Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νίκη στους εργάτες της Χαλυβουργίας!

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

Συγκέντρωση-Πορεία, Σάββατο, 28/1, 12.30μμ, πλ. Ελευθερίας, Βόλος



Οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου έχουν απορρίψει τα τελεσίγραφα του βιομήχανου Μάνεση και τις απειλές της τρικολόρε κυβέρνησης για να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί. Η νίκη στον αγώνα τους μπορεί να έρθει μόνο με την πλατιά λαϊκή συμπαράσταση και το κυριότερο με την μαζική κινητοποίηση ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Παρά τη καθυστερημένη αντίδραση και μάλλον με βαριά καρδιά, στις 17 Γενάρη κηρύχτηκε πανατική απεργία από τρία εργατικά κέντρα και όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, συνελεύσεις γειτονιάς, συλλογικότητες και αγωνιστές που συμπαραστέκονται ενεργά (όπως κι εμείς) στους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου περίμεναν το Εργατικό Κέντρο Βόλου αλλά και το τοπικό σωματείο της χαλυβουργίας να συμπαρασταθεί στους απεργούς συναδέλφους τους.

Η απόρριψη της απεργίας συμπαράστασης είχε ολέθρια αποτελέσματα: συσπείρωσε όλη τη τοπική αντίδραση (αστούς βουλευτές, ΣΕΒ, Χρυσαυγίτες) και υπό καταστροφή μικροαστικά στρώματα στο πλευρό του εργοδότη για να «σωθεί ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια στην περιοχή», παρά το γεγονός του λουκέτου που επικρατεί στη βιομηχανική ζώνη, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τη μαύρη εργασία, το πετσόκομμα μισθών όσων εργάζονται με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το δραματικό επίπεδο ανεργίας.

Η απεργία διαρκείας των χαλυβουργών και το όχι τους στην εργοδοσία είναι συνέχεια των μαζικών εργατικών κινητοποιήσεων του Οκτώβρη, της διάλυσης των παρελάσεων που ανάγκασαν τον Παπανδρέου να παραδώσει την πρωθυπουργία σε έναν…τραπεζίτη με μια άθλια αστική κυβέρνηση. Τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) αφού προσπάθησαν να αποφύγουν μαζί με τους τροϊκανούς τη χρεοκοπία του καπιταλισμού τώρα χρεοκοπούν τον εργαζόμενο πληθυσμό. Μας στερούν τη δουλειά, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία και αφού μας στοιβάξουν στις γειτονιές, μας φοροληστεύουν απειλώντας ταυτόχρονα να μας στερήσουν τους αναγκαίους όρους της επιβίωσης (νερό, ρεύμα, σπίτι, τροφή). Οι «νέο-άστεγοι» είναι μια κυνική ομολογία της χρεοκοπίας του συστήματος.

Οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου έχουν γεννήσει την ελπίδα του καθολικού εργατικού αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή, την ελπίδα της απεργίας διαρκείας αντί για τις 24ωρες τουφεκιές ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ εναντίον όλων των αφεντικών και των αστικών κυβερνήσεων της βαρβαρότητας, την ελπίδα της ανατροπής του συστήματος της διαρκούς εκμετάλλευσης και χρεοκοπίας.

Γι αυτό το λόγο, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, όχι με χαρτοπόλεμο ψηφισμάτων συμπαράστασης αλλά ενεργητικά, με οικονομική βοήθεια, τρόφιμα, κινητοποιήσεις ενημέρωσης του πληθυσμού, πορείες, διαδηλώσεις.

Γι αυτό το λόγο, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία στο Βόλο, μαζί με άλλες λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές για να δηλώσουμε ότι η ώρα της αναμέτρησης έχει φτάσει, κάθε λεπτό αναμονής είναι καταστροφικό, για να πούμε σε όλους τους εργάτες του Βόλου και των εργοστασίων της χαλυβουργίας του Μάνεση ότι από τη στιγμή που θα μπούνε στον αγώνα θα σταθούμε στο πλευρό τους. Αρκεί να μην είναι αργά.

Τα εργοστάσια και ο κοινωνικός πλούτος ανήκουν στους εργάτες.

Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.

Οργάνωση για την εξέγερση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ταξική καταπίεση και χρεοκοπημένες ζωές.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου