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τον νέο  διοικητή του νοσοκομείου ( ο οποίος δηλώνει άγνοια ) συμμετείχε η υποδιοικήτρια  (η οποία δεν φρόντισε μέχρι χθες να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο με τα συνεργεία καθαρισμού) και το σωματείο των μονίμων υπαλλήλων του νοσοκομείου οι οποίοι  όπως μας είπαν όταν τους ρωτήσαμε ποια είναι η στάση τους απέναντι στις απολύσεις που έγιναν και τι σκέφτονται να κάνουν σαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο; δήλωσαν ότι η θέση τους είναι να μας πάρουν μόνιμους και η διοίκηση ότι θα ενημερωθεί και θα μας απαντήσει.

Φυσικά εμείς
θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα παρουσία να αποφασίσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους που μέχρι τώρα αρνούνται πεισματικά και να συσχετιστούν οι  ανατρεπτικές δυνάμεις για να ξαναπιάσουμε την πέτρα του Σίσυφου από την αρχή μήπως τότε αποκτήσουμε εργασιακή συνείδηση όλοι μας και  καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι χωρίς πολιτικό-εργασιακές αγκυλώσεις θα  ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που τώρα πια δεν είναι μόνο υπόθεση των καθαριστριών αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Μέχρι τότε όμως τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και οι ευθύνες που παραγράφονται μέσα από το παρασκήνιο και το «βαθύ κράτος» των υπουργείων που αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους και να υλοποιήσουν τις προτάσεις μας  γνωρίζοντας ότι υπάρχει εισφοροδιαφυγή και τεράστια σπατάλη δημοσίου χρήματος, με τη συνενοχή της ανώτερης υπαλληλικής καμαρίλας (που μαζί τα έτρωγαν και συνεχίζουν να τα τρώνε) έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους έλληνες και μετανάστες σε αναλώσιμο υλικό!
Εμείς πάντως θα αγωνιστούμε μαζί με όλο το εργατικό κίνημα και με όλα τα μέσα, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ.
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΕΚΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου