Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα ψέματα τελείωσαν



Εκτεταμένες συγκρούσεις και επιθέσεις της αστυνομίας χθες στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα της συνεδρίασης στο "ναό της δημοκρατίας" για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, με την οποία (ω, τι έκπληξη!) ξανασωθήκαμε.

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός ξεγυμνώθηκε στα μάτια ακόμα και των πιο δύσπιστων. Η τρομοκράτηση των τελευταίων ημερών για όλα τα δεινά που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη χρεωκοπία ήταν το βασικό ιδεολογικό όπλο της καταρρέουσας συγκυβέρνησης. Φυσικά, το έργο "σωτηρία της χώρας" πολύ σύντομα θα ξαναπαιχτεί.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5:30 μμ, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν την "προληπτική" εκκένωση της πλατείας Συντάγματος με προφανή στόχο να κάμψουν την μεγαλειώδη κινητοποίηση. Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε κυριολεκτικά σε θάλαμο αερίων, με τόνους χημικών να δημιουργούν συνθήκες πραγματικής ασφυξίας στους χιλιάδες διαδηλωτές. Ακολούθησαν οδομαχίες και πολύωρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μετά τις αλλεπάλληλες ρίψεις χημικών, οι διαδηλωτές υποχωρούσαν και επέστρεφαν με αποφασιστικότητα στο ίδιο σημείο.

Στοίχημα για το επόμενο διάστημα, είναι η οργή που υπήρχε διάχυτη στις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας να μετατραπεί σε εργατικό κίνημα-αντίπαλο δέος στην ολομέτωπη καπιταλιστική επίθεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχουμε να συζητάμε ώρες επί ωρών για χαμένες ευκαιρίες, θα κυριαρχούν οι λογικές τυφλών χτυπημάτων στο μαζικό κίνημα, οι Καμίνηδες θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για καμμένα κτίρια, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλος θα μας βυθίζει στην πραγματική εξαθλίωση. Η γενική πολιτική απεργία διαρκείας μπορεί να αποτελέσει όχημα για την εμφάνιση του εργατικού κινήματος στο προσκήνιο, με στόχο την εργατική εξέγερση για να επιστρέψουν τα κλεμμένα στους παραγωγούς του πλούτου.

kokkinostupos


1 σχόλιο: