Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
ΠΛΗΡΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση δρομολογεί το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου Ιεράπετρας όπως και δεκάδων άλλων νοσοκομείων και κλινικών σε όλη τη χώρα. Η υγεία των ανθρώπων είναι για τους κυβερνόντες και την τρόικα περιττό έξοδο που πρέπει να εκμηδενιστεί.


Με το κλείσιμο του νοσοκομείου Ιεράπετρας η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής διαλύεται. Οι ανακοινώσεις των ανυπόληπτων αρμοδίων και των κολαούζων τους για τη μεταφορά, τάχα, των υπηρεσιών στον Άγιο Νικόλαο έχουν στόχο να μας παραπλανήσουν. Δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του νοσοκομείου Ιεράπετρας, δε διαπραγματευόμαστε τους όρους εξαθλίωσής μας, δεν επιτρέπουμε το πισωγύρισμα της ζωής μας σε συνθήκες περασμένων αιώνων και σε εποχές που οι φτωχοί άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι στους δρόμους, οι γυναίκες γεννούσαν στα σπίτια τους και τα παιδιά δεν εμβολιάζονταν λόγω έλλειψης χρημάτων. Δε θα επιτρέψουμε να αντιμετωπιζόμαστε ως δούλοι στο σύγχρονο μεσαίωνα που μας βυθίζουν.

Ταυτόχρονα, όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιεράπετρας βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας αφού ως πλεονάζον προσωπικό που χαρακτηρίζονται, απειλούνται με απόλυση. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του, κανείς άνθρωπος δεν περισσεύει.
Διαλύουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με το κλείσιμο των νοσοκομείων, με την εμπορευματοποίηση της υγείας, με την κατάργηση του όποιου δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει με την εφαρμογή του άθλιου 5ευρου, με την περικοπή φαρμάκων και εξετάσεων, την κατάργηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, τη μείωση των κλινών και την παράδοσή τους σε ιδιώτες. Οι αλλαγές στην υγεία είναι μια νέα αφαίμαξη στα ήδη διαλυμένα εισοδήματά μας.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο του νοσοκομείου μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Όπως καταδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα, κανείς πολιτικάντης δεν πρόκειται να αγωνιστεί για εμάς. Ο λαός της Ιεράπετρας είναι ο μόνος  που μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη. Κανείς άλλος. Πιο μαζικά, πιο επίμονα, πιο αποφασιστικά να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και των παιδιών μας! Σε αυτό το δύσκολο αγώνα εμείς θα είμαστε οι νικητές!


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
Κάτω Χωριού Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου