Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση έσπασε για δεύτερη φορά τα μούτρα του στο Βόλο. Η απεργία πέτυχε!


Ο μηχανισμός του Μάνεση με φωσφορίζοντα γιλεκάκια,
 τα ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση και ο αστυνομικός διευθυντής
Περιφέρειας Θεσσαλίας
σε ανοιχτή γραμμή με το μηχανισμό του Μάνεση


Ούτε μία νταλίκα δεν μπήκε, ούτε μία δεν βγήκε. Τα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο έμειναν και πάλι κλειστά. Παρά την τεράστια κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του (βουλευτές και πολιτευτές όλων των αστικών κομμάτων, από τον Καρτάλη και τον Νάκο ως την Μακρή, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αστυνομία και διάφοροι άλλοι, με τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» στην πρώτη γραμμή), ο βιομήχανος Μάνεσης δεν μπόρεσε να σπάσει την απεργία που άρχισε με επιτυχία από το ξημέρωμα της Τρίτης. Αντίθετα, ο βιομήχανος έβγαλε στη φόρα και τις εφεδρείες του για να έχει μια κακοστημένη τηλεοπτική παράσταση με θέμα «ο καλός βιομήχανος αντιμετωπίζει το κακό ΠΑΜΕ», που προκάλεσε ακόμα περισσότερη οργή.



Για να σπάσει την απεργία κουβάλησε από τις 10 το βράδυ της προηγούμενης νύχτας επίλεκτα άτομα απ' όλες τις βάρδιες των δύο εργοστασίων στο εργοστάσιο του Βόλου. Εβαλε και μερικά μηχανήματα στην πύλη του Βελεστίνου. Με τη συνδρομή 6 διμοιριών ΜΑΤ (4 στο Βόλο και 2 στο Βελεστίνο) και παράταξη φορτηγών επιχείρησε να εμποδίσει την επικοινωνία των απεργών της Μαγνησίας με τους εργάτες στα δύο εργοστάσια. Μάταιος κόπος.
Η απεργία, δεύτερη σε μια βδομάδα, πέτυχε απόλυτα. Στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, ήταν πλέον καθαρό ότι τα εργοστάσια δε δουλεύουν, ότι ούτε ένα μέτρο παραγόμενης μπετόβεργας δε θα περνούσε την πύλη.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό, δηλάδη η εργοδοτική τρομοκρατία και οι τραμπουκισμοί με την συνδρομή των μπάτσων είναι η μία - η αναμενόμενη πλευρά.

    Εγώ θα ήθελα να στηλιτεύσω την προ-εργοδοτική αλλά και αντισυναδελφική - αντιεργατική στάση όχι μόνο του σωματείου του Βόλου αλλά και (της μεγάλης πλειοψηφίας) των απλών εργατών των εργοστασίων του Βόλου.
    Αρκετοί φοβούνται και νιώθουν εγκλωβισμένοι από την τρομοκρατία τόσο της εργοδοσίας όσο και από τις πίεσεις του ίδιου τους του σωματείου να μην μιλάνε. Μα είναι η πολλοστή φορά που οι ίδιοι οι εργάτες του Βόλου αντικρύζουν τους απεργούς συναδέλφους τους σε απόσταση λίγων μέτρων οι οποίοι παρά την δεδομένα τραγική οικονομική τους κατάσταση αλλά και την κούραση από τον απεργειακό τους αγώνα ταξιδεύουν 7 ώρες μόνο για να τους μεταφέρουν την ανάγκη τους για αλληλεγγύη στον αγώνα.
    Ας συνειδητοποίησει όλη η εργατική τάξη ότι δεν έχει επιλογή. Είναι εκ της θέσεως της εχθρός του Κεφαλαίου - των βιομηχάνων και του κράτους. Δεν έχει άλλη επιλογή από την μάχη. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν μεμονωμένοι εργάτες ποντικοί και απεργοσπάστες αλλά και εργοδοτικά ξεπουλημένα σωματεία. Αυτοί όμως θα είναι οι αριθμητικές μειοψηφίες σε έναν χώρο και οι υπόλοιποι εργάτες έχουν χρέος να οργανώνονται μόνοι τους και να παρακάμπτουν κάθε προσπάθεια που με ιδιοτελείς σκοπούς εξαπατά και αποπροσανατολίζει το σύνολο των εργατών.
    Είναι δεδομένο ότι εκτός λίγων εξαιρέσεων που έχουν ξεπουληθεί και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να "αδειαστούν" από το σύστημα, οι υπόλοιποι ΔΕΝ πρόκειται να γλιτώσουν την εξαθλίωση.
    Ας ξεσηκωθεί επιτέλους το ΣΥΝΟΛΟ της εργατικής τάξης με αλληλεγγύη και μαχητικό πνεύμα.
    Αν δεν δοθεί τέλος στον ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ, στην ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ, και στον ΑΤΟΜΙΣΜΟ η εργατική τάξη θα βρεθεί σύντομα με αλυσίδες στα κάτεργα για ένα κομμάτι ψωμί.
    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ...αλλά μετά όμως μην διαμαρτύρεστε!Η τώρα ή ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή