Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο κόσμος του κεφαλαίου θέλει αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του πλούτου και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους παρεμβαίνουν για τα στρατιωτικά ζητήματα. Κανείς δεν ξεχνά την ωμή παρέμβαση του Βαρδή Βαρδινογιάννη που καταφέρθηκε με σφοδρότητα ενάντια στις διεργασίες συνδικαλιστικής οργάνωσης στα πλαίσια του Στρατού.


Επίσης, δεν λείπουν οι παρεμβάσεις μιλιταριστών και ακραίων αρθρογράφων όπως του Μ.Ηλιάδη, που μέσα από τις στήλες του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, έχει εκφράσει τις πλέον αντιδραστικές απόψεις. Η αγωνία του επικεντρώνεται μόνιμα σε δύο παραμέτρους: στην εξεύρεση χρημάτων για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς και στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Να βρούμε λεφτά για όπλα θέλει ο Μ.Ηλιάδης. Απαιτεί να μειωθούν και άλλο οι λειτουργικές δαπάνες και οι μισθοί του προσωπικού: «ο αμυντικός προϋπολογισμός του 2012 ανέρχεται σε μόλις 4,1 δισ. ευρώ και για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (των εξοπλισμών συμπεριλαμβανομένων, δηλαδή των υποχρεώσεων αποπληρωμής των παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων) και όταν άνω του μισού του προϋπολογισμού αυτού (και συγκεκριμένως το 52%) προορίζεται για αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού»!
Με αρθογραφία του το 2010, είχε πρώτος αυτός θίξει το ζήτημα της μείωσης του λειτουργικού κόστους για την εξοικονόμηση χρημάτων για νέες πολεμικές δαπάνες, προτείνοντας την αντικατάσταση των «ακριβών» ΕΠ.ΟΠ. με τους φθηνούς ΕΕΦΟΠ, προαναγγέλλοντας τις αποφάσεις του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου. Υποστηρίζοντας και τότε ότι το πρωταρχικό πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η μείωση της θητείας, απαιτώντας άμεσα την αύξηση αυτής.
Και τώρα, που το ΥΕΘΑ απέσυρε τους σχεδιασμούς για τους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες ο Μ.Ηλιάδης ξαναχτυπά, απαιτώντας εκ νέου αύξηση της θητείας. Στο άρθρο του με τίτλο «Τιμωρία για την νεολαία η στρατιωτική θητεία», απηχεί τα συναισθήματα της νεολαίας για τον στρατό, αλλά παραποιεί τις δηλώσεις του νέου ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και λαικίζει «Η οικονομική κρίση προκαλεί προβληματισμούς στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για πιθανή αύξηση της θητείας. Δεν θεωρώ ότι οι νέοι της χώρας, που πλήττονται πρώτοι από την ανεργία, θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα μίας αποτυχημένης πολιτικής», για να καταλήξει στο λαϊκίστικο συμπέρασμα: «Δηλαδή, η υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη που κατά το άρθρο 4 παράγραφο 6 του συντάγματος, πρέπει να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, για 24 μάλιστα μήνες, όπως και ο σχετικός νόμος ορίζει, επιτρέποντας στον αρμόδιο υπουργό να διαμορφώνει εκάστοτε τον χρόνο της, θεωρείται ότι οι στρατευόμενοι «πληρώνουν τα σπασμένα». Και εάν αυτοί με μία θητεία 9 ή 12 μηνών θεωρηθεί ότι πληρώνουν τα σπασμένα, τότε τι πρέπει να πουν ή μάλλον να κάνουν οι παλαιότεροι με θητεία 24, 27 ή ακόμη και 30 μηνών, όπως ο συντάκτης της στήλης; Να ιδρύσουν κανέναν σύλλογο αναξιοπαθούντων εφέδρων και να ζητήσουν αποζημίωση για την επιπλέον του σημερινού χρόνου θητεία τους»;
Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε στον λαϊκιστή αρθρογράφο το τι συμβαίνει στην τρομερή πλειοψηφία των χωρών, όπου η υποχρεωτική στράτευση αποτελεί παρελθόν. Ότι δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο και ότι στο τροχό της ιστορίας κύλησαν μπόλικες αλλαγές από το 1940 και τον Ψυχρό Πόλεμο. Ότι ο νέος άνθρωπος σήμερα και η κοινωνία προσδιορίζεται με διαφορετικούς υλικούς-ιστορικούς όρους. Αλλά, φαίνεται ότι ο Μ.Ηλιάδης ερεθίζεται με την ιδέα επιστροφής του κόσμου της εργασίας σε συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, όπου η πείνα και η ανέχεια θα συνευρίσκεται με την εργασία χωρίς δικαίωμα και ωράριο. Αυτοί οι όροι εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης έχουν απαραίτητο συμπλήρωμα από έναν στρατό εφέδρων, δωρεάν εργαζομένων δούλων στο όνομα των εθνικών κινδύνων!!!
Αλήθεια, μπορεί ο Μ.Ηλιάδης να μας απαντήσει που υπηρέτησαν οι αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, οι εκδότες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, το σινάφι των μεγαλοδημοσιογράφων; Γιατί, από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά, πάντα για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών, χορτάσαμε.
Θεωρεί ως Ζήτημα Κλειδί, την Αυξηση της θητείας και αποκαλύπτει με προκλητική ωμότητα την πραγματική ουσία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Ο μιλιταριστής αρθρογράφος υποδεικνύει στο αστικό σύστημα εξουσία, να επιβάλλει η κυβέρνηση Παπαδήμου στην νεολαία την αύξηση της στρατιωτικής θητείας μαζί με τις υπόλοιπες χυδαίες και βίαιες ταξικές επιλογές, αφού δεν λογαριάζει το κοινωνικό κόστος. Ας του δώσουμε το λόγο: «Η άποψη της στήλης για τη στρατιωτική θητεία έχει τεκμηριωθεί με πλήθος δημοσιευμάτων της. Η παρούσα πολιτική ηγεσία, που -κατά την άποψη μας δεν μπορεί λόγω του περιορισμένου χρόνου της θητείας της να ασχοληθεί με τα προαναφερθέντα δομικά προβλήματα των Ε.Δ., μπορεί παρά ταύτα να επιλύσει επιτέλους το θέμα της αυξήσεως θητείας, το οποίο προσκρούει πάντα στο πρόβλημα του περίφημου πολιτικού κόστους (αυτού που απέφευγαν πάντα οι πολιτικοί, μεταφέροντας το όμως στην επάρκεια του αμυντικού μηχανισμού της χώρας). Και τούτο, διότι η παρούσα τετραμελής πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η οποία προέρχεται από τρία κόμματα, μπορεί κάλλιστα να το επιλύσει έτσι ώστε ο καταμερισμός του όποιου κόστους (ανύπαρκτο κατά την άποψή μας) να γίνει διά τρία, και κυρίως χωρίς το ένα από τα κόμματα να επιρρίψει τις ευθύνες στο άλλο. Τέτοιες ευκαιρίες, πολυκομματικών ηγεσιών είναι μοναδικές για την επίλυση προβλημάτων αυτού του είδους και -κατά την άποψή μας- ο νέος ΥΕΘΑ ο οποίος είναι και αυτός που πρέπει να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη»!!!
Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανακοίνωση μας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΟΠΩΣ Ο Μ.ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010): Η οικονομική συγκυρία που κάνει να φαίνονται ως ακραίος παραλογισμός η αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών, δυσκολεύει πολύ την πραγμάτωση των κυβερνητικών επιδιώξεων για αγορές όπλων της τάξης των 33 δις ευρώ έως το 2015. Για αυτό, με αιχμή του δόρατος εκδότες-καναλάρχες, με την «στρατευμένη» δημοσιογραφία παπαγάλων εντολοδόχων αμερικανικών-ευρωπαϊκών-ρωσικών βιομηχανιών του ολέθρου, που απολαμβάνουν τα χαρτζιλίκια των εμπόρων όπλων, επιχειρείται η δικαιολόγηση των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων διαμέσου της προβολής των «εθνικών κινδύνων». Όλοι αυτοί προβάλλουν τους κινδύνους υποβάθμισης της «αμυντικής ικανότητας» της χώρας! Με συστηματικό τρόπο αρθρογραφία όπως του Μ.Ηλιάδη στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, πίεσε για περιορισμό του λειτουργικού κόστους, δημιουργώντας το προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού ώστε να μειωθούν οι μισθοί των μονίμων, να μεταφερθεί το κόστος της υποχρεωτικής θητείας στους φαντάρους κλπ.
Σταδιακά στο στόχαστρο τους μπήκαν οι «ακριβοί» Επαγγελματίες Οπλίτες. Άρχισαν να υποστηρίζουν ότι είτε πρέπει να αυξηθεί η θητεία των εφέδρων, είτε οι ΕΠ.ΟΠ. να αντικατασταθούν από φθηνότερους μισθοφόρους. Για τα όπλα τα κάνω όλα(!) είναι το μότο που τους ταιριάζει. Ο συλλογισμός τους αποκαλυπτικός και «αφοπλιστικός»: η μείωση της θητείας προκάλεσε αύξηση των ακριβών ΕΠ.ΟΠ., άρα μείωση του διαθέσιμου υλικού (βλέπε όπλων). Προηγουμένως είχαν ξεχάσει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν για να πείσουν την νεολαία να καταταγεί Μισθοφόρος (περί καριέρας στον στρατό και σίγουρο μισθό), αλλά και την κοινωνία, που της επέβαλαν να πληρώσει Μισθοφόρους που θα χειρίζονταν τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που απαιτούν μακρόχρονη εκπαίδευση, θα επανδρώνουν τις μονάδες εκστρατείας και θα στέλνονται αδιαμαρτύρητα εκτός συνόρων!!!
Δημοσιογραφικά φερέφωνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπως ο Μ.Ηλιάδης, «με τις ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου», άνοιξαν το δρόμο για να ψηφιστεί από τον Ευ.Βενιζέλο ο νόμος 3883/2010, που φέρνει στον Ελληνικό Στρατό τους Μισθοφόρους του Μνημονίου, χωρίς καθορισμένο Μισθό και Σύμβαση εργασίας! Μετά βεβαίως, και καθώς τα συμβόλαια οπλικών συστημάτων καθυστερούν άρχισαν να πιέζουν για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Ξανά στο προσκήνιο η μελέτη του ακροδεξιού-υπεραντιδραστικού Ν.Δήμου και των φασιστών που κρύβονται πίσω από τον πομπώδη τίτλο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, που απαιτεί αύξηση της θητείας και μετατροπή της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων. Και όλα αυτά ενώ ιστορικά το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τις λιγότερες εξωτερικές απειλές και ο κόσμος της εργασίας συνειδητοποιεί ότι εθνικοί και υπερεθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί στρέφονται ολοένα ενάντια του, ετοιμάζοντας την καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων.
Τώρα, οι εγκάθετοι δημοσιογράφοι, θέλουν να τεθεί το ζήτημα της θητεία από μηδενική βάση, αποκαλύπτοντας ότι η καπιταλιστική κρίση χρησιμοποιείται ως μέσο για την συντριβή κάθε εργατικού-νεολαιίστικου δικαιώματος και κατάκτησης. Ο Μ.Ηλιάδης εγκαλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επιβάλλει Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα ότι υπολογίζει υπέρμετρα το κοινωνικό κόστος και γράφει: «η σημερινή οικονομική κατάσταση κάνει την αύξηση της θητείας Μονόδρομο. Αν δε το κάνει και τώρα, στην κρίση, η οποία παρέχει και σημαντικές ευκαιρίες για ανάταξη των όποιων στρεβλώσεων, τότε είναι μάλλον αδιόρθωτη».
Αλήθεια, ο Μ.Ηλιάδης πως μπορεί να μην θεωρεί στρέβλωση την ύπαρξη του μεγαλύτερου αναλογικά στρατού και με τη μεγαλύτερη στρατιωτική θητεία στην Ευρώπη, την 4η παγκοσμίως κατασπατάληση ποσοστού ΑΕΠ σε παγκόσμιο επίπεδο για πολεμικούς εξοπλισμούς; Του φαντάζει εντελώς λογικό ο στρατός να μειώνεται κατά 20.000 μέλη, τα στρατόπεδα να κλείνουν, οι αποστολές εκτός συνόρων να αυξάνονται, το ΝΑΤΟ να απαιτεί την πλήρη ενσωμάτωση του 1/3 των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρησιακές του ανάγκες και ο ίδιος να θεωρεί τη μείωση της θητείας ως υπεύθυνη των προβλημάτων και να προτείνει την αύξηση της;
Οι έμποροι και βιομήχανοι όπλων, τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα ακροδεξιά παρακλάδια (ΛΑΟΣ-Παπαθεμελής κλπ), μαζί με τις στρατευμένες δημοσιογραφικές πένες θέλουν να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία. Μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, για την αύξηση των κερδών τους.
Όμως Εμείς δεν Είμαστε οι πιο Φθηνοί Άνθρωποι Με τους αγώνες μας Μέσα και Έξω από τον στρατό Σταματήσαμε την Στράτευση στα 18, Μπλοκάραμε την Καταστολή της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008. Θα τους Σταματήσουμε Ξανά. Η αύξηση της θητείας δεν περνά. Απαιτούμε Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας Τώρα.
Είμαστε Ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση και στο Μισθοφορικό Στρατό

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου