Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Στις ΗΠΑ η αστυνομία κουκούλωσε φόνο ενός ανήλικου αφροαμερικανού αγοριού από Πολιτοφύλακα!

Για μια ακόμη φορά “η χώρα της Δημοκρατίας” αποκάλυψε την πραγματική της ουσία, μεταξύ άλλων, την αποκρουστικότητα και κτηνωδία των θεσμών επιβολής του Νόμου και της Τάξης, όπου βρίσκονται να συνοδοιπορούν η επίσημη αστυνομία και οι Επιτροπές Πολιτοφυλάκων. Μάλιστα, θυμόμαστε ότι και στην πρόσφατη συζήτηση που επιβλήθηκε εν όψει 25ης Μαρτίου στο λαό μας, η Ελληνική Πολιτοφυλακή του καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων Λιόλιου, πρόβαλε το αμερικανικό πρότυπο, τις  περιπολίες πολιτών Neighborhood Watch ή Citizen Patrol όπου οι πολίτες συμβάλλουν στις περιπολίες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, στη Φλόριδα επικρατούν οργή και δυσπιστία. Αιτία, ο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φόνος ενός ανήλικου αφροαμερικανού αγοριού και ακόμη περισσότερο η μη σύλληψη του φονιά του. Ο τελευταίος είναι αρχηγός της τοπικής επιτροπής για την προστασία της γειτονιάς και υποστηρίζει πως βρέθηκε σε αυτοάμυνα. Η υπόθεση πήρε πολύ γρήγορα τεράστιες διαστάσεις, αναγκάζοντας το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI να την ανοίξουν ξανά. Περισσότεροι από 435.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο μουσικός Γουάικλεφ Ζαν, εξέφρασαν μέσω του twitter τη δυσπιστία τους για τους ισχυρισμούς του δράστη, του 28χρονου Τζορτζ Ζίμερμαν. Σε κάθε περίπτωση, επιμένουν, πρέπει να συλληφθεί. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους την κατάθεση του Ζίμερμαν και τις μαγνητοφωνημένες κλήσεις του προς την Αμεση Δράση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έκανε περιπολία το μοιραίο βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου και πως ήταν μάλιστα ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχαν σημειωθεί αρκετές εισβολές σε σπίτια. Κάποια στιγμή εντόπισε τον 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν, ο οποίος φορούσε φούτερ και κουκούλα - δικαιολογημένα, κατά την οικογένειά του, δεδομένου ότι έβρεχε - και τον ακολούθησε. Έπειτα από λίγα λεπτά, έκανε την πρώτη από τις επτά συνολικά κλήσεις προς την Αστυνομία και σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι. Το τι ακριβώς ακολούθησε παραμένει μυστήριο. Στις απομαγνητοφωνημένες κασέτες ακούγεται μόνο μια αδύναμη φωνή να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια, ύστερα ένας πυροβολισμός και μετά σιωπή. Ο Ζίμερμαν, που το 2005 συνελήφθη για παράνομη επίθεση και αντίσταση κατά της Αρχής, επιμένει πως πιάστηκαν στα χέρια και τον πυροβόλησε πάνω στον καβγά. Γεγονός που δεν συνιστά εγκληματική πράξη, σύμφωνα με σχετικό νόμο που ψηφίστηκε στη Φλόριδα το 2005 και ο οποίος δίνει σε κάποιον το δικαίωμα να σκοτώσει εφόσον απειλείται η ζωή του ή η σωματική του ακεραιότητα.
Ο άτυχος 17χρονος Αφροαμερικανός Τρέιβον Μάρτιν
Από τις παραπάνω περιγραφές όχι μόνο αποδεικνύεται ο ρατσισμός των αστυνομικών αρχών, η διαπλοκή τους με τις πολιτοφυλακές, που εντάσσουν στο δυναμικό τους ακόμη και άτομα με ποινικό μητρώο, αλλά και όλη η σαπίλα του αμερικανικού κατεστημένου με ναυαρχίδες τις πολεμικές βιομηχανίες και τα ΜΜΕ που διαφημίζουν την οπλοκατοχή. Ενώ η Σαμπρίνα Φούλτον, μητέρα του 17χρονου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν, δηλώνει ότι «δε μπορώ να φάω και να κοιμηθώ όσο ο δολοφόνος του γιου μου κυκλοφορεί ελεύθερος», εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση των καναλιών. Το  Fox παρουσίασε το θέμα ως «προσπάθεια των πολέμιων της οπλοκατοχής να καταφέρουν καίριο πλήγμα στην Εθνική Ένωση Όπλων», επειδή αποδείχθηκε ότι ο Μάρτιν δεν οπλοφορούσε, άρα δεν απειλούσε τον Ζίμερμαν.

Άραγε, οι Έλληνες Πολιτοφύλακες τι έχουν να μας πουν;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου