Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Τι έκανες στον πόλεμο" Κώστα Σημίτη;

Τεράστια συζήτηση προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη επί γερμανικού εδάφους μιλώντας με τον επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπέντιτ, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου των Πρασίνων, όπου εκτίμησε τα εξής: "Πόλεμος δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει θα διαρκέσει δύο με τρεις ώρες", εννοώντας φυσικά ότι θα έχουν επέμβει εντωμεταξύ οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι ως εκ τούτου δεν υπάρχει η ανάγκη να αγοράζει η Ελλάδα συνεχώς όπλα, σχολιάζοντας πρόταση του συνομιλητή του να εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την ασφάλεια της χώρας έναντι των «προκλητικών», όπως τα χαρακτήρισε, επεισοδίων από την πλευρά της Τουρκίας. Σημείωσε ότι οι αγορές αμυντικών συστημάτων αποφασίζονται σε συνεργασία και με το ΝΑΤΟ και ανέφερε ότι θα μπορούσαν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να διευθετηθούν τα προβλήματα με την Τουρκία. Ο Κον-Μπέντιτ υποστήριξε από την πλευρά του πως η Γαλλία και η Γερμανία δάνεισαν την Ελλάδα ζητώντας της ταυτόχρονα να τηρήσει τα συμβόλαια για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων και έκανε λόγο για συμπεριφορές οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αναφέρθηκε ωστόσο και σε ευθύνες εθνικιστικών κύκλων στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Όμως, πρόταγμα των λαών πρέπει να είναι η Άρνηση να γίνουν κρέας στα κανόνια υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα το τι κόλαση θα επιφέρει στους λαούς μια πολεμική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας. Ζήτημα που αφήνει αδιάφορη την άρχουσα τάξη που προπαγανδίζει το μύθο της άμεσης ξένης επέμβασης. Που εγκολπώνεται η καθεστωτική αριστερά, υποστηρίζοντας ότι η αντίθεση στο Αιγαίο δεν οφείλεται στον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, αλλά σε ξένο δάκτυλο. Για αυτό λέει μόνο Όχι στην Νατοποίηση του Αιγαίου, αντί να απαιτεί την πλήρη Αποστρατιωτικοποίηση και το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών!


Στην τοποθέτηση του καταγγελλόμενου ως Άρχοντα της Διαπλοκής και Διαφθοράς Κ.Σημίτη, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την στάση του «μετά Χριστόν προφήτη», να μην διαπιστώσουμε μια τεράστια απόσταση από αυτά που προτείνει τώρα σε σύγκριση με όσα έπραξε όντας πρωθυπουργός. Στοιχεία που μας κάνουν καχύποπτους στην τελευταία «φιλειρηνική του στάση», όταν μάλιστα συνοδεύεται από τον σκεπτικισμό του ελληνικού κατεστημένου, όπως εκφράζεται από την άθλια συγκυβέρνηση Παπαδήμα, έναντι των γερμανικών οπλικών συστημάτων, π.χ. EYROFIGHTER, μετά βεβαίως και τα χατίρια που έκαναν Βενιζέλος και Καρατζαφέρης στο γερμανό κατασκευαστή των μπαταρισμένων υποβρυχίων. Πιστεύουμε ότι έχουν δίκιο όσοι του καταλογίζουν ότι επί των ημερών της Πρωθυπουργίας του, η χώρα ξόδεψε αστρονομικά ποσά σε εξοπλισμούς, ενώ ο υπουργός Άμυνας των Κυβερνήσεών του, κατηγορείται ότι αγόραζε υποβρύχια που γέρνουν, αεροπλάνα τυφλά χωρίς ραντάρ και η Κυβέρνησή του έκλεινε τεράστιες συμφωνίες για συστήματα ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων που δεν δούλεψαν ποτέ! Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων για εξοπλισμούς, με την μέθοδο Offset, δηλαδή, «πουλάω αεροπλάνα, δεν έχεις λεφτά, σου βρίσκω τράπεζα να σου δανείσει κι εσύ απλά τα παραλαμβάνεις»!!! Ξέχασε ότι οι τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες των Κυβερνήσεών του, μαζί με τον «Νόμο Λαλιώτη» («Μαθηματικός Τύπος») για τους διαγωνισμός των Δημοσίων Εργων, η ΟΛΥΜΠΑΔΑ και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου εκτίναξαν το Δημόσιο χρέος; Ξέχασε άραγε ότι όλη η Ευρωπαϊκή βοήθεια ξοδεύτηκε σε δρόμους και γεφύρια για να οικονομούν τρεις - τέσσερις οικογένειες εργολάβων με έργα που τελικά δεν άξιζαν ούτε το 1/10 της πραγματικής τους αξίας και όλα τα υπόλοιπα πήγαιναν σε μίζες, και κομπίνες; Ξέχασε τη «δημιουργική λογιστική» που διδάχτηκε από την Goldman Sachs. Το κυριότερο που ξέχασε να μας πει ο Κ.Σημίτης είναι ότι επί των ημερών του, το γερμανικό κεφάλαιο άλωσε την Ελληνική αγορά, ενώ ο άνθρωπος του Τσουκάτος κατηγορείται ότι ήταν ο ταμίας του λαδώματος της Siemens, γερμανικής εταιρείας στο ΠΑΣΟΚ!!!
Στον Κ.Σημίτη επιχείρησε αμέσως να απαντήσει ο μιλιταριστικός τύπος και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που συνδέονται με εμπόρους του πολέμου και βιομήχανους, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι όλο το τελευταίο διάστημα προβάλλουν την «τουρκική επιθετικότητα» και τους «εθνικούς κινδύνους» σε Αιγαίο και Κύπρο, με επίκεντρο τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα. «Όλως τυχαίως», οι αστοί πολεμοκάπηλοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που τους συνδέουν επίσης μαύρα νήματα με τις φασιστικές και ακροδεξιές ορδές, αλλά και την ΕΥΠ, έχουν καταγράψει ένα σερί άρθρων υπερθεματίζοντας για την αγορά νέων και μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, ενώ είναι πασιφανές ότι σημειώνεται μια στροφή στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία!
Είναι χαρακτηριστικό το που εστιάζουν στις αγωνιώδεις παρεμβάσεις τους πάντα «για καλό της πατρίδας». Ας πάρουμε για παράδειγμα το defencenet.gr. Πρώτον, Καστελόριζο: «η απόβαση των Τούρκων στο Καστελόριζο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με την κατάληψη του νησιού μέσα σε μία, το πολύ δύο ώρες, στερώντας, έτσι από την Ελλάδα όχι μόνο την νήσο αλλά και την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου, με τα πολύτιμα για την ελληνική οικονομία ενεργειακά κοιτάσματα που περιέχει». Δεύτερον Σκύρος: «Σε αυτές τις τρεις "ασήμαντες" κατά τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό ώρες, η τουρκική Αεροπορία μπορεί να καταστρέψει τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο στη νήσο Σκύρο ανοίγοντας διάπλατα την πύλη εισόδου των τουρκικών βομβαρδιστικών στην ελληνική αεράμυνα. Τρίτον Πολεμική Αεροπορία: Σε αυτό το "μικρό χρονικό διάστημα" όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η τουρκική Αεροπορία με 120 αεροσκάφη να αποτελούν το πρώτο επιθετικό κύμα, μπορεί να καταστρέψει με μία αιφνιδιαστική κίνηση τις υποδομές και τα αεροσκάφη της ΠΑ στερώντας από την ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα αντίδρασης και αλλάζοντας δραματικά την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο εις βάρος φυσικά της Ελλάδας. Τέταρτον Έβρος: «Μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες, οι τουρκικές τεθωρακισμένες δυνάμεις θα μπορούσαν σύμφωνα με το σενάριο της επιχείρησης Balyoz, να αποκόψουν τον βόρειο Έβρο από την υπόλοιπη Ελλάδα φτάνοντας στα βουλγαρικά σύνορα, προκαλώντας έτσι τον πρώτο ακρωτηριασμό εθνικού εδάφους από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Στην αρθογραφία των συγκεκριμένων μέσων διαπιστώνεται εμμονή στην προμήθεια νέων πολεμικών αεροσκαφών, συγκεκριμένα αμερικανικών F 35 ή αμερικανικών μεταχειρισμένων μέχρι η έξοδος από την οικονομική κρίση επιτρέψει την προμήθεια των νέων αεροσκαφών. Επίσης, την προμήθεια των μεταχειρισμένων αμερικανικών ABRAMS που δίνουν υπεροπλία στον ελληνικό στρατό. Τεθωρακισμένες δυνάμεις, που όποιος παρακολουθήσει τη δημοσίευση των ασκήσεων που παρουσιάζονται στο army.gr θα κατανοήσει ότι εκπαιδεύονται στην απόκρουση τουρκικής εισβολής στον Έβρο και σε γοργή προέλαση προς την Πόλη. Παράλληλα, όλοι οι έγκυροι νομικοί και διεθνολόγοι υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές αιτιάσεις για το Καστελόριζο έχουν βάση, ότι δε μπορεί να αποκόψει την Τουρκία από τις διεκδικήσεις στα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου σχηματίζοντας μια ενιαία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας. Όμως οι επικίνδυνοι εθνικιστικοί κύκλοι και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που τους χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην εκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου χτίζουν τη νέα Μεγάλη Ιδέα: ελληνική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ. Το κόλπο έπιασε μια φορά με την Κύπρο και θέλουν να το επεκτείνουν.
Χρειάζονται εξοπλισμοί: σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, φρεγάτες, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά συστήματα, μεγάλος στρατός εφέδρων-αναλώσιμων της πρώτης γραμμής, υποβρύχια, μεταφορικά αεροσκάφη, πυραυλικά συστήματα. Και σίγουρα η οικονομική κρίση δε μπορεί να μπει φραγμός στα σχέδια τους: ας θυμηθούμε ότι η κατεστραμμένη και χρεωκοπημένη Ελλάδα στον πόλεμο του 1897 τέθηκε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, πάτησε πάνω στον εργαζόμενο λαό μας, ανασυγκρότησε τον στρατό της, σύναψε κατάλληλες συμμαχίες, εκμεταλλεύτηκε τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και δημιούργησε την Ελλάδα «των Τριών Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών»!
Σήμερα, ο αστικός κόσμος στην Ελλάδα δείχνει ξανά το κτηνώδες ταξικό και εκμεταλλευτικό του πρόσωπο. Για να ανασυγκροτηθεί και να περάσει σε νέο γύρο καπιταλιστικής ανάπτυξης θα επιδιώξει να λιώσει τους εργαζόμενους, Η εκμετάλλευση και η καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας, η επιβολή «εθνικής ενότητας», δίνει τη δυνατότητα ώστε σταδιακά το αστικό κατεστημένο να εκτελέσει νέα εξοπλιστικά προγράμματα και να αναδιαρθρώσει τις Ενοπλες Δυνάμεις του. Καθημερινά εξάλλου γινόμαστε μάρτυρες μικρών αλλά ουσιαστικών αλλαγών που με γνώμονα και το κοινωνικό κόστος κινούνται στην κατεύθυνση της υλοποίησης των σχεδίων Μπεγλίτη, ενώ η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε κάθε νέα φρικαλέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι απαιτήσεις του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος είναι τεράστιες. Η ανάγκη ενός Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού πρέπει να υπηρετηθεί άμεσα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συντροφική-ενωτική διάθεση, για το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών και των πολεμικών προετοιμασιών, την ήττα του κόσμου του πλούτου στον ταξικό πόλεμο απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου