Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

H απάνθρωπη οπτική των Ελλήνων Μισθοφόρων στο Αφγανιστάν!

Σε διάφορα μπλογκ εμφανίστηκε κείμενο συζύγου στρατιωτικού που υπηρετεί στο Αφγανιστάν με τίτλο «Στο έλεος της ανευθυνότητας των αρμοδίων οι στρατιωτικοί του ΤΕΣΑΦ». Επιλέγουμε να σχολιάσουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα γιατί αποτελεί μια ειλικρινή και τρομακτική ταυτόχρονα κατάθεση της μαύρης ψυχής όσων επέλεξαν να επιβιώσουν πατώντας σε πτώματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 
Τι μας λέει λοιπόν η απαράδεκτη αποστολέας;


"Τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην εύθραυστη πολιτικά και κοινωνικά περιοχή του Αφγανιστάν. Ακούμε για Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι καίουν το Κοράνι μη σκεπτόμενοι σοβαρά τις επιπτώσεις που επισύρουν αυτές τους οι πράξεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τις υπόλοιπες ειρηνευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Η πράξη τους αυτή πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων από τη μεριά του αφγανικού λαού, οι οποίοι γνωστοί για την υπερβολή των αντιδράσεων τους καθώς ωθούνται από θρησκευτικά και φανατικά κίνητρα, είχε ως αποτέλεσμα και οι δύο μεριές να θρηνήσουν θύματα. Τέλος πάντων, έπειτα από ένα παιχνίδι διπλωματίας, που αφορούσε συγγνώμες και ανάληψη ευθυνών και από τις δύο μεριές, τα πράγματα ησύχασαν και έτσι προσωρινά ησυχάσαμε και όλοι εμείς που έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους εκεί."

Εύκολα αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε χριστιανική χώρα της Δύσης, με Καθολικούς-Προτεστάντες ή Ορθόδοξους υπηκόους, αν τους έκαιγαν τη Βίβλο μουσουλμανικές στρατιωτικές κατοχικές δυνάμεις. Βεβαίως, για την αποστολέα δεν τίθεται καν θέμα κριτικής τοποθέτησης απέναντι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ που θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη. Ούτε καν καταγγέλλεται η πράξη των Αμερικανών Μισθοφόρων ως τέτοια, αλλά επί της ουσίας υβρίζεται ο Αφγανικός λαός που του προσέβαλαν τα θρησκευτικά συναισθήματα «οι οποίοι γνωστοί για την υπερβολή των αντιδράσεων τους καθώς ωθούνται από θρησκευτικά και φανατικά κίνητρα».

"Τα γεγονότα όμως τρέχουν και φτάσαμε και πάλι στις 11-3-2012 να ακούμε και πάλι για έναν Αμερικανό στρατιώτη ο οποίος, αφού καταλήφθηκε από αμόκ, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 16 αμάχους μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Και η αντίδραση της άλλης μεριάς;; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι Αφγανοί Ταλιμπάν απειλούν με αποκεφαλισμούς αμερικανών στρατιωτών σε αντίποινα."

Η απαράδεκτη σύζυγος του Έλληνα μισθοφόρου τρώει αμάσητη την νατοϊκή προπαγάνδα και επαναλαμβάνει τα περί ακραίας αντίδρασης ενός πεζοναύτη σε καθεστώς αμόκ, ενώ υπάρχουν καταγγελίες των Αφγανικών αρχών για τη δράση ολόκληρου τμήματος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων που εκτέλεσε αθώα γυναικόπαιδα, βίασε, κομμάτιασε και στο τέλος έκαψε τα πτώματα, ολοκληρώνοντας μια πολύωρη καταδρομική επιχείρηση.

Και γιατί τα λέει όλα αυτά η συγγραφέας της επιστολής; Μα γιατί νοιάζεται τον άνθρωπο της.

"Και τώρα όλοι εμείς, που έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους εκεί, συζύγους, πατεράδες, αδέρφια, αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και να διαβάσουμε από διάφορα sites και blogs – διότι καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για τις δυνάμεις μας εκεί – για την κατάσταση που επικρατεί. Και ανησυχούμε γιατί εκεί βρίσκονται οι άνθρωποί μας. Και ανησυχούμε και δεν εφησυχάζουμε στη δικαιολογία πως εκεί δεν συνέβη τίποτα και ποτέ γιατί εκεί στοχοποιείται η στολή η στρατιωτική και όχι η σημαία που φέρει αυτή."

Και αφού νοιάζεται τόσο πολύ τον άνθρωπο της γιατί δεν ζητά την απόσυρση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν; Γιατί δεν παλεύει ο σύζυγος της να σταματήσει να καταπιέζει τον Αφγανικό λαό και να συμμετέχει στην απάνθρωπη κατοχή του ΝΑΤΟ, που όσο συνειδητοποιεί ότι χάνει τον πόλεμο τόσο πιο κτηνώδες γίνεται; Γιατί δεν τον απέτρεψε να δηλώσει εθελοντής για το Αφγανιστάν;

Η σύζυγος του στρατιωτικού δε θέλει να χάσει το επίδομα επικινδυνότητας. Αυτό την καίει, αυτό την νοιάζει.

Δεν της καίγεται καρφί για το τι σημαίνουν αυτά τα ευρώ. Με την κλασσική νοοτροπία του πραιτοριανού και του Ταγματασφαλίτη έχει μάτια μόνο για το δικό της στομάχι, για το δικό της σπίτι. Οι άλλοι να πάνε να πνιγούν, ή καλύτερα, ας κομματιάζονται τα παιδάκια στο Αφγανιστάν από τις νατοϊκές βόμβες και τους Μισθοφόρους μακελάρηδες για να μπαίνει στο σπίτι της το επίδομα! Το ότι η ζωή της εξαρτάται από τη δυστυχία ενός ολόκληρου λαού το ονομάζει αξιοπρέπεια…

"Ακούγοντας λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν και νιώθοντας πως οι στρατιωτικοί μας εκεί είναι παρατημένοι και ξεχασμένοι στο έλεος, πληροφορούμαστε παράλληλα ότι δεν θα τους δοθεί το εφάπαξ βοήθημα επικινδυνότητας, ένα βοήθημα που δινόταν σε κάθε αποστολή που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν μέχρι τώρα.  Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως ο κ. Μπεγλίτης, πρώην Υπουργός Άμυνας, στην άστοχη προσπάθειά του να περικόψει τις δαπάνες, πρότεινε να σταματήσει η χορήγηση του εν λόγω βοηθήματος. Για ποιο λόγο να περικοπεί το συγκεκριμένο επίδομα από την αποστολή του Αφγανιστάν;
Θεωρείται μήπως ότι η κατάσταση εκεί δεν κρίνεται επικίνδυνη επομένως και το συγκεκριμένο επίδομα δεν θα έπρεπε να χορηγείται; Στις αποστολές του Αφγανιστάν, όπως και σε όλες τις αποστολές του εξωτερικού επέλεξαν να συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι άφησαν πίσω τις οικογένειές τους προκειμένου – δεδομένων τω δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας – να καταφέρουν να μαζέψουν κάποια χρήματα για να μπορούν αυτοί και οι οικογένειές τους να ζήσουν αξιοπρεπώς. Ας μην ξεχνάμε πως κι απ’ αυτούς έγιναν περικοπές στο μισθό που τις αποδέχτηκαν αβίαστα και αδιαμαρτύρητα.
Δώστε όλοι εσείς που μπορείτε ένα ακόμα κίνητρο στα στελέχη της TESAF 33."

Και το παραλήρημα της απανθρωπιάς της τελειώνει ως εξής
"Ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί τιμούν την ελληνική σημαία που φέρουν στο στήθος."

Ε, όχι κυρία μου, η δράση του άνδρα σας, ενός μισθοφόρου του ΝΑΤΟ που για τα χρήματα βρέθηκε στο Αφγανιστάν, δεν τιμά κανένα μας. Οι Έλληνες μισθοφόροι του ΝΑΤΟ προσβάλλουν τον λαό μας.
Δε δεχόμαστε εμείς να γίνουμε συνυπεύθυνοι στα εγκλήματα των ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων, που αμείβονται πλουσιοπάροχα για αυτά.

Να γυρίσουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να βγούμε από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου