Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥ' ΠΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΑΚΙ - ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Συνάδελφε,
με αυτό το γράμμα θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία για τα όσα και εμείς ζήσαμε, να σε βοηθήσουμε να βάλεις με ψυχραιμία σε μια σειρά τις σκέψεις. Μπαίνεις σε ένα στρατόπεδο, όμως ήδη - είτε ήσουν μαθητής, είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος ή άνεργος - ζούσες σε μια κοινωνία μεταμορφωμένη σε στρατόπεδό (συγκέντρωσης). Ουσιαστικά, αυτό που σου «υπόσχονται» είναι ότι θα υπηρετήσεις μια θητεία, ως άμισθος δούλος για να «προσφέρεις στη μαμά-Πατρίδα», και ύστερα θα επιστρέψεις σε μια κοινωνία, κατεστραμμένη οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά.
Η «διάσωση της χώρας», που θα υποθηκεύσει με δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τη ζωή των επόμενων γενιών, συνοδεύεται από μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού.
Προφανώς πιστεύουν ότι εμείς, ως νεολαία, δε θα έπρεπε να υπάρχουμε. Δεν εξηγείται αλλιώς:


Καταρχήν ο στρατός έχει απαιτήσεις από εσένα.
Σε θέλει υπάκουο στις διαταγές, στις αγγαρείες και στα καψόνια, να σκέφτεσαι την πάρτη σου, να κλείνεις τα μάτια σε ατυχήματα - αυτοκτονίες. Σε ενθαρρύνουν να βάζεις βύσμα, να υποχρεώνεσαι σε όσους αναπαράγουν αυτή την κατάσταση. Έτσι συντηρούν και ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες. Όλοι οι γόνοι πλουσίων και οι πολιτικοί Αρχηγοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Βενιζέλος, Πάγκαλος κλπ) εξαγόρασαν τη θητεία ή έκαναν λούφα, ενώ απαιτούν από εμάς θυσίες και μιλούν για την υποχρεωτική στράτευση ως «υπέρτατο καθήκον»!
Σε θέλουν ρουφιάνο (δώσε για να σωθείς), να ξεχάσεις ό,τι εμπειρία έχεις από συλλογικούς αγώνες. Όμως, αυτά δεν είναι το κλειδί για μια ήσυχη θητεία που θα περάσει σε 9 μήνες. Είναι ο συμβιβασμός στην άθλια καθημερινότητα, η αποδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά στις διαταγές. Το «κάτσε φρόνιμα, δε βαριέσαι, άστο να περάσει», πάντα χειροτέρευε τα πράγματα!
Για τους "πάνω" ο στρατός δεν είναι καθόλου άχρηστος ή παράλογος, όπως φαίνεται σε εμάς. Συμμετέχει σε ΝΑΤΟ-Ευρωστρατό, ως δύναμη κατοχής σε 15 χώρες. Συνέβαλε τα μέγιστα στους βομβαρδισμούς της Λιβύης, με κόστος εκατομμύρια ευρώ. Έφεδροι υπηρετούν στην Κύπρο, ξένος στρατός σε ξένη χώρα, με διαρκή συναγερμό, για τα «εθνικά συμφέροντα». Στη σαπουνόπερα των ελληνοτουρκικών (πότε φίλοι, πότε εχθροί) ο ελληνικός στρατός είναι πρωταγωνιστής με θύματα εμάς και τον λαό μας.
Το Φθινόπωρο οι κυβερνήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Τουρκίας στήνουν σκηνικό έντασης και θερμού επεισοδίου για το πώς θα μοιραστούν τα κοιτάσματα πετρελαίου-φυσικού αερίου. Θα απαιτήσουν «εθνική ενότητα» ανάμεσα σε εμάς (εργαζόμενους και νεολαία, που ζούμε κοινωνικό Μεσαίωνα) και τον κόσμο του πλούτου, που μας θεωρεί αναλώσιμους για τα κέρδη του και κρέας για ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ. Το αστικό σύστημα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ της διαπλοκής και της μίζας, οι υπηρέτες τραπεζιτών-εφοπλιστών-εργολάβων θα ζητήσουν ξανά να θυσιαστούμε για τα συμφέροντά τους, που τα ΜΜΕ ονομάζουν «εθνικά συμφέροντα»!
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Αρνούμαστε να αλληλοσκοτωθούμε με ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε ίδια ζωή και όνειρα.
Στα δόγματα ασφάλειας όλα βαφτίζονται «εθνική απειλή». Εσωτερικός-εξωτερικός εχθρός σχεδόν δεν ξεχωρίζουν. Γι' αυτό Στρατός κι Αστυνομία μοιάζουν διαρκώς περισσότερο. Το αν μας βάλουν να συμμετέχουμε σε ασκήσεις Καταστολής Πλήθους (πχ στο Κιλκίς) ή στο Τείχος στον Έβρο, να κυνηγάμε μετανάστες, αν θα γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός, είναι κάτι που θα κριθεί στην πάλη μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Θέσεις εργασίας χάνονται αφού ο στρατός αναλαμβάνει ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Μας βάζουν να καλύπτουμε θέσεις πυροσβεστών δωρεάν, να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση πλημμυρών, ενώ τώρα θέλουν να χρησιμοποιούν τους συναδέλφους με Ι4-Ι5 ως δωρεάν εργατικό δυναμικό!
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση σταμάτησαν την πρόσληψη ΕΠΟΠ, ενώ πρόκριναν τους φθηνούς ΕΕΦΟΠ, μια ακραία μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης που τελικά γνώρισε την απόρριψη των νέων. Τώρα προβάλλουν ως αιτία τα Μνημόνια για την απόλυση χιλιάδων ΕΠΟΠ. Για να εξασφαλίσουν δωρεάν νέους αγγαρειομάχους κι αναλώσιμους της πρώτης γραμμής και να μειώσουν με τεχνητό τρόπο την ανεργία, θέλουν αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες!
Η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, για να καλύψει την πρώτη αύξηση θητείας από την εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών, μιλά για χαμηλή επάνδρωση των μονάδων στη παραμεθόριο. Όμως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γέμισαν τη χώρα με άχρηστα στρατόπεδα για το πελατειακό τους σύστημα, έστειλαν χιλιάδες στρατού εκτός συνόρων, και 6.000 φαντάρους υπηρέτες των αξιωματικών στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις. Δε φταίει η μείωση της θητείας για όσα βιώνουμε αλλά η κοινή πολιτική τους.
Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να πάρει ρεβάνς για την επιτυχία των νεολαιίστικων διεκδικήσεων που μείωσαν τη θητεία στο 9-μήνο και μπλόκαραν τη στράτευση στα 18.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι εχθρικοί στην κοινωνία! Σχεδιάζουν εξοπλισμούς 23 δις ευρώ, όμως ο μισθός μας μένει 8,63. Τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται, το κόστος της θητείας γίνεται δυσβάσταχτο. Το Μνημόνιο είναι εδώ. Κόβουν από παντού: τη συντήρηση των στρατοπέδων, τα εισιτήρια, το φαγητό, την περίθαλψη. Κόβουν μισθούς και επιδόματα από τους ΕΠΟΠ. Είμαστε το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο κομμάτι της νεολαίας, δίνοντας μαύρη εργασία παντού. Χτίζουμε, βάφουμε, καθαρίζουμε, είμαστε υπηρέτες, οδηγοί, μάγειρες, τεχνίτες, γραφιάδες. «Κάνουμε μάγκες» τους διοικητές των μονάδων, που με δικό μας ιδρώτα χτίζουν τη στρατιωτική τους καριέρα.
ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
Και όμως σε πείσμα όσων κηρύσσουν τη ματαιότητα της Αντίστασης, τα στρατόπεδα δεν είναι πια η έδρα τους. 20 χρόνια τώρα δεν ψαρώνουμε αλλά αναπτύσσουμε νικηφόρα αγωνιστική δράση.
· Υπερασπιζόμαστε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα, απαιτούμε την εφαρμογή του Στρατιωτικού Κανονισμού. Αρνούμαστε τη μετάθεση στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), διεκδικούμε ελεύθερο χρόνο και χρόνο ύπνου, δε δεχόμαστε καψόνια, εθνικιστικά τραγούδια, μειωτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Διαβάζουμε όποιο βιβλίο ή εφημερίδα θέλουμε.
· Κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία. Βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Θέλουμε η αυθαιρεσία να εκτεθεί σε όλο το στρατόπεδο. Μόνο έτσι κλονίζεται η παντοδυναμία του αξιωματικού.
· Αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο συλλογικές συμπεριφορές, μεγαλώνουμε την κοινωνική, πολιτική και ηθική υπεροχή μας και του Δικτύου των Ελεύθερων Φαντάρων, του Σπάρτακου.
· Δύναμη μας είναι η δημοσιότητα. Όταν σπάμε τα στεγανά του στρατοπέδου οι όροι μάχης αντιστρέφονται. Οι καριερίστες αξιωματικοί τρομοκρατούνται και τρέχουν να απολογηθούν. Το ΓΕΣ προσπαθεί να συμμαζέψει ότι μπορεί, δικαιώνοντας τα αιτήματα των φαντάρων.
· Απευθυνόμαστε όποτε κρίνουμε απαραίτητο στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Η συνδυασμένη δράση φέρνει αποτελέσματα κι αποτελεί κορμό του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό. Δεν καλούμε σε ανόητους ηρωισμούς και απερισκεψίες. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται χωρίς κανένας φαντάρος να εκτεθεί σε κινδύνους και αντίποινα. 
ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Οι νίκες είναι πολλές. Ό,τι βελτίωση υπάρχει στα κέντρα εκπαίδευσης έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο
 (μόνοι τους ούτε μια βρύση δεν αλλάζουν)
ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ! Δεν υπάρχει κανένας νόμος ή διαταγή για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην Κύπρο!
"Ζόρικοι αξιωματικοί γίνονται αρνάκια", διοικητές απολογούνται μετρώντας τα λόγια τους. Μόνιμη παράκληση να τους λέμε τα παράπονα μας. Προσέχουν πριν εκτεθούν. Φυσικά χρειάζεται μόνιμη επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια. Όσο νιώθουν ότι τους παίρνει τόσο επιστρέφουν στις παλιές αυθαιρεσίες. Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες. Καθήκον των γονιών δεν είναι το βύσμα, αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους στις καθημερινές μάχες. Να κάνουν παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΑΥΘΑΙΡΕΙΑΣ
Συνάδελφε, στο στρατό έχουν απαιτήσεις από εμάς. Μας θέλουν υποταγμένους για 9 μήνες αλλά και για μια ζωή. Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε. Τασσόμαστε, ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω, στο πλευρό των συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932955437  
http://diktiospartakos.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου