Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Προκήρυξη της πολιτικής πρωτοβουλίας "Διεθνιστής"

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΜΑΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Με την κυβέρνηση Παπαδήμου το κεφάλαιο ανεβάζει στροφές στην αντεργατική επίθεση. Με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, νιώθουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ένα πακέτο νέου γύρου λεηλασίας των αμοιβών, των συνθηκών εργασίας, των παροχών προς τους εργαζομένους σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Με νέα πολυνομοσχέδια, μνημόνια, νομοθετικές ρυθμίσεις. Και όμως, δεν είναι παντοδύναμοι. Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία του παρόντος πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την οργή μας, τους αγώνες μας, που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται απρόβλεπτοι και πάνε πέρα από τις τωρινές δομές συνδικαλισμού. Πολύ περισσότερο έχουν αδυναμία να απαντήσουν στην γενικευμένη απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματός τους, στην απίστευτη φθορά που έχει υποστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, βασικά ιδεολογήματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό δεν έχει λύσεις για τις ζωές μας. Για αυτό:


1) Παλεύουμε για συλλογική εργατική άρνηση πληρωμών προς το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι ένας στόχος που δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι, και εμείς δηλαδή, συλλογικά να κλείνουμε τη στρόφιγγα της διαρκούς χρηματοδότησης, όχι μόνο του χρέους, που φυσικά δε δημιουργήσαμε, αλλά και συνολικά της καπιταλιστικής ανάπτυξης , των σχεδίων του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης . Είναι ένας στόχος που απευθύνεται προς υλοποίηση, ευθέως και άμεσα στους ίδιους τους εργαζόμενους, και όχι προς την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, όπως είναι οι λογικές περί επαναδιαπραγμάτευσης, μερικής ή ολικής διαγραφής του χρέους, ή ενός τεχνοκρατικού και με αστικά κριτήρια διαχωρισμού του σε επαχθές ή μη. Διαχωρίζεται από τις εθνικές λογικές περί χρέους της χώρας, της τρομοκρατίας της χρεωκοπίας της. Γιατί δεν αναπαράγουμε αυταπάτες προς την τάξη μας, πως οποιαδήποτε μερική ή ολική διαγραφή του χρέους, θα σημαίνει πάντα εντός του καπιταλισμού, μια νέα αφετηρία ενός κράτους πρόνοιας.

2) Να ρίξουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου, ως έναν αναγκαίο σταθμό για το γκρέμισμα της αστικής εξουσίας και τη δυνατότητα να οργανώσουμε την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Δεν «μασάμε» στην απάτη των κυβερνητικών εναλλαγών για την υλοποίηση της ίδιας πολιτικής. Δεν απεργούμε για να πιέσουμε για εκλογές. Θέλουμε να μπούμε φραγμός και στα αντεργατικά σχέδια αυτής της κυβέρνησης, κυβέρνηση ενότητας του κεφαλαίου απέναντι στο κίνημα. Πάλη για αποχώρηση από την Ε.Ε. και τη διάλυση κάθε καπιταλιστικής υπερεθνικής συμμαχίας.

3) Δίνουμε τη μάχη μέσα στο πεδίο των αγώνων, για προγραμματική και οργανωτική διάσπαση από τον υποταγμένο αστικό συνδικαλισμό. Στη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, παλεύουμε για όρους ζωής που να απαντούν στις σύγχρονες εργατικές ανάγκες, που θα ενοποιούν παλιούς και νέους εργαζόμενους. Να φέρουμε ακόμα πιο αποφασιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς, που θα επιχειρήσουν να πάρουν τα χαράτσια τους από τους ήδη πενιχρούς μισθούς, την αντιπαράθεση με την εργοδοσία.

Πολιτική πρωτοβουλία ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ
http://www.diethnistis.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου