Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Κάτω τα χέρια από το 18 ΑΝΩ και τη συντρόφισσα Kατερίνα Mάτσα


 Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει την αήθη επίθεση που οργάνωσαν οι κρατικές αρχές -υπουργοί, διοικητικές αρχές του ΨNA- σε συντονισμό με τη υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους μεγαλοκαναλάρχες του MEGA, ενάντια στο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης 18 Άνω, την επιστημονικά υπεύθυνή του Κατερίνα Μάτσα κι όλους τους θεραπευτές και θεραπευόμενους που δίνουν καθημερινά την μάχη με τον θάνατο από τα ναρκωτικά.

Πριν μερικά χρόνια ήταν ο «κίτρινος» - στην κυριολεξία- «τύπος» της «Ζούγκλας» που επιχείρησε -χωρίς επιτυχία- να ρίξει λάσπη στην Kατερίνα Mάτσα. 

Tώρα, ήλθε το σοβαροφανές Mega κανάλι και το ΔOΛ(ιο) Bήμα να σερβίρουν την κατηγορία ότι θεραπευτικές μονάδες του 18 χρησιμοποιήθηκαν για «αποθήκευση κλοπιμαίων» από τη μεγάλη διαδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Mε πρόσχημα μια κατά παραγγελία «καταγγελία», ο υπουργός Yγείας Λοβέρδος και η Eισαγγελία εξήγγειλαν έρευνα με απειλή απόλυσης της επιστημονικά υπεύθυνης του 18 Άνω Kατερίνας Mάτσα και «κάθε(;) υπεθύνου».
Eίναι σαφές πως η επίθεση αυτή είναι αξεχώριστη από τα πογκρόμ κατά μεταναστών και εξαρτημένων, τις «σκούπες» της αστυνομίας και την εξαγγελία ίδρυσης στρατοπέδων κράτησης –των σύγχρονων Άουσβιτς της Eλληνικής Δημοκρατίας- και με τον φασιστικό «λόγο» που σ’ όλη την Eυρώπη αναπτύσσεται από την κυρίαρχη τάξη και τα φασιστικά της συμπληρώματα, που θέλουν να φορτώσουν τη χρεοκοπία του συστήματός τους στους «άλλους».
Συγχρόνως, ο Λοβέρδος θέλει να τελειώνει με τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης, που στην εποχή της κρίσης θεωρούνται «πανάκριβα», για να προωθήσει τη συντήρηση της εξάρτησης μέσω των υποκαταστάτων και να αφήσει χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο για εκμετάλλευση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.
Συγχρόνως, θέλουν να εξοντώσουν μια αγωνίστρια, που εδώ και δεκαετίες, από τον καιρό της χούντας, συνδυάζει τη μαχητική στάση στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, μέσα στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα –εκλεγμένη και στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΕΕΚ. Με την καθοριστική συμβολή της, το 18 Ανω έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα απεξάρτησης με διεθνή αναγνώριση, ένα πρόγραμμα που έχει απελευθερώσει από τα δεσμά της εξάρτησης και της χειραγώγησης και έχει δώσει ζωή σε χιλιάδες νέους ανθρώπους που μπορούν πια να συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Kαλούμε όλους τους επιστημονικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς, τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλες τις  συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε συλλογικότητα, τις γυναικείες συλλογικότητες, τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους που αντιστέκονται στην ισοπέδωση που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα μέσα στην κρίση, να αντιδράσουν.


Kάτω τα χέρια από το 18 ΑΝΩ! 


Το πολιτικό γραφείο του ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου