Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ




ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της NOAM GUR

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ της YESH GVUL

 

ΚΟΙΝΟΙ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

 

Άλλη μια αγωνίστρια του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, η 18χρονη Noam Gur, διώκεται και φυλακίζεται για την άρνησή της να συμμετάσχει στην πιο άγρια, επιθετική και δολοφονική μηχανή του πολέμου στον πλανήτη, τον Ισραηλινό στρατό.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, πιστό στη διατήρηση της πρωτοπορίας που κατέχει σε όλα τα βάρβαρα δόγματα της ταύτισης εσωτερικού-εξωτερικού εχθρού, της μηδενικής ανοχής και των προληπτικών πολέμων-σφαγών, καταδίκασε τη 18χρονη αγωνίστρια σε 10 μέρες αρχικής φυλάκισης (οι οποίες θα συνεχιστούν με διαρκείς διώξεις και φυλακίσεις).



Αιτία είναι η σαφής άρνησή της να υπηρετήσει στο μηχανισμό καταπίεσης, εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης του παλαιστινιακού λαού, στο κατεξοχήν εργαλείο εξωτερικής πολιτικής (απειλών, επεμβάσεων, πυρηνικής τρομοκρατίας) και εσωτερικής πολιτικής (βίαιης συναίνεσης σε αντικοινωνικές επιλογές, καταστολής, εθνικισμού) του ισραηλινού κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του ισραηλινού κράτους, όπως επίσης είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας η άρνηση της Noam Gur να υπηρετήσει τα διαρκή εγκλήματα κατά του λαού της και των λαών της γύρω περιοχής. Ήδη στη Γάζα, στις αραβικές χώρες, στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, οι μικροί και μεγάλοι ιμπεριαλισμοί και οι βάρβαροι αστικοί συνασπισμοί εξουσίας, διεξάγουν πολέμους πρώτα και κύρια στους προλετάριους εντός κι εκτός των συνόρων τους.

Με διαφορετικό τρόπο και μεθοδολογία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ αλλά και οι χώρες που έζησαν το θερμή αραβική άνοιξη των εξεγερμένων κοινωνιών, προσπαθούν να πάρουν ρεβάνς από τους λαούς τους. Απειλούν με εθνικές συρράξεις, καταστολή πλήθους, περιφερειακούς πυρηνικούς πολέμους, τσακίζουν μετανάστες και μειονότητες, επιτίθενται σε όσους αγωνίζονται, τρομοκρατούν όσους αντιστέκονται, φυλακίζουν και βασανίζουν πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές.

Χρειάζεται να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας (και ένα μεγάλο συντροφικό και αγωνιστικό ευχαριστώ) σε παραδείγματα όπως αυτό της Yesh Gvul και των ισραηλινών αντιπολεμικών αγωνιστών και αντιρρησιών συνείδησης, που κάνουν πράξη - με τους δικούς τους όρους και τις δικές τους συνθήκες - το σύνθημα: «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ» για τα συμφέροντά τους.

Μέσα σε τέτοιες μεσαιωνικές συνθήκες, καταστολής-ελέγχου-τρομοκράτησης, το παράδειγμα της Noam Gur, αλλά και τόσων άλλων συναγωνιστών και συντρόφων που έχουν διωχθεί και διώκονται ανελέητα από τις ισραηλινές αρχές. Πρέπει να ενισχυθεί και να δημοσιοποιηθεί.

Όχι μόνο αυτό, όμως.

Πρέπει, πρώτα και κύρια να βρει ανταπόκριση και συνέχεια στις αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και τους εργατικούς αγώνες που διεξάγονται σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.

Από την ανάγκη κοινού αγώνα νότιων-βόρειων Κυπρίων, ως τους αγώνες του ελληνικού προλεταριάτου ενάντια σε μνημόνιο-κεφάλαιο-πολιτικό σύστημα, και από τους κοινές ταξικές συγκρούσεις τούρκων και κούρδων εργατών ως τις τεράστιες απεργίες και τις καταλήψεις των ισραηλινών εργαζομένων και τον εξελισσόμενο αγώνα των Αιγύπτιων για την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος, η προοπτική για μας είναι μια:

 

ΚΟΙΝΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

 

Που θα θάψουν για πάντα την εκμετάλλευση την καταπίεση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, των πολέμων, των στρατών και των κρατών του.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ: 6932 955437


 

 

εδώ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ NOAM GUR

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

NOAM GUR, ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

 

- ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -

Η ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, NOAM GUR,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ.

 

Η Noam Gur, 18χρονη από το Kiryat Motzkin κοντά στη Χάιφα, έφτασε πριν από 5 μέρες, στις 16 Απρίλη, στη Βάση Κατάταξης στο Tel-HaShomer, όπου δήλωσε την άρνησή της να υπηρετήσει στον Ισραηλινό στρατό καθώς είναι μια δύναμη κατοχής. Καταδικάστηκε με 10 ημέρες φυλάκιση για αυτή την άρνησή της.

Στη δήλωση άρνησής της, η Noam έγραψε:

«Αρνούμαι να υπηρετήσω έναν στρατό ο οποίος, από τη στιγμή της συγκρότησής του, έχει εμπλακεί στην κατοχή ενός άλλου έθνους, στην λεηλασία και την τρομοκράτηση του λαού που βρίσκεται κάτω από τον έλεγχό του».

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
 
Καταρχήν, παρακαλούμε  να μεταδώσετε και να αναπαράγετε αυτό το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους, όχι μόνο μέσω e-mail, αλλά και σε ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, στα ΜΜΕ, σε συζητήσεις, εκδηλώσεις κλπ

Άλλοι τρόποι στήριξης είναι:

1. Επιστολές αλληλεγγύης

Στείλτε στη Noam επιστολές στη διεύθυνση του τόπου φυλακής της. Επειδή, όμως οι ισραηλινές αρχές εμποδίζουν την αποστολή γραμμάτων και ταχυδρομείου στους φυλακισμένους αντιρρησίες, είναι προτιμότερο να στέλνετε τις επιστολές μέσω e-mail στο: messages2prison@newprofile.org. Αυτές θα τυπωθούν και θα μεταφερθούν στους αγωνιστές κατά τη διάρκεια των επισκέψεων.

2. Επιστολές στις αρχές

Προτείνουμε να στέλνετε επιστολές διαμαρτυρίας εκ μέρους των αντιρρησιών, κατά προτίμηση με fax:

Στην Στρατιωτική Εισαγγελία (Military Attorney General)

Στον διοικητή της Βάσης Κατάταξης στην Tel-HaShomer. Είναι αυτός ο αξιωματικός που τελικά αποφασίζει αν ένας αντιρρησίας θα απαλλαγεί από τη στράτευση ή θα σταλεί για ένα νέο γύρο φυλάκισης. Είναι ο ίδιος αξιωματικός που τελικά είναι υπεύθυνος για τη στρατιωτική Επιτροπή Συνείδησης (Conscience Committee, στμ: Επιτροπή Απαλλαγών του ισραηλινού στρατού).

 
Για όσους ζουν εκτός Ισραήλ, θα ήταν πολύ αποτελεσματικό να σταλούν οι διαμαρτυρίες στην τοπική ισραηλινή πρεσβεία. Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου