Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σε νέους ξέφρενους εξοπλισμούς προχωρούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ! 650 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΑ F16


Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι οι συναντήσεις του νέου ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου με τον αμερικανό πρέσβη πιάνουν τόπο! Στη πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα της αποδοχής της αμερικανικής προσφοράς των 400 παροπλισμένων τεθωρακισμένων ABRAMS και ελληνική στρατιωτική αποστολή απογειώθηκε για ΗΠΑ αμέσως μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του αμερικανού ΥΕΘΑ Μπάιντεν. Όπως σωστά είχαν επισημάνει στρατιωτικές συντάκτες «τις τελευταίες ημέρες διακινείται σενάριο και στον "αεροπορικό τομέα"». Παρά το γεγονός ότι η πλευρά Αβραμόπουλου είχε καλλιεργήσει ελπίδες μέσω των επαφών με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, ενώ μετά την συνάντηση με Μπαγίς υπήρξε αποδοχή πρόσκλησης για ταξίδι στη Τουρκία, ξαφνικά ανακοινώνεται απόφαση αναβάθμισης των F-16!

Κόστος; Κρατηθείτε καλά: 630 εκατ ευρώ για 95 α/φ!



Σε μια αιφνιδιαστική -ως προς το εύρος της, αλλά και τη χρονική συγκυρία- κίνηση φαίνεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου και ειδικότερα ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ των Βlock παραγωγής 50 και 52+! Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη κίνηση ενίσχυσης της ΠΑ ύστερα από 7 ολόκληρα χρόνια, μετά την παραγγελία των 30 F-16 Adv. το καλοκαίρι του 2005.

Και όλα αυτά σε περιβάλλον κρίσης, όπου ο ένας άνεργος πεθαίνει μετά τον άλλο, όπου οι μαθητές δεν έχουν βιβλία, νοσοκομεία κλείνουν και 1500 εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειάς τους και τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο ! Η βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού και η χυδαία, ακραία ταξική πολιτική του αστικού κατεστημένου σε όλης της το μεγαλείο.

Η στροφή του ελληνικού αστικού κόσμου προς τις ΗΠΑ είναι σαφής: μετά τα ABRAMS, ακολουθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ για το οποίο υπάρχει κατ' αρχήν απόφαση για την επιλογή της πρότασης της Λόκχιντ Μάρτιν, είναι το δεύτερο πρόγραμμα το οποίο δείχνει να κλείνει υπέρ της αμερικανικής εταιρείας. Η απόφαση αφορά συνολικά 56 αεροσκάφη F-16 block 52+ και 39 F-16 block 50 τα οποία θα έρθουν όλα στο επίπεδο Advance των 30 αεροσκαφών που επιχειρούν με την 335Μ. Επειδή η έκταση του εκσυγχρονισμού θα είναι διαφορετική τα δύο block αναμένεται να ακολουθήσουν και την εφαρμογή αντίστοιχα διαφορετικών προγραμμάτων. Επιπλέον στο πακέτο αναβάθμισης αναμένεται να συμπεριληφθεί η πιστοποίηση των όπλων των Adv. JDAM και JSOW για τα block 52+ και του Maverick ΑGM-65G για τα block 50. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει η ΕΑΒ καθώς η τελευταία εκτελεί ήδη τον εκσυγχρονισμό αντίστοιχου επίπεδου σε 94 αμερικανικά F-16 στάθμης CCIP. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013 και έτσι καθώς η γραμμή θα είναι ανοικτή θα ακολουθήσει το ελληνικό πρόγραμμα.

Για μια ακόμη φορά οι μιλιταριστές δημοσιογράφοι και η πολιτική ηγεσία για να δικαιολογήσουν την προκλητικά κοινωνικά απόφαση τους προβάλλουν τους «εθνικούς κινδύνους», απαιτούν εξοπλισμούς συνδέοντα τους με το ζήτημα των ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων, αναφέρονται στην τουρκική επιθετικότητα και την ανάγκη απάντησης στους τουρκικούς εξοπλισμούς. «Αποκαλύπτουν» ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ευθεία απάντηση στο αντίστοιχο πρόγραμμα αναβάθμισης των τουρκικών F-16 των block 40 και 50 με 175 συνολικά αεροσκάφη, πρόγραμμα που ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τα πρώτα τουρκικά αναβαθμισμένα F-16 έχουν αρχίσει και παραδίδονται ήδη. Είναι τα συνήθη λόγια για να κρύψουν την κοινωνική και ταξική κτηνωδία των αποφάσεων τους, τα συμφέροντα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών του πολέμου.

Για μια κόμη φορά ο εργαζόμενος λαός μας καλείται να κάνει θυσίες για την «εθνική κυριαρχία». Έτσι ονομάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις μίζες και τις πολιτικές καριέρες που χτίζουν διαπλεκόμενοι πάνω στις πλάτες μας. Εμείς καλούμε το εργατικό-αντιπολεμικό κίνημα να Μπλοκάρει όλους τους εξοπλισμούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου