Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δήλωση εθνικών-αστικών φρονημάτων των Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ!


Δεν αιφνιδιάζει η συντηρητική μετάλλαξη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μας εξοργίζει και μας φέρνει απέναντι του. Στη καλοστημένη παράσταση που ανέβηκε πρωί πρωί στο Πεντάγωνο, η αντιπροσωπεία των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ  ουσιαστικά «βάρεσε προσοχή» στο Στρατιωτικό κατεστημένο, αλλά και στο σύνολο του αστικού κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φορέσει για καλά την στολή του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής και δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει αναλαμβάνοντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου, εις βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας. Ολοένα περισσότερο η αντίληψη περί ειρήνης και κοινής πάλης των λαών στο Αιγαίο αντικαθίσταται από τις δεσμεύσεις άσκησης κρατικής πολιτικής και «ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ εθνική και εδαφική ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτα». Η ανάγκη συνεννόησης των λαών αντικαθίσταται από το να ακολουθήσουμε την επιθετική πολιτική των Παπαδόπουλου-Χριστόφια για τις ΑΟΖ, σε συμμαχία με το κράτος όμως Ισραήλ (;) και μετατρέποντας την χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο(;)  όπως είναι η Κύπρος….


Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλει τον στόχο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα αυξήσει την στρατιωτική θητεία μετά τη Μεταπολίτευση. Σε ένα απίστευτα λεπτό ζήτημα για την νεολαία, του βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης συμπυκνώνεται όλη η πολιτική φιλοσοφία αυτών που υποκρίνονται ότι ζητούν την εξουσία για το συμφέρον του λαού, αλλά υποκλίνονται στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, προτείνουν άλλο μοντέλο αστικής οικονομικής ανάπτυξης και καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αποδέχονται το «εθνικό χρέος» που ο κόσμος του πλούτου δημιούργησε και ο κόσμος της εργασίας πληρώνει, αλλά ουσιαστικά φρεσκάρουν σε όλα τα επίπεδα την πασοκική θεωρία «των θυσιών», για να θυσιάσουν τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια σε κάθε σκέψη αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ότι θα παλέψει ενάντια σε αυτά τα αντιδραστικά σχέδια, αλλά στρέφεται ενάντια στην νεολαία, όταν ο Τσίπρας επισημαίνει  ότι «πρέπει να εξετασθεί με τα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η κρίση, αλλά και με την αναδιοργάνωση των  ΕΔ.. Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μείωσης…. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τις απόψεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-στρατιωτικού κατεστημένου και μιλιταριστικών περιοδικών που δαιμονοποιούν τη μείωση της θητείας και απαιτούν την αύξηση της τώρα που δεν υπάρχουν ευρώ για πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Εξάλλου, ο ΣΥΝ, μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν ψηφίσει τον νομοσχέδιο για τους Μισθοφόρους στρατιώτες που απαιτούσαν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές. Για να δελεάσουν τότε την κοινωνία ώστε να αποδεχτεί την ευρύτερη πολεμική εμπλοκή της χώρας στέλνοντας στρατό σε 15 χώρες, είχαν προχωρήσει στη μείωση της στρατιωτικής θητείας τάζοντας 6μηνο…

Όμως έτσι ο Τσίπρας  αποκαλύπτεται ως ένας ακόμη αστός πολιτικός που υπηρετεί πιστά το άθλιο σύστημα των πελατειακών σχέσεων, αρνούμενος να αντιμετωπίσει τη βασική πηγή του προβλήματος, τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που εξυπηρετούν μόνο τους δημάρχους και βουλευτές για να παίρνουν ψήφους και τους ανώτερους-ανώτατους αξιωματικούς για να εξελίσσεται η καριέρα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα της νεολαίας που απαιτεί μείωση του βραχνά της θητείας και αποτίναξη των δεσμών της υποχρεωτικής στράτευσης. Αντίθετα προαναγγέλλει την αύξηση του χρόνου της χακί δωρεάν εργασιακής εκμετάλλευσης.
 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ένα άνοιγμα στους στρατιωτικούς, «χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν το ηθικό» και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος. Επίσης, μίλησε «για την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων και για κλίμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία του στρατεύματος».  Τους εκλεκτούς στρατιωτικούς δηλαδή του Γ.Παπανδρέου και του Π.Μπεγλίτη! Από τις παρακάτω δηλώσεις δικαιώνονται όσοι υποστήριξαν ότι φέρει συγκεκριμένο μερίδιο ευθυνών ο ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό ως ΥΕΘΑ του Φραγκούλη Φράγκου, αξιωματικού με ακραίες ιδέες και υπερασπιστή ακροδεξιών παρανομούντων ΟΥΚΑΔΩΝ. Επίσης, η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται και από αυτά που είπε και αυτά που δεν είπε: είναι χαρακτηριστικό ότι στην τοποθέτηση αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει προπαγανδιστικά ιστορικής ενέργειες δεν υπήρχε ΝΑΤΟ, δεν υπήρχε ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, δεν υπήρχαν ξένες βάσεις, δεν υπήρχαν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.  Δεν υπήρχε καταδίκη της προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων για ανάληψη επιχειρήσεων Καταστολής πλήθους. Φυσικά, όταν ετοιμάζεσαι να κυβερνήσεις, αυτά τα βάζεις κάτω από το χαλάκι. Ιδιαίτερα όταν ετοιμάζεσαι να ασκήσεις αστική πολιτική, που αργά ή γρήγορα θα σε φέρει σε σύγκρουση με τον κόσμο της εργασίας.

Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας έχουν απέναντι τους ένα σύγχρονο Δικομματισμό, που βαρά προσοχή σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ, προτάσσει τις «εθνικές» δηλαδή τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου και αντικειμενικά στρέφεται κατά των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ανοικτός στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας,  η ΝΔ εμφανίζει το Πρόγραμμα της για την Άμυνα και δηλώνει ότι ανοίγει το διάλογο για την Στράτευση των γυναικών! 

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις επιλογές. Απέναντι μας ήταν εξάλλου ο Τσίπρας βύσμα του ΠΑΣΟΚ στον Στρατό. Τώρα συνεχίζει να στηρίζει την Ε.Ε. σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων, κοιτίδα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αντίπαλος μας ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ όταν το γαλάζιο βύσμα και το πελατειακό κράτος είχαν θεριέψει, όταν σημειώνονταν μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες! Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αριστερές διαχειριστικές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής.  Προτείνουμε στην νεολαία την ανάπτυξη μαζικού, μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την ανάπτυξη συλλογικών αγώνων ενάντια στην αυθαιρεσία των ανωτέρων, την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ.6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου