Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Πολιτικής Επιτροπής της κ.ο. Ανασύνταξη για το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Κατσιμάρδου





Πέθανε την Παρασκευή 20 Γενάρη, σε ηλικία 61 χρονών, ο σύντροφος Δημήτρης Κατσιμάρδος, μέλος της Π.Ε. της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, στην πολυκλινική Αθηνών από ανακοπή καρδιάς. Ο σύντροφος Κατσιμάρδος γεννήθηκε το 1951 στην Αγία Παρασκευή Αιτωλοακαρνανίας. Από μικρή ηλικία, από το 1974, στρατεύτηκε στο εργατικό κομμουνιστικό κίνημα δουλεύοντας ως βιομηχανικός εργάτης στην κλωστοϋφαντουργία. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια, που μετανάστευσε όλη μαζί στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και δούλεψαν σαν εργάτες στην κλωστοϋφαντουργία και αλλού.

Ήταν μέλος της ΚΝΕ και εντάχθηκε στην ΚΟΒ κλωστοϋφαντουργών του ΚΚΕ. Από αυτές τις γραμμές συνέβαλλε τα μέγιστα στην συνδικαλιστική οργάνωση των κλωστοϋφαντουργών. Η σύγκρουση με τους εργοδότες του για τα δίκια της εργατικής τάξης οδήγησε πολλές φορές στην απόλυση του καθώς και στην σύλληψη του από την αστυνομία μετά από καταγγελίες της εργοδοσίας για την συνδικαλιστική του δράση. Ήταν ιδρυτικό μέλος του κλαδικού σωματείου στην κλωστοϋφαντουργία και το υπηρέτησε από υπεύθυνες θέσεις. Συμμετείχε στην διεθνιστική μπριγάδα αλληλεγγύης στη Νικαράγουα την δεκαετία του 80, όπου εργάστηκε για 6 μήνες κοντά στο πεδίο που γίνονταν οι μάχες. Διατέλεσε πρόεδρος στο σωματείο εργατών, τεχνιτών, υπάλληλων Κλωστηρίων Αττικής. Απολύθηκε το 1995 από τα κλωστήρια Αττικής του Αργυρού όταν το εργοστάσιο έκλεισε.

Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1996 διαφωνώντας με την πολιτική του και εντάχθηκε στην Αριστερή Ανασύνταξη. Κατόπιν εργάστηκε σαν υπάλληλος στην Ομοσπονδία χάντμπολ. Έδωσε το παρόν στις διάφορες διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις του κινήματος (Γένοβα, Βρυξέλλες, Πράγα). Ο σύντροφος Κατσιμάρδος τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της διοίκησης, αναπληρωτής γραμματέας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπάλληλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ).

Ο Δημήτρης Κατσιμάρδος ήταν προλετάριος, πολύτιμος σύντροφος και μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ακόμα και την τελευταία μέρα είχε μαζί του φάκελο με υπό απόλυση συναδέλφους του στο ταε κβον ντο, για τους οποίους μαχόταν να μην απολυθούν. Μέσα από τη δράση του, την εμπειρία του, το διάβασμα του συνέβαλλε στις επεξεργασίες του κινήματος με άρθρα και άλλες παρεμβάσεις καθώς και στις επεξεργασίες της ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ. Η εργατική τάξη έχασε ένα από τα πιο άξια παιδιά της και ένα από τα πιο πρωτοπόρα στοιχεία της. Η ανιδιοτέλεια του, η καθημερινή και διαρκής αγωνιστικότητα του και η αφοσίωση του στην πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα καπιταλιστικά δεσμά συνιστά πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για τους κομμουνιστές και τους αγωνιστές του κινήματος στους δύσκολους αγώνες που είναι μπροστά μας.

Η κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ θρηνεί για την απώλεια του και συλλυπάται θερμά τους δικούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου