Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Δεν θα δωρίσουμε την ασφάλεια των ασθενών και τα νοσοκομεία στις ανάγκες των τραπεζών και των πιστωτών!


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
14/2/2012

1.     Η ψήφιση του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης από την δοτή και μη εκλεγμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με διορισμένο πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, σημαίνει νέα δεινά για τον ελληνικό λαό. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.
2.     Το σκηνικό που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία είναι πλέον ασφυκτικό: συνεχείς περικοπές στις δαπάνες, υλικά χαμηλής ποιότητας, ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα, κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι γιατροί και νοσηλευτές, τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό. Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του πληθυσμού διαρκώς αυξάνονται με την αύξηση της φτώχειας και με την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της ανθρωπιστικής κρίσης την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός περηφανεύεται για το κατόρθωμα να είμαστε στο ευρώ!
3.     Η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι το πρώτο κοινωνικό αγαθό που καταρρέει από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ως υγειονομικοί λειτουργοί κι επιστήμονες αρνούμαστε να δεχθούμε τις επιταγές της τρόικας και της δοτής κυβέρνησης. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα του λαού για υψηλής ποιότητας, δημόσια, δωρεάν και καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά αγαθά!
Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση και οι προβλεπόμενες σε αυτήν περικοπές από την υγεία.
  • Να μην υπάρξει καμία περικοπή και καμία αλλαγή στα ασφαλή προγράμματα εφημεριών όπως εφαρμόζονταν μέχρι τώρα. Δεν θα δωρίσουμε την ασφάλεια των ασθενών και τα νοσοκομεία στις ανάγκες των τραπεζών και των πιστωτών!
  • Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με όλο το αναγκαίο και προβλεπόμενο από τη συλλογική σύμβαση προσωπικό. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Να καταργηθούν όλες οι μορφές μαύρης εργασίας (δελτία παροχής κλπ.)
Αποφασίζουμε:
  • Επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 20/2/2012. Άμεση έναρξη συλλογής υπογραφών από αύριο Τετάρτη 15/2/12. Προειδοποιούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να καταβάλει άμεσα τις δεδουλευμένες εφημερίες του Δεκεμβρίου και όλες τις δεδουλευμένες υπεράριθμες εφημερίες του 2011 που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη.
  • Συντονισμό με το σωματείο εργαζομένων που επίσης βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.
  • Συντονισμό με τις συνελεύσεις των υπόλοιπων νοσοκομείων της Αττικής και πανελλαδικά.  Άμεση συγκρότηση συντονιστικού γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων για κοινή στάση και δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου