Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΝ!

Και ξαφνικά, όλως τυχαίως ένα μήνα πριν τις εκλογές, ένας τοπικός βουλευτής της ΝΔ διατυμπανίζει ότι θα ξαναλειτουργήσει ως Κέντρο νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο Καλαμάτας!


Χαρά και πανηγύρια για τα τοπικά ΜΜΕ που θαυμάζουν το παλικάρι που έβγαλε ο τόπος τους. Και πραγματικά είναι να αναγνωρίζεις την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε ένας βουλευτής της ΝΔ πρότυπο του βρώμικου καθεστώτος πελατειακών σχέσεων, ώστε το στρατόπεδο της Καλαμάτας να επαναλειτουργήσει ως κέντρο νεοσυλλέκτων αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές ή το αργότερο μέχρι το Μάιο. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε μάλιστα στο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο -όπως ο ίδιος δήλωσε στις τοπικές εφημερίδες- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Δεν υπάρχει συζήτηση, δεν τίθεται θέμα το καλύτερο στρατόπεδο της Ελλάδας να γίνει κέντρο λαθρομεταναστών» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος ότι τον διαβεβαίωσαν με ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός αλλά και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς με τον οποίο ο βουλευτής συναντήθηκε χθες το απόγευμα.

Ούτε Κωνσταντάρας να ήταν.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Λαμπρόπουλος ως υφυπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΝΔ άνοιξε ένα ακόμη άχρηστο στρατόπεδο στην Πελοπόννησο, για να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία: κονδύλια σε εργολάβους, πελατεία από φαντάρους για τους εστιάτορες, τις πιτσαρίες και τις καφετέριες, νοικάρηδες αξιωματικοί-υπαξιωματικοί για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων. Το ΚΕΝ Καλαμάτας όμως έκλεισε ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης από καραμπόλα μεταξύ των ΚΕΝ Κορίνθου-Τρίπολης-Κορίνθου, υλοποιώντας-μπουσουλώντας το σχέδιο περιορισμού των μονάδων.
Τώρα, και εν όψει εκλογών οι αδιάφθοροι, εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές Αβραμόπουλος και Λαμπρόπουλος ξανανοίγουν το στρατόπεδο Καλαμάτας. ΕΥΓΕ!

Φυσικά, οι τοπικοί βουλευτές και πολιτικοί μπορεί να σκίζουν τα ιμάτια τους για να εξασφαλίσουν ως πελατεία φαντάρους και μόνιμο προσωπικό, αλλά με τίποτε δε θέλουν τους μετανάστες και τα Στρατόπεδα εγκλεισμού τους.

Φυσικά οι λόγοι δεν είναι ανθρωπιστικοί. Θαυμάστε τα επιχειρήματα του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα: «Εξοργίζομαι ακόμα και στην ιδέα ότι κάποιοι σκέφτηκαν να διαθέσουν το ιστορικό αυτό στρατόπεδο για έναν τέτοιο ρόλο». Η εκτίμηση του δημάρχου ήταν ότι θα έπρεπε να επιχειρηθεί μια πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αυτού αποκλειστικά στην Αττική, όπου -όπως είπε- υπάρχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα:

«Η Πελοπόννησος, με την εξαίρεση μιας - δύο περιοχών, αγροτικών κυρίως, δεν αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα της Αττικής με τη μεταφορά ανθρώπων στην Πελοπόννησο». «Προβλήματα 15 χρόνων δεν λύνονται μέσα σε 30 ημέρες. Είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στους χώρους που έχουν προταθεί για εγκατάσταση Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, η μονάδα της Καλαμάτας βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Μόλις την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Καλαμάτα ο γενικός επιθεωρητής του στρατού, ο οποίος αφού έλεγξε τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του στρατοπέδου, εισηγήθηκε την επαναχρησιμοποίησή του.

Βεβαίως, ο δήμαρχος έχει δίκιο. Πρέπει να νοιαστεί για τα συμφέροντα των ξενοδόχων που εκμεταλλεύονται αναίσχυντα τους ξένους εργάτες, τους εργολάβους, τους μαγαζάτορες και τους αγρότες που τους λιώνουν για ένα κομμάτι ψωμί. Φοβάται μην χαλάσει την Τουριστική βιτρίνα. Φυσικά, για τα κλεμμένα μεροκάματα και ένσημα, τις εργασιακές σχέσεις δούλων δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε ο δήμαρχος.

Εμείς πιστεύουμε ότι κοινός είναι ο εχθρός τόσο για τους φαντάρους, όσο και για τους μετανάστες. Είναι η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες, το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και η Ε.Ε., όλοι αυτοί που θεωρούν αναλώσιμους τους εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους για τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα.

Λέμε όχι στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα. Πρέπει να φερθούμε ανθρώπινα, με αλληλεγγύη και αναγνώριση των δικαιωμάτων στους μετανάστες, ανοίγοντας τα σύνορα να πάνε όπου θέλουν και να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την καταπίεση και εκμετάλλευση που δημιουργούν τα ποτάμια της προσφυγιάς. Να γκρεμίσουμε το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, να ανοίξουν τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην Ε.Ε., στους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Καμμένο και στους νεοναζί εγκληματίες, τους χαρτζιλικωμένους μιζαδόρους υπηρέτες των πλουσίων, στα κανάλια της παραπληροφόρησης και χειραγώγησης, διώχνοντας τους από την ζωή μας  και να παλέψουμε Έλληνες και Ξένοι Εργάτες για τα κοινά μας δικαιώματα.

Καμιά εμπλοκή των συναδέλφων φαντάρων στο κυνήγι μεταναστών και στην φρούρηση των ολοκληρωτικής έμπνευσης Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Δε στρέφουμε εμείς τα όπλα ενάντια σε δυστυχισμένους ανθρώπους και μωρά παιδιά.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου