Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ: Νέα συλλογική σύμβαση χωρίς καμία μείωση στους μισθούς και τα επιδόματα!



Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον κλάδο των ποτών (αναψυκτικά, μπύρες, κρασιά, εμφιαλωμένα νερά) κατέρριψε το μύθο των μνημόνιων, των πιέσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, το μύθο περί ανταγωνιστικότητας, τη «μείωση» των κερδών της μεγάλης βιομηχανίας που δήθεν επιβάλλει τη μείωση στα μεροκάματα για να τονωθεί η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα κ.α μυθεύματα που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι ακόμα παραπάνω.


Η νέα συλλογική σύμβαση στον κλάδο υπογράφτηκε για τον επόμενο χρόνο, χωρίς καμία μείωση στους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ ακόμη και οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον κλάδο θα αμείβονται με αυτή τη σύμβαση ανεξάρτητα και του ορίου ηλικίας, όπως επεδίωξαν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου με τους μνημονιακούς νόμους.


Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει: «Είναι μια επιτυχία μέσα σε συνθήκες όπου η εργοδοσία, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που της έδωσαν οι κυβερνήσεις του “ευρωμονόδρομου”, μειώνει ραγδαία μισθούς και μεροκάματα, καταργεί δικαιώματα κατακτημένα παλιότερα με σκληρούς αγώνες. Καμιά επανάπαυση. Η Συλλογική Σύμβαση που υπογράψαμε και που κατοχυρώνει δικαιώματα είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας, της οργάνωσής μας, της ενότητάς μας, στοιχεία που πρέπει να ενισχυθούν. Ολοι να γίνουμε ενεργά μέλη στα συνδικάτα μας».

 Η ΝΊΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΏΝ στην βιομηχανία του κλάδου  ποτών  δείχνει πεντακάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα δρόμο μια επιλογή: Την ακηδεμόνευτη ταξική πάλη με την άρνηση  αντιπροσώπευσης τους από τους εργατοπατέρες του  κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. 


Πηγή:http://denplirono.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου